Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Λεφτά υπάρχουν και η Μπιρμπίλη τώρα δικαιώνεται


http://energypress.gr/news/prasino-fos-gia-11-aiolika-parka-synolikis-ishyos-225-mw-stin-eyvoia
http://envthink.blogspot.gr/2015/10/11-275-mw.html

225 (αιολικά) μεγαβάτ στην Εύβοια, ή οπουδήποτε:

1.  Είναι €350 εκατομ. "κατοχικό δάνειο", όπου θα δανειστούμε, εξωλογιστικά.  350 δις, θα τα αποπληρώνουμε με, χοντρικά, 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μέσα από φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ (ΕΤΜΕΑΡ το λένε το καπέλο), συν θα βάλουμε καλώδια στο πουθενά, θα σκάψουμε άχρηστους δρόμους, και θα μετατρέψουμε άλλο ένα κομμάτι της Ελλάδας σε σκουπιδότοπο (βρε Σκουρλέτη, άμε μια βόλτα νότια της Καρύστου να δεις ομορφιές.

2. Τα 225 αιολικά μεγαβάτ, ΔΕΝ είναι 225 πραγματικά μεγαβάτ. Είναι (το λένε και ο ΑΔΜΗΕ, και η ΡΑΕ), το πολύ 22,5 μεγαβάτ, και αυτό είναι ευφημισμός ευγενείας, αφού, ναι, φυσάει στην Εύβοια, αλλά όχι κατά παραγγελία.   Θα χρωστάμε 350 εκατομ. ευρώ, για "κατά μέσον όρο" 22,5 μεγαβάτ.  Θα αγοράζατε κουλούρι με 200 ευρώ?


3. ΔΕΝ πρόκειται να εξοικονομήσουν ούτε ένα γραμμάριο CO2, δηλαδή δεν πρόκειται να εξοικονομήσουν ούτε ένα γραμμάριο πραγματικών καυσίμων. Δεν το κατάφεραν στην Γερμανία που έχει πετάξει άπειρα λεφτά σε αιολικά και ΑΠΕ αλλά η Γερμανία ξοδεύει για κράχτη για τις εξαγωγές της, και με παράπλευρη απώλεια τον υπερδιπλασιασμό του κόστους του ρεύματός της.

4. Λέει ανεμογεννήτριες Vestas, της δήθεν καλύτερης Δανίας, για να μην φωνάζουμε "έξω οι Γερμανοί". Να είστε σίγουροι ότι Βέστας, Ένερκον και Ζήμενς είναι συγκοινωνούντα δοχεία και μεταξύ τους μοιράζουν αγορές κατά το δημοσιοσχεσίτικο δοκούν.

5. Αυτό που θα κάνουν τα 225 μεγαβάτ-μαϊμούδες του Σκουρλέτη είναι (εκτός από το να πετάξουν λεφτά, να κάνουν τον κόσμο άνω-κάτω,  και να ακριβύνουν το ρεύμα) είναι να αυξήσουν την  εξάρτηση από φυσικό αέριο, που ίσως έρθει μετά ...20 χρόνια -- όταν θα έχουν παλιώσει τα 225 μεγαβάτ-μαϊμού, και επειδή εμείς δεν έχουμε προβλέψει αποξήλωση, θα μείνουν στα βουνά στης Εύβοιας, μνημεία βλακείας, απληστίας και δουλοπρέπειας.

Λεφτά υπάρχουν (αυτό, μετά την φοροεπιδρομή μπορεί και να αρχίσει να αμφισβητείται).

Μεταξύ μας, νομίζω ότι οι πάντες ξέρουν αυτά που γράφω, αλλά είτε έχουν υποχρεώσεις, είτε κάνουν ό,τι τους λένε, είτε πουλάνε τρέλα. Και στο τέλος της ημέρας, ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να ρισκάρει λεφτά σε περιβάλλον καλπάζουσας εκκαθάρισης. Και ακούω ότι οι Πράσινες πολυεθνικές που ροκανίζουν στην Ελλάδα μπορεί και να απολύουν κόσμο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΣΤΗΣ - ΦΙΔΑΚΗΣ ΟΙ ... ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!

archaeopteryx είπε...

σε σχέση με Κοπελούζο και σία, έχουν κάνει περισσότερα!!! Ο ένα πουλάει κλιματιστικά και σόμπες, και ο άλλος κάτι έκανε με καράβια. Φαντάσου.

oikoparaxenos είπε...

Διάβασε κι αυτό, φίλε. Ταιριάζει με τον τίτλο....

http://oikologein.blogspot.gr/2015/10/blog-post_5.html