Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοταχώς για τον Μεσαίωνα με βλαμμένα με κοτσιδάκια (βλαμμένος είναι κάποιος που έχει βλάβη)


https://www.wsj.com/articles/saint-greta-spreads-the-climate-gospel-11568989306
https://www.thegwpf.com/st-greta-spreads-the-climate-gospel/
https://www.commdiginews.com/politics-2/commentary/st-greta-thunberg-fake-climate-change-childrens-crusade-123089/
children of Fatima
Sainte Bernardette de Lourdes
Nazi propaganda

Εδώ, αποφεύγω τα θρησκευτικά. Τα θρησκευτικά είναι θέμα "πίστης".

Το ότι η πίστη χρησιμοποιείται και για "άλλους σκοπούς" δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Το ότι η "Κλιματική Αλλαγή" χρησιμοποιεί μεσαιωνικές και μεσσιανικές μεθόδους είναι περίπου απόδειξη ότι πρόκειται για "πολιτική επιλογή".

Όταν κάποιοι ή κάποιες είχαν οράματα της Παναγίας, ήταν, ας πούμε, "θρησκεία". Όταν η μικρή μασκαρού βλέπει το διοξείδιο του άνθρακα και απειλεί με το τέλος του κόσμου, είναι ή μαστουρωμένη, ή απλά κάνει νεο-εκκλησιαστική νεο-εσχατολογία και απευθύνεται σε ηλίθιους.

Οι ηλίθιοι πρέπει να ασπασθούν την αποανάπτυξη, την φτώχεια, την επιστροφή στην δεκαετία του 1950.  Και την έλλειψη απρόσκοπτης και προσιτής ενέργειας που, εγγυημένα, θα έχει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα.  Και να το κάνουν χωρίς να πάρουν τους δρόμους σαν τα "κίτρινα γιλέκα" της Γαλλίας.

Το είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση: Για ένα σωρό πραγματικούς αλλά και κατασκευασμένους λόγους, δεν υπάρχει φθηνή και απρόσκοπτη ενέργεια για όλους. Και επειδή πρέπει να παραμείνει φθηνή (να ένας κατασκευασμένος λόγος) αυτό, αυτόματα, συνεπάγεται έλλειψη ενέργειας. Economics 101.  Και τα συμβατικά οικονομικά με αύξηση του χρέους έχουν πάψει να είναι αποτελεσματικά από το 2010 και μετά.

Την "Κλιματική Αλλαγή" την λατρεύουν οι Γάλλοι που έχουν το πυρηνικό μονοπώλιο και χρειάζονται κεφάλαια.  Την θέλουν οι Ρώσοι για να γίνει ο Nordstream 2, 3 και 13. Την θέλουν οι Δανοί μπας και και κρατήσουν ζωντανή την Vestas. Την θέλουν οι Γερμανοί εξαγωγείς που εξάγουν μηχανήματα ΑΠΕ χωρίς οι ίδιοι να πληρώνουν το αντίστοιχο ΕΤΜΕΑΡ (όχι... παίζουμε), Την θέλουν τα 2-3 μονοπώλια ηλεκτροπαραγωγής στην "Ευρώπη" για να μαζέψουν κανένα φράγκο (τα πολλά τα μαζεύει η EDF). Την θέλουν οι Έλληνες χωματουργοί για να ζήσουν άλλη μία μέρα. Και κάτι Έλληνες μαφιόζοι.

Η "Κλιματική Αλλαγή" δεν έχει καμμία σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Το δήθεν "αθώο παιδί" (κάτι μεταξύ Γκαίμπελς, Αγίου Αυγουστίνου και Τορκεμάδα)  από την Σουηδία δεν έσωσε καμμία "Κλιματική Αλλαγή" που πήγε με ιστιοπλοϊκό στην Νέα Υόρκη. Χωρίς δορυφόρους, τηλεπικοινωνίες, εξοπλισμό, όλα από πετρέλαιο και κάρβουνο, οι πιθανότητες θα ήταν πάνω από 50% ότι θα την έτρωγαν οι ρέγκες. Τα πανιά και τα σχοινιά ενός ιστιοπλοϊκού κατασκευάζονται από πετρέλαιο, αντέχουν δύο-τρία χρόνια και δεν ...ανακυκλώνονται.

Το δήθεν "αθώο παιδί" είναι 16χρονο μεταμφιεσμένο σε 12χρονο, προσεκτικά χτενισμένο και ντυμένο για τον ρόλο που πληρώνεται για να παίζει.  Εκκολαπτόμενο λαμόγιο, μελλοντική Ευρωβουλευτής ή Υπουργός Περιβάλλοντος, κάπου, φτιαγμένο από τους ίδιους ανώνυμους επώνυμους νεοταξικούς που βαυκαλίζονται με τον ΟΗΕ, το WEF, το UNEP και άλλα σύγχρονα παρακλάδια του Γ' Ράϊχ. Την ίδια σαβούρα που ήθελε περισσότερη αξιοποίηση των ...μειονοτήτων από τους Δημοκρατικούς, κατά του Trump. Γερμανοί; Μπάαα... Ιδέα σας. Από το 1900 προσπαθούν.

Και αν είστε κατά των αιολικών, δεν αξίζει καν να ασχολείστε με το θέμα: Τα αιολικά είναι ενεργειακά ασήμαντα, και στο όποιο ονομαστικό ποσοστό συμμετοχής τους, είτε στην συνολική ενέργεια, είτε στην ηλεκτροπαραγωγή, δεν εξοικονομούν CO2 (αυτό που βλέπει το ζαβό) ή καύσιμα, που βλέπω εγώ.  Απλός ιδιωτικός, μη ανταποδοτικός, φόρος στην ενέργεια. Ιδιωτικός ΕΦΚ.

Τα παρακάτω γραφήματα είναι για να ξέρετε ότι σας δουλεύουν με την "Κλιματική Αλλαγή":




 
 

Σήμερα κάνει ελάχιστα πιο ζέστη από ότι ο μέσος όρος των τελευταίων 40 ετών. Πιο κρύο από ότι τα τελευταία 11.000 χρόνια. Και πιο κρύο από τις τελευταίες 4 μεσοπαγετώδεις.

Και το δήθεν 97% των επιστημόνων που "συμφωνούν" είναι αποδεδειγμένο fake news.   Ψάξτε το, εγώ το έχω βαρεθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρθρα σαν το παρακάτω εμφανίζονται τακτικά στο hackernews (https://news.ycombinator.com/) που είναι ένα πάρα πολύ γνωστό site που το διαβάζουν πάρα πολλοί στο Silicon Valley κάθε μέρα

https://edition.cnn.com/2019/09/25/business/worlds-largest-wind-farm/index.html

Έχω παρατηρήσει πάντως πως στο hacker news που είναι ένα είδος forum, αν κάποιος κριτικάρει αρνητικά αυτή την τάση με τις ανεμογεννήτριες, τότε η απάντησή του βαθμολογείται αρνητικά (gets downvotted) και έπειτα σιγά σιγά εξαφανίζεται.

Δες εδώ: https://news.ycombinator.com/item?id=21071791

Οι απαντήσεις που είναι προς τα κάτω και φαίνονται με εξασθενημένο χρώμα είναι downvoted. Και συνήθως είναι αυτές που δεν "αρέσουν" στους άλλους.

Κατά άλλα, υπάρχει ελευθερία σκέψης στο Silicon Valley.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλε αρχαιοπτερυξ, συγχαρητηρια για το blog, σε διαβαζω συχνα πυκνα απο εποχες antinews.
Τελευταια εχει βγει ενα πολυ ενδιαφερον ντοκιμαντερ στο netflix για τον πολυ σπουδαιο για εμενα Bill Gates. Μεσα σε αλλα που αναλυει περι οσων τον απασχολουν με το ιδρυμα του κλπ, παει και στο θεμα της ενεργειας, και στην κουβεντα περι των ΑΠΕτζηδων,εκτος οτι ειναι αντιθετος , ρωταει: "Ξερετε ποση ενεργεια καταναλωνει το Tokyo σε 2 ωρες?" . Ο ιδιος υποστηριζει την πυρηνικη ενεργεια ,μεσα ομως απο μια πολυ συγχρονη και τρομακτικα ασφαλη προσεγγιση. Τι ξερει βεβαια και ο bill gates, εδω εχουμε πρασινες ιδεες, πρασινη ενεργεια, και πολλους ΑΠΕΤΖΗΔΕΣ , που ξερουν για εμας. Καλη συνεχεια, και συνεχισε να γραφεις . Θα ηθελα και καποια στιγμη το σχολιο σου περι του documentary αυτου.

ΥΓ. Ριξε και λιγο σκατο προς ΕΜΠ μερια, που σπρωχνει ΑΠΕ φουλ.