Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Είναι λάθος ενεργειακή πολιτική, αλλά ελπίζω να καταφέρνει να εξάγει αιολικά η Γερμανία


Από ομιλία του αφεντικού της Siemens στο Τέξας:

Εάν θέλετε εθνική ενεργειακή πολιτική, πρέπει να κάνετε το αντίθετο από αυτό που κάνει η Γερμανία. Η Γερμανία επιδοτεί τις ΑΠΕ με εγγυημένα 500 δις ευρώ. Τουλάχιστον ελπίζω να καταφέρνει να εξάγει η Γερμανία ανεμογεννήτριες.  Όσο για φωτοβολταϊκά στην Γερμανία είναι σαν φυτεύεις ανανάδες στην Αλάσκα. [ Wer je die Energiepolitik eines Landes bestimmen müsse, müsse einfach das Gegenteil von dem machen, was in Deutschland gemacht werde. Deutschland subventioniere erneuerbare Energie mit einer Garantiesumme von knapp 500 Milliarden Euro. Er hoffe, dass es wenigstens gelinge, den Export von Windkraftanlagen zu beflügeln. Die Förderung von Photovoltaik in Deutschland findet er so sinnvoll wie den Anbau von Ananas in Alaska].

Οι στατιστικές για την ηλεκτροδότηση το φωνάζουν:  Πολλά εγκατεστημένα αιολικά και φωτοβολταϊκά, αλλά η ηλεκτροδότηση είναι από λιγνίτη, κάρβουνο και πυρηνικά. Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι ακριβή μόστρα και το μόνο που πετυχαίνουν είναι ανεπιθύμητη μεταβλητότητα στην συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και ρεκόρ απορρίψεων,  Δηλαδή, ακόμα και η βιομάζα είναι πιο σημαντική στην ηλεκτροδότηση από είτε τα αιολικά είτε τα φωτοβολταϊκά.

Και τι έχουν κατορθώσει με όλη την τρέλα? Να υπερδιπλασιάσουν το κόστος του ρεύματος, και, φυσικά, πολλές εξαγωγές αιολικών, φωτοβολταϊκών και ηλεκτρολογικού υλικού.  Αλλά πρέπει να εξάγουν το 80% της παραγωγής τους.


Η ομιλία έγινε περίπου με την εξαγορά από την Siemens της Dresser Rand.  Σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει, οι Γερμανοί έχουν αγοράσει και την Αγγλική βιομηχανία. Η Κομισιόν έκανε ότι ασχολήθηκε με anti-trust, αλλά της πέρασε.

Θα τα καταφέρει η Γερμανία να εξάγει ανεμογεννήτριες?  Η ηλεκτροδότηση με ΑΠΕ είναι σαφώς για ηλίθιους. Οι Γερμανοί εξάγουν ΑΠΕ.  Χρειάζονται ανά τον κόσμο πλασιέ, τυπικά κάθε λογής μεγέθους, σχήματος, και γνώσεων.

Ξέρω... Δεν του αρέσει που είμαι ψευδώνυμος. Με το που θα οργανώσει κάποιος δημόσιο debate, με τηλεοπτική κάλυψη, 1 ή 2 από την κάθε πλευρά, 30 λεπτά ο καθένας, με 10 λεπτά δευτερολογία, μπορεί να μην εμφανιστώ εγώ, εγώ δεν υπάρχω, αλλά ξέρω 2-3 πολύ καλύτερους από μένα που θα εμφανιστούν, επώνυμα, με βιογραφικά...

Σκέψου το Δόκτωρ...  Debate...  Φέρε κι όποιον θες, από την ΕΛΕΤΑΕΝ, τον ΕΣΗΑΠΕ, τον ΑΣΠΗ Ελλάς, όποιον θες...

Ευχαριστώ την ThW για τον σύνδεσμο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μην μου πειτε οτι ο Doctor τα εβαλε με την ENERCON ??????εεεεεεε...εεεεε....γιατι θα μας καψει ο θεουλης......την γερμανια την αγαπαμε Doctor...εεεε...ξερεις....ξερεις...