Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πού είναι ο Κωστής Πενταράκης;


O Κωστής Πενταράκης είχε εκφράσει τις διαφωνίες του για τον Νόμο Μπιρμπίλη για Επιτάχυνση των ΑΠΕ. Είχε εισηγηθεί αρνητικά για την κατασκευή του υβριδικού στο Αποπηγάδι Χανίων και είχε δηλώσει, σαν πολίτης, αντίθετος στο έργο.  Είχε εισηγηθεί να κηρυχθεί η περιοχή προστατευόμενη. Είχε επισημάνει παρανομίες στις διανοίξεις δρόμων. Όλα αυτά, πρόσφατα.  Το 2005 είχε αντιδράσει σε παράνομο νταμάρι στην περιοχή. Περισσότερα στο http://www.kandanos.eu/node/1571. Η φωτό είναι από εδώ.


Στην περιοχή αυτή, φτιάχνουν υβριδικά (αιολικά με πολλά χωματουργικά και όσες γεωτρήσεις αντέχουν), η EDF (έχω χάσει λογαριασμό, αλλά νομίζω κάπου έχει και ΔΕΗ, και Κοπελούζο η άσκηση.  Για την EDF και την παρέα της σε αυτή την "δουλειά", περισσότερα εδώ και είχα γράψει παλιότερα και εδώ.  Η δορυφορική της Google Earth και το τοπογραφικό μεγαλώνουν με κλικ.


Τα ιδιοκτησιακά, τα νομικά, και τα πολιτικά τα αφήνω σε δικηγόρους και βουλευτές, εάν έχει απομείνει έστω και ένας που να μην ντρέπεται να κοιτάει το πρωί τον καθρέφτη.  Για τα οικονομικά και τα ενεργειακά, σας το λέω απλά:  Δεν στέκει:  Πεταμένα λεφτά.  Επιδότηση από την μπρος πόρτα με φουσκωμένα τιμολόγια στο ρεύμα, και από την πίσω πόρτα με "έργα" υποδομών και την παρουσία της ΔΕΗ στην δουλειά. Δεν τολμάνε να εμφανίσουν οικονομοτεχνική μελέτη γιατί θα είναι επιπέδου ΕΛΕΤΑΕΝ:  Πόσα πρέπει να μας δώσουν για να βγαίνει η δουλειά; Πόσο πρέπει να κάνουν οι ρύποι για να δείχνουν θετικά τα νούμερα;  Ποιοι ρύποι βρε χαϊβάνια;  Η άπατη τσέπη σας είναι οι ρύποι.

Ελπίζω ο Κωστής Πενταράκης να μην είναι externality. Μακάρι να είναι καλά, να εμφανιστεί σύντομα, και να μην τρέχει τίποτα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι βομβα ειναι αυτη πρωι πρωι...

a. horribillis είπε...

Υπάρχει ένταση στην περιοχή αυτή εδώ και καιρό... Μην βλέπεις που δεν ακούγεται τίποτα στην Αθήνα ή στον Σκάι. Θα το δεις αν μπεις λίγο στα λινκς της ανάρτησης. Και εδώ θα δεις προϊστορία εάν μπεις στην ετικέτα EDF ή Αποπηγάδι

Ανώνυμος είπε...

H EDF είναι ο πρώτος μεγαλύτερος ηλεκτροπαραγωγός στον κόσμο. Στην Γαλλία έχει απελευθερώσει την αγορά ηλεκτρισμού κατά πώς την βολεύει, κοινώς:

- Πρόκειται για ένα κρατικοιδιωτικό θηριώδες μονοπώλιο,
- Δεν υπάρχουν τρίτοι traders ηλεκτρικής ενέργειας,
- Ο ΔΕΣΜΗΕ τους είναι 100% της EDF,
- Η AREVA (κώλος και βρακί με την “μαμά EDF”) χρηματοδοτήθηκε από το Γαλλικό κράτος πριν λίγα χρόνια για να μην κλείσει, χωρίς να γραφεί ούτε μια γραμμή από την ΕΕ.
(σε αντίθεση με τις αντιδράσεις και τα πρόστιμα για τις χρηματοδοτήσεις στην παλιά Ολυμπιακή)
- …
- …
με λίγα λόγια “Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει”.

