Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

29 Ιανουαρίου, 8 το βράδυ, στο καφέ/ψησταριά του Ιωάννη Ξερακιά, στα Πούλιθρα για τα αιολικά "πάρκα"


"...καλούμε το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της περιοχής, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, και ώρα 20:00, στο καφέ/ψησταριά του Ιωάννη Ξερακιά, σε ενημέρωση και συζήτηση..." 

http://www.arcadiaportal.gr/news/antidraseis-gia-ta-aiolika-parka-sta-poylithra

Τα Πούλιθρα είναι ένα κομματάκι όλης Ελλάδας που χάνεται, επειδή 2-3 Γερμανικές εταιρίες και 1 Δανέζικη προσπαθούν να ξεφορτωθούν απούλητα αιολικά και επειδή οι πολιτικοί μας είναι βαθιά προσκυνημένοι ή βραχυκυκλωμένοι, από το 2010.

Οι Γερμανοί και οι Δανοί έχουν βάλει πολλά αιολικά στις χώρες τους, αλλά δεν ηλεκτροδοτούνται από αυτά. Οι Γερμανοί ηλεκτροδοτούνται από λιγνίτη, λιθάνθρακα από τις ...ΗΠΑ, πυρηνικά, αέριο και έχουν και πολλές λεγόμενες ΑΠΕ. Η μόνη που δεν ακούγεται, αλλά ηλεκτροδοτεί, είναι η ...βιομάζα. Η Δανία ηλεκτροδοτείται από αέριο και από τα υδροηλεκτρικά την Νορβηγίας (στα οποία απορρίπτει το πολύ και κουτουρού αιολικό ρεύμα της και το επανεισάγει σαν υδροηλεκτρικό).  Χάρη στις πολλές ΑΠΕ τους η Δανία και η Γερμανία έχουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη! Και δεν έχουν μειώσει κανένα CO2 από ΑΠΕ.  Αλλά τις έχουν, τις λούζονται και τις πληρώνουν σαν κράχτη για να τις εξάγουν (και ειδικά οι Γερμανοί το λένε ευθέως).

Τα Πούλιθρα θα γίνουν ...σκουπιδότοπος για το τίποτα. Τα αιολικά στα Πούλιθρα, ούτε θα εξοικονομούν καύσιμα, ούτε θα συμβάλλουν σε κάποια "ενεργειακή αυτάρκεια" ή σε "ασφάλεια ηλεκτροδότησης", ούτε θα αντικαταστήσουν την Μεγαλόπολη. Τα Πούλιθρα θα γίνουν σκουπιδότοπος επειδή κάτι δήθεν "επιχειρηματίες" θέλουν να ροκανίσουν τις επιδοτήσεις που οι ίδιοι οι κάτοικοι στα Πούλθιρα και όλοι εμείς πληρώνουμε. Και για κανένα άλλο λόγο.

Πείτε ΟΧΙ στην απάτη σε βάρος του τόπου αας και όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: