Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Εκμετάλλευση και λεηλασία (και δεν θα μείνει τίποτα)


Ο τίτλος είναι από επικεφαλίδα εικόνας στο τέλος της ανάρτησης. Θα μπορούσε να ήταν "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς"

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2016/11/eldorado-h-deutche-telecom.html#!/2016/11/eldorado-h-deutche-telecom.html

"...Χαλκό θέλει κύρια να εκμεταλλευτεί η Eldorado, όμως υπάρχει μια άλλη εταιρεία, που βρίσκει έτοιμους πολλούς τόννους χαλκού, που τους αφαιρεί από τις εγκαταστάσεις του (πρώην) ΟΤΕ και τους μεταφέρει στη Γερμανία.

Τεράστιες ποσότητες χαλκού, ο οποίος στο παρελθόν εξυπηρετούσε τις επικοινωνίες του ΟΤΕ, ανακαλείται από το φρεάτια του ΟΤΕ και στο Βόλο – Ν. Ιωνία και σε όλη τη χώρα, και σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) ΟΤΕ, φορτώνεται σε φορτηγά και εξάγεται στη Γερμανία στο πλαίσιο των …επενδύσεων της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ.

Τα καλώδια με το χαλκό, κόβονται από συνεργεία εργολάβου σε συγκεκριμένο μήκος και φορτώνονται σε φορτηγά, ζυγίζονται και μεταφέρονται για αξιοποίηση εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές που αναφέρουν πως κάθε φορτηγό αγωγού χαλκού έχει μεγάλη αξία.

Εργασίες ανάκλησης αγωγών πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε Βόλο και Ν. Ιωνία με τους αγωγούς να εξάγονται από το υπέδαφος δίχως τομές στο οδόστρωμα αλλά από τα φρεάτια του ΟΤΕ, ο οποίος έχει αχρηστεύσει τους συγκεκριμένους αγωγούς μετά την τοποθέτηση οπτικών ινών.

Ωστόσο συνδικαλιστές τονίζουν πως η συγκεκριμένη περιουσία του ΟΤΕ, δηλαδή χρήματα που δαπανήθηκαν στο παρελθόν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη φορολόγηση των Ελλήνων στην ουσία για να αναπτυχθούν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να …αξιοποιούνται εκεί σαν να πρόκειται για αφαίρεση πολύτιμων στοιχείων από κάποια αποικία..."

Και από τον Νοέμβριο του 2016 ανέβηκε και η τιμή του χαλκού... Πετυχημένοι επιχειρηματίες αυτοί οι Ευρωπαίοι...


Είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία. Οι Γερμανοί είναι εδώ για ένα και μόνο λόγο. Να πάρουν ό,τι μπορούν. Θα μας πουλάνε ό,τι θέλουν, θα παίρνουν ότι θέλουν και θα πληρώνουμε και για τα μεταφορικά και τα έξοδα Κατοχής. Και αν νομίζετε ότι είναι η πρώτη φορά, κάνετε λάθος. Είναι η δεύτερη και πανευρωπαϊκά.  Ευρώπη δεν θέλαμε;  Αν και ...δεν μας ρώτησε κανείς... Ο Σκάϊ μας ανακοίνωσε ότι μας αρέσει πολύ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.fortunegreece.com/article/ta-fileta-tis-dei-theli-pros-polisi-i-komision/


Τα «φιλέτα» της ΔΕΗ θέλει προς πώληση η Κομισιόν 28/7/2017