Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι Βιομηχανικές ΑΠΕ δεν είναι «σύγχρονοι ανεμόμυλοι»!

 
και σε pdf:
 
Ο αέρας είναι ανανεώσιμος, όσο υπάρχει ήλιος που ζεσταίνει την γη διαφορετικά, ανάλογα με την τοποθεσία, και όσο υπάρχει "καιρός", δηλαδή αλλού κρύα, αλλού ζέστες. Οι ΑΠΕ δεν είναι ανανεώσιμες. Μία ανεμογεννήτρια ούτε ανακυκλώνεται, ούτε μπορεί να κατασκευαστεί, έστω κατ΄ ελάχιστο, από άλλες ανεμογεννήτριες ή συνδυασμό άλλων ΑΠΕ. Μία ανεμογεννήτρια χρειάζεται σίδερο, χαλκό, μονωτικά, αλουμίνιο, fiberglass, βίδες και μια λίμνη από οπλισμένο σκυρόδεμα. Όλα τα αιολικά της Ευρώπης, διασυνδεμένα, έστω και δωρεάν, δεν μπορούν να παράξουν αρκετή χρήσιμη ενέργεια ούτε για ένα κιλό τσιμέντο, ούτε για ένα μέτρο χάλκινο καλώδιο, ούτε για μισό μαγνήτη, ούτε για μία βίδα. Τα περί δήθεν ηλεκτροδότησης χιλιάδων σπιτιών είναι ελεεινό ψέμα του αιολικού λόμπυ (που αναμεταδίδεται με ηλεκτροδότηση από λιγνίτη, κάρβουνο, πυρηνικά, αέριο, και Υ/Η).
 
Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα από αιολικά (που δεν αποθηκεύεται όπως πχ το σιτάρι ή το αλεύρι του ανεμόμυλου) δεν προσφέρεται για ηλεκτροδότηση δικτύου. Συνυπάρχει σε ένα δίκτυο, αλλά μόνο με την παρουσία πρόσθετων μονάδων που τις λέμε, ευφημιστικά, "εφεδρείες". Αυτές δεν μπορούν να είναι λιγνίτης ή κάρβουνο (που τουλάχιστον είναι σχετικά φθηνά), αλλά μόνο μονάδες πανάκριβου, για εμάς, φυσικού αερίου.  Στην πράξη, η δήθεν ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ είναι ηλεκτροδότηση από ακριβό φυσικό αέριο. Οι εν Ελλάδι ΑΠΕτζήδες (Περιστέρης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος, Μπόμπολας/Καλλιτσάντσης) είναι και αεριάδες. Αεριάδες είναι, αλλά έχουν και αιολικά για να έχουν πρόσθετο εισόδημα. Και από τα επιδοτούμενα αιολικά, και από τα "Α.Δ.Ι." που είναι πρόσθετη επιδότηση των μονάδων αερίου που αναγκάζονται να δουλεύουν τυχαία και μεταβλητά και αυτές, λόγω αιολικών.
 
Οι ΑΠΕτζήδες ΑΕΡΙτζήδες μας που παριστάνουν τους ηλεκτροπαραγωγούς, μασάνε από τρεις διακριτές πήγές:  (α) Το ακριβό αέριο, (β) τα επιδοτούμενα αιολικά και (γ) την επιδότηση των μονάδων αερίου που λέγεται Α.Δ.Ι. Το ότι χαντακώνουν την χώρα που απομυζούν δεν τους πολυενδιαφέρει...  Μάγκες... χρεώστε παραπάνω για το αέριό σας, χωρίς αιολικά. Πιο φτηνό θα μας βγει...
 
Αυτό που θέλω να πω, είναι "να χέσω τα Νέα Τζάκια"..., αλλά ...ντρέπομαι.  Η αιολική απάτη υπερβαίνει τα Νέα Τζάκια. Τα Νέα Τζάκια απλά μάς έχουν χαντακώσει. Οι πολιτικοί είναι απλά οι πρόθυμοι φαύλοι.

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Aέριο, τι αέριο, από που και ποιος θα το ελέγχει;
Για κάτσε να σφίξουν τα γάλατα και οι ουκρανικές βάνες του ρώσικου αερίου και σου λέω εγώ μετά!

Ανώνυμος είπε...

Ό Αγραφιώτης, Βοιωτός και πρώην γ.γ Υπ. Ανάπτυξης και πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Άκη και νυν διευθυντής στην ΤΕΡΝΑ πως την πήδηξε?

Και ο Σκορδάς, πρώην περιφερειάρχης Στεράς Ελλάδας, γ.γ. ΥΠΑΝ από την ΤΕΡΝΑ?

Γιαυτό έχει βουλιάξει η Στερεά Ελλάδα από αιολικά