Τα αντίθετα εφαρμόζει σε άλλες χώρες: Πάτε μια βόλτα στο Λονδίνο. 558 χρόνια μετά το τέλος του Εκατονταετούς Πολέμου οι Γάλλοι μέσω της “μαμάς EDF ” πάτησαν στο Λονδίνο. Έχουν αγοράσει την Διανομή του Μητροπολιτικού Λονδίνου και υπερήφανα έξω από τους υποσταθμούς και τα κέντρα διανομής, υπαίθρια και κλειστού τύπου έχουν κολλήσει το λογότυπό της: “Électricité de France”!
Οποία ξεφτίλα για τους απογόνους του Μαύρου Πρίγκιπα!

Το τι κάνει στην Ελλάδα με τα ΑΠΕ έχει αναρτηθεί και τεκμηριωθεί εμπεριστατωμένα από τους αρχαιοπτέρυγες, προς δόξαν της απελευθερωμένης αγοράς, του υγιούς ανταγωνισμού, και της επιδοτούμενης για πώληση κιλοβατώρας.

Ελεύθερη αγορά είπατε? Ούτε τα μικρά παιδιά δεν πιστεύουν πλέον αυτό το παραμύθι!
Το κακό είναι ότι πίσω από τους αριθμούς, τους νεολογισμούς και τις πολιτικές αποφάσεις υπάρχουν άνθρωποι

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Το καρτέλ των ΑΠΕ είνα ικανό για όλα.

ΤhW είπε...

http://www.kritinea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10240:2011-04-11-13-04-17&catid=40:2009-07-19-21-25-39&Itemid=72

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ...

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προκειμένου να υπογράψει το ‘Σύμφωνο των Νησιών’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια των εκδηλώσεων με τίτλο ‘Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας’ που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από 11 έως 15 Απριλίου πρόκειται να υπογραφεί το Σύμφωνο των Νησιών, με την παρουσία της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Σύμφωνο των Νησιών αποτελεί μια πολιτική δέσμευση των νησιωτικών αρχών για την εισαγωγή σε τοπικό επίπεδο αειφόρων συστημάτων ενέργειας. Βασικός στόχος και επιδίωξη του Συμφώνου με ορίζοντα το 2020 είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδο νησιού κατά 20% η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η αντικατάσταση των συμβατικών πηγών ενέργειας από ΑΠΕ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα 12 νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υπογράψει το συγκεκριμένο σύμφωνο

ThW είπε...

Και εδώ

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_14/03/2011_382760

15 νησιωτικοί δήμοι υπέγραψαν το Σύμφωνο. Πρόκειται για τους δήμους: Άνδρου, Αμοργού, Αίγινας, Σύρου, Μυκόνου, Νάξου, Κιμώλου, Σίκινου, Σίφνου, Λέσβου, Θήρας, Ίου, Λήμνου, Σκύρου και Μήλου, ενώ κατ’ αρχήν αποδέχτηκαν το Σύμφωνο και οι Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, οι οποίες όμως θα πρέπει να λάβουν την τελική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«τώρα, όμως, τα χρήματα θα επιστρέφονται από τον τελικό αποδέκτη. Δηλαδή αν μια περιφέρεια χρηματοδοτηθεί για να αναπτύξει μία δράση, αλλά το κράτος δεν καταφέρει να πιάσει τους δείκτες του Συμφώνου Σταθερότητα, τότε η περιφέρεια θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα του έργου, άσχετα αν η ίδια εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις

Διαχειριστής είπε...

Απαντώ και γω στο άσχετο.
Καλά έκανες.