Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Για την παρουσίαση του ..."Ελληνο"γερμανικού Επιμελητηρίου στην Νάξο για ΑΠΕ (ή πώς οἱ 15 εὐρωπαῖοι ἑταῖροι-ἀλεποῦδες τοῦ προγράμματος ζήτησαν και ἔλαβαν ἐπιδότησιν 11 ἐκατ. εὐρώ ἀπό την Ἐπιτροπή εἰς τὸ πλαίσιο τοῦ προγράμματος Horizon, ὅταν η πραγματική ἀξία τοῦ ἔργου δεν ὑπερβαίνει τα 3,0 ἐκατ. εὐρώ)

 

Έγινε μια φιέστα στην Νάξο, δήθεν με την ΡΑΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ και το ΥΠΕΝ υπό την αιγίδα δήθεν της Ευρώπης για προώθηση αιολικών ΕΝΕRCON και μαϊμουδιών ...ΔΑΦΝΗΣ (αυτής του κ. Ευθυμιόπουλου, ξέρετε... επιδότησέ με για πάντα για να είναι αειοφόροι οι ...Γερμανοί).

Για να μην έχετε καμμία αμφιβολία ΠΟΙΟΙ έκαναν τηνπαρουσίαση, να μια αντίστοιχη από πέρυσι τέτοιο καιρό. Οι Γερμανικές ...Δυνάμεις Κατοχής που μαζεύουν λεφτά και έχουν αμολήσει τους δικούς μας για μάρκετινγκ:


Ανέβηκαν εδώ δύο παρουσιάσεις, που τις υπογράφουν μεν από τον ΔΕΔΔΗΕ, μου θυμίζουν μπροσούρες της ...Ζήμενς ή μιας από αυτές στην άλλη ημερίδα, διαφήμιση Πράσινων νησιών με λίγη υπενθύμιση πώς η άδεια που έχει πουλήσει η Damco (Κοπελούζος-Σαμαράς) στην ENEL (την Ιταλική ΔΕΗ) με Γερμανικές α/γ της ENERCON, θα φέρει αυτάρκεια και φθηνό ρεύμα τις Κυκλάδες. Είχε και την διασύνδεση... αυτήν που διαφήμισε η ΕΛΙΚΑ σε μερικές χιλιάδες Κυκλαδίτες πριν από χρόνια ότι θα την κάνει προσφορά και που την πληρώνει ο ΑΔΜΗΕ, που για αυτό παραμένει Δημόσιος (για να πληρώνουμε εμείς).  Η εργασία απελευθερώνει και περάστε στον θάλαμο για ένα ντουσάκι.

Οι δύο παρουσιάσεις ήταν:
  1. Παρουσίαση Χατζηαργυρίου
  2. Παρουσίαση Σταυροπούλου
Προτιμούσα όταν αυτά τα παρουδίαζε η Greenpeace ή η ΔΑΦΝΗ επειδή μπορούσα να τους κράζω απρόσκοπτα, για αυτό που είναι. Αλλά τον ΔΕΔΔΗΕ;   Δεν είναι ...δικός μας; Είναι; Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει, ή τον έχουν κάνει ΔΑΦΝΗ (και θα δώσουν το λογιστήριο στον ΛΑΓΗΕ).

Θυμάστε το μπλακάουτ στην Ρόδο; Η ΔΕΗ είπε σε απλά Ελληνικά "πολλά αιολικά σε ώρα χαμηλής ζήτησης", "θα το λύσουμε το πρόβλημα", ο ΔΕΔΔΗΕ πανικοβλήθηκε και άρχισε τα ποιήματα με την άεργο ισχύ που δεν τα καταλαβαίνει παρά το 0,0001% του πληθυσμού. Και, αν δεν κάνω λάθος, το πρόβλημα λύθηκε με ένα δεύτερο Η/Ζ ντήζελ, ώστε τα δύο μαζί να συμπεριφέρονται σαν "μονάδα ταχείας απόκρισης με χαμηλά τεχνικά ελάχιστα" ενώ μόνο του το ένα δεν μπορούσε, και, ....αυξήθηκε έτσι και η κατανάλωση ντήζελ.  Εάν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

