Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

αχ αυτή η Κλιματική Αλλαγή...

Το έχω ξαναπεί:  Υπάρχει η πολιτική επιλογή που έχει ονομαστεί "Κλιματική Αλλαγή" και υπάρχει και η όποια κλιματική αλλαγή, είτε υφίσταται στην διάρκεια της ζωής μας είτε όχι -- σε μεγαλύτερες κλίμακες χρόνου, σαφώς και υφίσταται...

Η πολιτική, η γεωπολιτική, επιλογή που μάς σερβίρεται σαν "Κλιματική Αλλαγή" είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Είτε (σε απόλυτα τυχαία σειρά) για την χρηματοδότηση της ..."Ευρώπης", είτε για τις Γερμανικές εξαγωγές, είτε για την καταστολή της ζήτησης, είτε για να πέσει το πετρέλαιο αλλά χωρίς πολλή ύφεση, είτε για να μαζευτεί η ανερχόμενη Κίνα... Για ένα σωρό λόγους που όμως δεν έχουν σχέση με το κλίμα.

Πέρα από τα πολιτικά ή τα ...συνωμοσιολογικά, το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, όσο υπάρχει η Γη και θα αλλάζει για άλλα τόσα, μέχρι να μην υπάρχει η Γη.

Αυτό που παρουσιάζεται σαν κλιματική αλλαγή είναι η άνοδος της θερμοκρασίας μετά το 1800 (υπαρκτή η άνοδος) που έχει συμβεί περίπου παράλληλα με την άνοδο του ατμοσφαιρικού CO2.  Αυτά τα δύο υπαρκτά φαινόμενα με πολλές εικασίες από μαθηματικά μοντέλα και πάρα πολλή προπαγάνδα για καταστροφή εκτός αν μετανοήσουμε είναι αυτό που ξέρει σαν κλιματική αλλαγή το 90-99% του κόσμου.

Είμαι άνθρωπος που πιστεύει τα δεδομένα και απεχθάνεται την παραπληροφόρηση.

Το λεγόμενο καταστροφικό και ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι στο παρακάτω γράφημα. Ανέβηκε η θερμοκρασία, ανέβηκε και το CO2, τα τελευταία 200-250 χρόνια -- ξέρω ότι δεν σας αρέσει, αλλά λίγη υπομονή:

Λέει λοιπόν το ποίημα:  Αν συνεχίζουμε να καίμε καύσιμα και να ανεβαίνει το CO2, θα εκτιναχθεί η θερμοκρασία του πλανήτη και θα καταστραφούμε. Συνοπτικά, ως εξής:


Και λένε, μάλιστα, ότι ο κίνδυνος είναι να ανέβει η θερμοκρασία κατά 4 βαθμούς... Περιμένετε λίγο και θα δείτε γιατί λένε για 4 βαθμούς.

Ο λόγος που δεν σας αρέσουν τα παραπάνω γραφήματα, είναι επειδή η κλίμακα, δεν είναι καλή. Δηλαδή έχουν συμπιεστεί 200-250 χρόνια σε μια μικρή γραμμούλα. Μήπως να δούμε την κλίμακα σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια;

Αυτή είναι η θερμοκρασία από τότε που άρχισαν οι δορυφορικές μετρήσεις, λίγο μετά τα κρύα της δεκαετίας του 1970.  Είδατε ζέστη το 1999;  Και το 2017;  Βλέπετε πώς και σε αυτό το γράφημα (από εδώ) ο μελετητής δείχνει τον μέσο όρο 13 μηνών μαζί με τα τριμηνιαία στοιχεία, και πώς ο μέσος όρος δείχνει λίγο διαφορετικά στοιχεία από τα τρίμηνα; Και πού να έδειχνε ωριαία στοιχεία! Ή μέσους όρους 30ετίας!  Ο καιρός δεν είναι κλίμα, και για να είναι κάτι "κλιματική αλλαγή" πρέπει να είναι αλλαγή που να φαίνεται σε κάποια μεγαλύτερη κλίμακα.

Πάμε τώρα στην πηγή του αρχικού γραφήματος:

Δεν υπάρχουν σχόλια: