Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αντίο Κυότο


Το πρωτόκολλο του Κυότο συμφωνήθηκε το 1997 και λήγει το 2012. Στο G8 του Μαΐου του 2011, η Ρωσία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς είπαν Нет, спасибо, いや、ありがとう, no thank you, για επόμενη φάση Κυότο. Οι ΗΠΑ είναι εκτός, και η Κίνα επικαλείται τον Κομφούκιο. Όπως είχα πει και τον Δεκέμβριο του 2010, που η Ιαπωνία το προανήγγειλε, Banzai! Banzai! Banzai! Άντε να γλυτώσει και η Αυστραλία…

Λεπτομέρειες στο American Thinker και στο Sydney Morning Herald.

Ξεκίνησε σαν ιδέα το 1992 στην Σύνοδο του Ρίο το 1992. Έχω γράψει ότι ήταν Γερμανική η έμπνευση και η οργάνωση, αλλά ο μπαμπάς Bush υπέγραψε, τότε. Η απλοϊκή μου εξήγηση για αυτό είναι ότι οι Αμερικάνοι προσέβλεπαν σε περιβαλλοντική πίεση είτε στην τέως ΕΣΣΔ (θα θυμάστε εικόνες για οικολογικές καταστροφές στην Ρωσία και την Σιβηρία) είτε στην Κίνα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, άλλες από την Σουηδογερμανική σύλληψη το 1985.

Το πρωτόκολλο του 1997 το απέρριψε η Γερουσία των ΗΠΑ 95-0, με Clinton και Gore στην Προεδρία. Ακόμα και επί Obama, με έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων, και με τον Πράσινο Πρόεδρο να σπρώχνει, η τότε ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία δεν πέρασε το cap and trade το 2009 (και πανηγύριζα εγώ). Κατά την γνώμη μου, ο Gore δεν υπήρξε τίποτε άλλο παρά πλασιέ. Αυτοί που του έδωσαν το Νόμπελ είναι τα …αφεντικά, στο θέμα.


Το κραχ του 2008, ξεφούσκωσε τις φούσκες.  Οι τιμές του …CO2 στο Chicago κατέρρευσαν το καλοκαίρι του 2009 και η Κοπεγχάγη των Ινδών και της Πράσινης Κεντροευρωπαϊκής γλίτσας κατέρρευσε, λίγους μήνες αργότερα, με όλο τον κόσμο (πλην Μπιρμπίλη, ΓΑΠ και σία) να ωρύεται για την απάτη του Climategate.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η Ιαπωνία έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για να συνεχίσει με το πρωτόκολλο του Κυότο. Παράλληλα στην Αμερική άρχισε να γράφεται, ωμά, αυτό που υποψιαζόμουν (δια της εις άτοπον απαγωγής) ότι ΟΛΟ το Πράσινο θέατρο ήταν μηχανή στημένη από το Γερμανικό βαθύ κράτος για να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι Αμερικής και Ιαπωνίας. Αυτό που δεν γράφτηκε (και ούτε θα είμαι ποτέ σε θέση να αποδείξω, αλλά μυρίζει, μυρίζει) είναι η διαπλοκή της Siemens με το Κόμμα των Δημοκρατικών. Το νταντά που έκανε η SEC στην Siemens το 2008, δεν μπορεί, κάποια σχέση θα έχει…

Με την τραγωδία του σεισμού και του τσουνάμι, ξύπνησαν τα όχι αδικαιολόγητα (αλλά ούτε και ορθολογικά) φοβικά αντιπυρηνικά σύνδρομα στην Γερμανία. Και η χώρα που γέννησε την μοντέρνα εκδοχή της Πράσινης Ανάπτυξης, την Νεοσοσιαλιστική Αγορασμένη Πράσινη Επανάσταση πιάστηκε στην Πράσινη Παγίδα της.

Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνο που το έχει πει, αλλά σας το λέω, από τότε, ότι θα πάει περίπατο το (μάλλον ανύπαρκτο) Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και, με λίγη τύχη, θα γίνει γαργάρα ο φόρος άνθρακα. Το πρώτο έχει αρχίσει και γίνεται. Το δεύτερο, πρώτα ο Γιαραμπής, είναι σε εξέλιξη.

Η ικανοποίησή μου είναι να σας λέω "μα σας τα έλεγα εγώ" και να πω eat shit and die σε κάτι ντόπια λαμόγια... και θα το πω.

(ευχαριστώ ThW)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A Newspoll in December found sentiment on the issue almost evenly split -- 47 percent to 49 percent -- but after Gillard's carbon tax pledge in March, support for paying more for energy plunged to 42 percent while opposition hit 53 percent.
As the conservative opposition campaigns that a carbon tax would hurt families by raising the cost of living, Gillard said she believed that Australians wanted to do something about climate change

Ανώνυμος είπε...

[quote]... Η ικανοποίησή μου είναι να σας λέω "μα σας τα έλεγα εγώ" και να πω eat shit and die σε κάτι ντόπια λαμόγια... και θα το πω.
... [/quote]

Δυστυχώς εγώ - σε αντίθεση με σένα - δεν ικανοποιούμαι να επιβεβαιώνομαι. Aντίθετα λυπάμαι, λυπάμαι πάρα πολύ, αναλογιζόμενος ότι, ενώ έχουμε στα χέρια μας ισχυρότατα χαρτιά που είναι:

- Διαχρονικά συσσωρευμένη γνώση
- Τεχνογνωσία
- Εμπειρία
- "Κεφάλια" διάσπαρτα και ευαισθητοποιημένα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας

καθόμαστε και αναλωνόμαστε σε παρεμβάσεις, lobbing, δελτία τύπου κλπ, ανθρώπων και "ιδεολογιών" που συστηματικά διαστρέφουν:

- Φυσικούς νόμους
- Μαθηματικά
- Πραγματική Οικονομία
- Την "κοινή λογική" - όση απέμεινε απ' αυτήν.

spiral architect

archaeopteryx είπε...

Βρε spiral, όταν άρχισα να τα λέω αυτά σαν σχόλια (και τότε δεν το είχα ψάξει ή τεκμηριώσει) σε άλλη ιστοσελίδα, έτρωγα κράξιμο -- και ξεκίνησα να τα γράφω εδώ, για να μην λέω τα ίδια και τα ίδια εκεί, όταν 1) κάποιος είπε "ε και τι σημασία εχει ο δεύτερος νόμος, εκεί θα κολλάμε;" και 2) κάποιος άλλος είπε ότι τα μεγάλα Υ/Η δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ΑΠΕ...

(Δες τις πρώτες πρώτες αναρτήσεις μου...)

Ανώνυμος είπε...

Για τους περισσότερους η οικολογία δεν είναι τιποτε παραπάνω από μια Feelgood πράξη, κάτι ανάλογο με το να βοηθάς γριούλες να διασχίσουν το δρόμο. Στην Ελλάδα έχει και μια δόση φασισμού η κουβέντα, με την έννοια ότι οι οικολογίζοντες θέλουν να επβληθούν στους υπόλοιπους, "για το καλό μας" και με τα λεφτά μας πάντα.

Ομως τώρα το κλίμα δεν σηκώνει μαλακίες. Τώρα κάθε ιδέα πρέπει να δουλέψει, κρινόμενη ορθολογικά, ή να σβήσει. Και για αυτό τώρα είναι η εποχή για σωστούς οικολόγους να αρθρώσουν λόγο και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα. Το κριτήριο πάντα σε κάθε λύση είναι αν μπορεί να σταθεί στην ανοικτή αγορά χωρίς επιδοτήσεις και νέους φόρους.

Εξω λοιπόν το Κυότο, και η Κοινή Αγροτική Πολιτική που στρέβλωνε την γεωργία μας, έξω όλες οι στρεβλώσεις για να βρουμε τα πόδια μας και την αξιοπρέπεια μας.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan:
Έχω ένα συμφοιτητή που παράτησε το μηχανιλίκι, κάνοντας "back to the roots", (σαν αγροτόπαιδο που ήταν) υπακούοντας στα κελεύσματα της ΚΑΠ (άλλη απατεωνιά αυτή, ειδικά αν δεν είσαι Γερμανός, Γάλλος, ή Ολλανδός αγρότης ή κτηνοτρόφος) ξηλώνοντας τις ροδακινιές του στο κάμπο της Εδεσσας και φυτεύοντας ροδιές, επειδή έτσι είπαν οι χαρτογιακάδες της ΕΕ. Mέχρι να καρπίσουν οι ροδιές, περάσαν 3 χρόνια και στο επόμενο ήλθε το "ραπόρτο από τας Βρυξέλλας" για ξήλωμα των ροδιών και φύτεμα ακτινιδίων!

Μου διηγιόταν λοιπόν ότι, πήγαν αυτός και μερικοί άλλοι που υπάκουσαν στα κελεύσματα της ΚΑΠ, να κουτουπώσουν τους εκπροσώπους της ΕΕ που ήλθαν στη Θεσσαλονίκη και με έκπληξη ανακάλυψαν ότι κανείς τους δεν είχε (τουλάχιστον) βασικές σπουδές γεωπονίας και προφανώς στις πατρίδες τους δεν είχαν πατήσει σε χωράφια.
Όλοι αυτοί οι κύριοι ήταν οικονομολόγοι!

Τώρα κάνει μικρή τοπική οινοπαραγωγή, έχοντας αμπελώνες κρασοστάφυλων γράφοντας στα @#@ του τους χαρτογιακάδες της ΕΕ.

spiral architect