Οι δύο παρουσιάσεις είναι για ακριβά πειράματα τύπου El Hierro με μπαταρίες και άλλες υψηλές τεχνολογίες που σου κόβουν το ρεύμα όταν δεν έχει διαθέσιμο ρεύμα: Έξυπνα δίκτυα. Γερμανικές σαβούρες που μας πρωτο-ανέφερε η Μπιρμπίλη. Το El Hierro πάει μια χαρά, έχει εγκατεστημένη ισχύ αιολικών και αντλησιοταμίευση  2-3 φορές όση χρειάζεται, καταφέρνει να έχει ονομαστική κάλυψη του 50% της ζήτησης (ΔΕΝ λένε αν εξοικονομούν το 50% του ντήζελ), το ρεύμα τους κοστίζει 3-4 φορές όσο θα τους κόστιζε αν ήταν σκέτο ντήζελ, αλλά δεν τους πειράζει, αφού ήταν δώρο της Ισπανικής Κυβέρνησης και της "Ευρώπης". Θα είναι δώρο τα δικά μας; Ναι, δώρο δικό μας στους Γερμανούς και δόξα να έχουν οι συνεργαζόμενοι.

Όλα τα λεφτά όμως είναι ο διάλογος δύο φίλων από το fb, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι με περγαμηνές και οι δύο:


Οι παρουσιάσεις εικάζω ότι είναι στην αγγλική μάλλον επειδή γράφτηκαν ...έξω, οι Γερμανοί γράφουν Αγγλικά όταν θέλουν να πουλήσουν, και άντε να κάνεις τέτοιες ωραίες μπροσούρες και στα ελληνικά (και βιαστικά από ότι κατάλαβα), είτε επειδή γράφτηκαν για να πείσουν τους ξένους ότι "ορίστε, κάνουμε ό,τι μάς λέτε".

Και η απάντηση του Απόστολου:


Μα γιατί να ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος οι Χατζηαργυρίου-Σταυροπούλου; Απήγγειλαν το ποίημα που ήταν να απαγγείλουν και όσο περισσότερο το κόστος, τόσα περισσότερα θα εισπράζουν οι του "Ελληνο"γερμανικού Επιμελητηρίου. Για αυτό είναι στην Ελλάδα. Για να στείλουν λεφτά στην πατρίδα τους.

Η μελέτη του Απόστολου για τα υβριδικά ("Διεσπαρμένη Ηλεκτροχημική Αποθήκευση με Αιολική Ενέργεια στο Δίκτυο της Κρήτης")

Δηλαδή εγώ τα βλέπω αυτά και με πιάνει αναφυλακτικό σοκ, αλλά για να μην λέτε ότι είναι κανένας δογματικός αντιαιολικός ταλιμπάν ο Απόστολος... Απλά θέλει "βέλτιστες" και "οικονομικές" λύσεις (που δεν ενδιαφέρουν το ΥΠΕΝ ή την ΡΑΕ, δηλαδή το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κάτι τέτοια...)


Το αναφερόμενο σχόλιο (του ιδίου σε ανάρτηση του Διονύση -- υπογράμμιση δική μου):


Και το σημείωμα για την στρεφόμενη εφεδρεία:


Το ΥΠΕΝ θα έπρεπε να είναι Ελληνικό και όχι Γερμανικό Υπουργείο (το έχει πει κατάμουτρα σε τότε Υπουργό ,  Έλληνας επιχειρηματίας  το 2001). Και η ΡΑΕ θα έπρεπε να φροντίζει να υπάρχει επάρκεια ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας σε όσον το δυνατόν προσιτή για όλους τιμή.

Αλλά ξεχνάω... Είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία και όλοι ασχολούνται με το να μας πετάνε στάχτη στα μάτια. Όσοι νομίζουν ότι έχει σχέση με περιβάλλον το θέμα, είναι αφελείς.  Γερμανική κονόμα με ποσοστά σε συνεργαζόμενους. Τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: