Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Λες να βρήκαν Ιρανούς επενδυτές για τους αεριτζήδες μας;


http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-24/greece-seeks-role-as-gateway-for-iran-s-energy-exports-to-europe

Η Ελλάδα σε προκαταρκτικές συζητήσεις για φυσικό αέριο από το Ιράν για τοπικές ανάγκες και για διέλευση προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.  Το Ιράν έχει τα περισσότερα αποθέματα αερίου.  Το Ιράν συμφώνησε τον Ιανουάριο να προμηθεύει με πετρέλαιο τα ΕΛΠΕ (αυτά που "αγόρασαν" τον Λάτση -- καλά απο ιδιωτικοποιήσεις έχουμε γράψει εγχειρίδιο) και να παίρνει προϊόντα από τα διυλιστήρια.

Το αέριο θα είναι υγροποιημένο LNG προς Ρεβυθούσα και για μονάδα που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη (του ...Κοπελούζου; Θυμάστε τις αντιδράσεις των οικολόγων της Καβάλλας;)

Το άρθρο λέει και για αγωγούς και την μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης (της Αλεξανδρούπολης), και για το ενδιαφέρον Ιρανών για ποσοστό στα διυλιστήρια (αυτά που αγόρασαν τον Λάτση).

Ποιός θα το πίστευε ότι ο εκπρόσωπος της Γκαζπρόμ θα βγάλει λεφτά από ...την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ (σε περίπτωση που ξεχνάτε πότε άρχισε επίσημα η προσέγγιση με το Ιραν).  Όχι ότι δεν είναι στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό... Αλλά εμείς ασχολούμαστε με ...άλλα.

Μην βιαστείτε να αγοράσετε ...μετοχές. Πολλά τα σενάρια για αέριο προς τα εδώ... Και σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε φθηνό ρεύμα από LNG (ή αέριο από οπουδήποτε)

4 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Τα όρνια οσμίζονται τα πτώματα

Ανώνυμος είπε...

Ναι μεν αλλά: "Gazprom", Η ιταλικη Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ υπέγραψαν σήμερα στη Ρώμη ένα "memorandum of understanding "σε σχέση με την προμήθεια αερίου από τη Ρωσία διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας προς την Ελλάδα και την Ιταλία"

РИА Новости http://ria.ru/economy/20160224/1379917621.html#ixzz417AaJdI1

archaeopteryx είπε...

Τους έχω προλάβει Professor M, από το 2011...
Τα αιολικά είναι καλή επένδυση ΑΦΟΥ πρώτα χρεοκοπήσουν

archaeopteryx είπε...

11.47, όλα παίζουν και τίποτα δεν παίζει... ΠΟΣΑ χρόνια πάει μπρος πίσω αυτή η δουλειά, πότε με τον ένα πότε με τον άλλο , πότε με υγροποιημένο Α, πότε με Β...