Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Κατά των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη


Πλήθος κόσμου από την Κάτω Μηλιά Πιερίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της "Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη" και συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης όπου θα συζητιόταν το θέμα της έγκρισης εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση «Πέντε Πύργοι» της διοικητικής ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την επικείμενη εγκατάσταση στην περιοχή τους ανεμογεννητριών με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον όπως δηλώνουν.

Έκαναν αισθητή την παρουσία τους και δήλωσαν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη καθώς και την αγανάκτηση τους για την στάση του Δήμου Κατερίνης.

"90% των κατοίκων είναι κατά των ανεμογεννητριών" μας δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι της Κάτω Μηλιάς, της Μεσαίας Μηλιάς και της Άνω!

"Απαιτείται η γνωμοδότηση της τοπικής κοινωνίας" μας είπαν οι κάτοικοι.

*Πρέπει να σημειωθεί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Κατερίνης δήλωσε την αλληλεγγύη της στα αιτήματα των κατοίκων της Κάτω Μηλιάς.

Τελικά το θέμα δεν συζητήθηκε, κάτι που αναμένεται σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη να γίνει την επόμενη Τετάρτη.

https://pierikialithia.blogspot.gr/2017/08/dimkatanemogenitries-4-8-17.html
http://lefteria.blogspot.gr/2017/08/blog-post_48.html
http://lefteria.blogspot.gr/2016/07/blog-post_345.html

1 σχόλιο:

nikos είπε...

http://kokinokamini.blogspot.gr/2017/08/natura.html?spref=fb
Επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελληνική Κυβέρνηση για περιβαλλοντικά «εγκλήματα» από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές Natura.