Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ημέρα ανέμου 2015 με άπνοια στα πρόθυρα πτώχευσης


Καλημέρα σας.

Σήμερα 15 Ιουνίου 2015, το εν Ελλάδι αιολικό λόμπυ γιορτάζει την "ημέρα του ανέμου". Δηλαδή θέλει να σας πει ότι πρέπει να θέλετε αιολικά, γιατί, έτσι και πάρετε χαμπάρι τι μούφα είναι, και τι σας κοστίζει η μούφα, θα τους πάρετε με τις λεμονόκουπες (ή τίποτα χειρότερο).

Σήμερα 15 Ιουνίου έχει και άπνοια και ζέστη,  πρώτη ζέστη του καλοκαιριού. Πάντα έκανε ζέστη το καλοκαίρι, και όταν κάνει ζέστη, παραδοσιακά, ζεσταινόμαστε.  Επίσης παραδοσιακά, όταν ζεσταινόμαστε, και αν δεν φυσάει λιγάκι, ψάχνουμε για ...βεντάλιες. Ή ανεμιστήρες, και, πρόσφατα, κλιματιστικά.

Τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες (και τα γραφεία, τα εργοστάσια, η κυρία στο απέναντι μπαλκόνι, τα νοσοκομεία, το μετρό, όλοι)  θέλουν ρεύμα. Σήμερα που δεν φυσάει, το ρεύμα είναι από εισαγωγές, λιγνίτη, νερά (όσο κρατήσουν), λίγο αέριο (όσο αντέχουμε), άντε και τίποτα φωτοβολταϊκά μεταξύ 9-10 το πρωί και 5-6 το απόγευμα (μεγάλες οι ημέρες τον Ιούνιο. Μην ανάψετε φώτα και μην πάτε σε νοσοκομείο μετά τις 7 το βράδυ...

Στις επόμενες 30 μέρες, θα ...φυσήξει. Τότε, θα ψάχνουμε για γείτονες να απορρίψουμε το αιολικό ρεύμα, ή θα λέμε "τώρα τι κάνουμε;". Ακόμα και όταν θα φυσάει, η ηλεκτροδότηση θα είναι από εισαγωγές, λιγνίτη, ευχές... και να δω με τι λεφτά...

Είτε φυσήξει, είτε δεν φυσήξει, πληρώνουμε 400 εκατομμύρια τον χρόνο σε 2.000 ονομαστικά αιολικά μεγαβάτ, και 1 δις τον χρόνο για φωτοβολταϊκά! Χωρίς να ηλεκτροδοτούμαστε από αυτά. Χρωστάμε (εξωλογιστικό χρέος λέγεται) περί τα 9 δις για αιολικά και φωτοβολταϊκά. Βασικά άχρηστα (αν σκεφτείτε τι παίρνουμε σε αντάλλαγμα). Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε, για ρεύμα που δεν έχουμε (όχι από αιολικά, στα σίγουρα!)


Είμαστε στην ζητιανιά για συντάξεις και επιβίωση, και φεσονόμαστε κι άλλο για ΑΠΕ. Πόσο πια αναίσθητοι είναι οι μαυραγορίτες και οι αλήτες που προωθούν απάτες? Πόσο ηλίθιοι είμαστε εμείς οι υπόλοιποι και πιστεύουμε τους Πράσινους Απατεώνες?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να γράφεις και τις μέρες που φυσάει. Και να θυμάσαι ότι όταν το πετρέλαιο και το κάρβουνο τελειώσει, άνεμος και ήλιος θα υπάρχει.

nikos είπε...

και πάλι ένα λινκ που αξίζει
Ημερίδα για την εξορυκτική δραστηριότητα Γ' μέρος

https://www.youtube.com/watch?t=102&v=5uaCGF98udU

archaeopteryx είπε...

Μα το έγραψα!: "Στις επόμενες 30 μέρες, θα ...φυσήξει. Τότε, θα ψάχνουμε για γείτονες να απορρίψουμε το αιολικό ρεύμα, ή θα λέμε "τώρα τι κάνουμε;". Ακόμα και όταν θα φυσάει, η ηλεκτροδότηση θα είναι από εισαγωγές, λιγνίτη, ευχές... και να δω με τι λεφτά..."

Όταν θα φυσάει, θα έχουμε το πρόβλημα που να πετάξουμε το αιολικό ρεύμα. Μακάρι να μπορούσαμε με ήλιο ή αέρα να ηλεκτροδοτηθούμε ή να εξοικονομήσουμε λιγνίτη. Δεν γίνεται. Δεν έχει γίνει πουθενά. Όπου μετρήθηκε, η κατανάλωση καυσίμων δεν μειώθηκε λογω ΑΠΕ. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι ακρίβυνε το ρεύμα. Βιστσιόζικος τρόπος να ακριβύνεις το ρεύμα, χωρίς να παράγεις ρεύμα.

Ούτε μπορούν αυτές οι ΑΠΕ να υποκαταστήσουν έστω και την πιο ταπεινή και βρωμερή μονάδα! Με τα λεφτά που πετάμε σε ΑΠΕ (8-9 δις μέχρι τώρα στην ψωροκώσταινα) θα είχαμε ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ μονάδες λιγνίτη η κάρβουνου, και θα εξοικονομούσαμε περίπου το μισό από ότι καίμε τώρα, για το ίδιο ρεύμα!

Όταν τελειώσει το πετρέλαιο και το κάρβουνο, πες μου από τι θα φτιάχνεις αιολικά και φωτοβολταϊκά για να κλέβεις τον κόσμο! Από ΤΙ θα τα φτιάχνεις? Μπορεί νομίζεις με 100.000 αιολικά να φτιάξεις ένα μέτρο μονωμένο καλώδιο? Ούτε για αστείο!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:42

Το πετρέλαιο και το κάρβουνο ΝΑΙ κάποτε θα τελειώσουν και ΑΝ μέχρι τότε δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε τίποτα συντήξεις κτλ ή αξιόπιστη αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα, τότε αφόδευσε ψιλά και αγνάντευε. Ξέχνα το ρεύμα, ο ήλιος και ο αέρας ΔΕΝ μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο ενεργειακό,μήπως ξέρεις τι παράγετε απο το πετρέλαιο;;; ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όταν μάθεις τι παράγετε απο το πετρέλαιο θα σε πιάσει τρόμος αν τελειώσει, γυρίζουμε στο μεσαίωνα.