Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Λίγη Ιστορία (και λογική) ενάντια στην προπαγάνδα


Αν μία "Ανώτερη Δύναμη" αποφασίσει να σας πείσει ότι η Γη είναι επίπεδη, ή ότι ουρανός γκρεμίζεται, η Ιστορία λέει ότι ίσως έχετε χάσει το παιχνίδι.  Εκτός εάν έχετε την όρεξη να δείτε ότι (α) αυτό πράγματι έχει ξανασυμβεί, (β) να χρησιμοποιήσετε την πληροφόρηση που με λίγη προσπάθεια μπορείτε να βρείτε, (γ) να αξιολογήσετε την πληροφόρηση και (δ) να χρησιμοποιήσετε την λογική σας. Η γνώση και η λογική είναι τα αντίδοτα στον σκοταδισμό και την προπαγάνδα.

Μέχρι το 1990, τα οικολογικά κινήματα στην "Ευρώπη",  ήταν αντιπυρηνικά, και φιλειρηνιστικά, και αντι-αμερικανικά.  Στην Αμερική υπήρχαν κάτι οικολογικά κινήματα που είχαν σχέση με εξόφθαλμα θέματα βιομηχανικής ρύπανσης, αλλά και με αντιπολεμικά κινήματα, χίππυς κλπ.  Μετά τον πόλεμο των Έξη Ημερών το 1967 και του Γιομ Κιπούρ του 1973,  είχαμε και το πρώτο πετρελαϊκό εμπάργκο, και με την εμφάνιση των πρώτων προσιτών υπολογιστών, εμφανίστηκαν και μοντέλα τύπου Limits to Growth που έλεγαν ότι ο ουρανός γκρεμίζεται και ο
κόσμος θα πέθαινε από πείνα, έλλειψη πετρελαίου και κρύο (είχε και κρύο, όπως σας έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση) μέχρι το ...1990. Το Limits to Growth και το Club of Rome είχαν "Ευρωπαϊκές" καταβολές, αλλά περπάτησαν σε αριστερίζοντα μονοπάτια. Τό ότι είχαν μοντέλα από υπολογιστή τους έδωσε βαρύτητα, αλλά γέννησε και το garbage-in-garbage-out.

Το 1990, με την επανένωση των Γερμανιών, στην ουσία υποχώρησαν, ή αποχώρησαν, η Αμερική και η Ρωσία από την Ευρώπη, και άφησαν την "Ευρώπη" να διαχειρίζεται τα της Ευρώπης.   Το 1990, τα οικολογικά κινήματα, οι αειφορίες (επέκταση των Limits to Growth) έγιναν πολιτική και ηθικό έρεισμα της Γερμανίας και της "Ενωμένης Ευρώπης", και οι "οικολόγοι" έγιναν οι  σύγχρονοι πραιτοριανοί. Αλλά καλοί και φιλειρηνικοί.

Κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματά μου με την Πράσινη Θρησκεία. Το ηθικό έρεισμα της Αμερικής, στην Ευρώπη, μέχρι το 1990, ήταν η Ελευθερία (ελευθερία επιλογής, ελευθερία αγορών, ελευθερία εμπορίου, ελευθερία μετανάστευσης από Σοβιετικές χώρες κλπ).  Το ηθικό έρεισμα της ΕΣΣΔ στην Ευρώπη ήταν η Ειρήνη, η διεκδίκηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, κ.ο.κ. Η Γερμανία έκανε ηθικό έρεισμα την Πράσινη Ανάπτυξη για την υλοποίηση της καταπληκτικής ομιλίας του Φύρερ, και με καταπιέζει με αρλούμπες, προκειμένου να υλοποιήσει τα μετα-μοντέρνα νεο-φεουδαρχικά ή μερκαντιλιστικά της ιδεώδη.

Όσοι γεννήθηκαν μετά το 1990, στην περιφέρεια της Γερμανικής σφαίρας επιρροής, έχουν μεγαλώσει με πρασινάδες, αειφορίες, οικολογίες, αρκουδάκια και πόστερ με πράσινα λιβάδια και γαλανούς ουρανούς σε πολυκατοικίες με μικρά παράθυρα χωρίς θέα.  Όλοι αυτοί έχουν γαλουχηθεί με πράγματα που εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι που γεννήθηκαν πριν το 1990,  θεωρούμε ψεύτικα, πλαστά ή απάτη. Και θα έλεγα ότι κάπως έτσι θα έπρεπε να αισθάνονται οι Εθνικοί επί Θεοδοσίου του Μέγα

Βέβαια εάν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα, ο Θεοδόσιος δεν είχε πρεμούρα για τον Χριστιανισμό μέχρι το 392 που εμφανίστηκαν "σφετεριστές" από την Δύση που προωθούσαν τον Εθνικό Νικόμαχο Φλαβιανό για αυτοκράτορα. Το γεωπολιτικό Μεγάλο Παιχνίδι του 4ου μ.Χ. αιώνα που εξελίχθηκε στο Σχίσμα του 1054, την Μεταρρύθμιση του Λούθηρου το 1517, και πάει λέγοντας.

Ενώ δεν υπήρχε "επιστήμη" που να δικαιολογεί τον Χριστιανισμό σαν καλύτερη θρησκεία από την ειδωλολατρία, ή τον Προτεσταντισμό από τον Παπισμό, οι συμπατριώτες του μεταρρυθμιστή Λούθηρου παριστάνουν ότι προωθούν "επιστήμη" στους δουλοπάροικους του φέουδού τους, μόνο που η επιστήμη είναι ψευδοεπιστήμη γεμάτη τρύπες. Όχι στον τρόπο ζωής, ή τις αξίες, αλλά στην Τρομολαγνεία  του Κλίματος και φυσικά σε πρακτικά θέματα όπως το ενεργειακό.

Σαφώς και το αέριο είναι καθαρότερο (και ακριβότερο) καύσιμο από το κάρβουνο. Το να μην καις κάρβουνο, όμως, για να καις αέριο, εξυπηρετεί μόνο τις σωληνουργίες και τους Αζέρους (και τους Ρώσους, αλλά μην το λέτε πολύ δυνατά). Εξυπηρετεί επίσης και την Siemens επειδή αυτή φτιάχνει τουρμπίνες αερίου και μηχανήματα διπλού κύκλου με πολύ καλύτερα περιθώρια κέρδους από ότι συμβατικά καζάνια με λιγνίτη ή κάρβουνο. Εξυπηρετεί και τους αιολικούς που πουλάνε Τίποτα σε ηλίθιους, αλλά που απαιτούν αέριο για την ύπαρξή τους. Αλλά βασικά είναι η μοντέρνα υλοποίηση, επιτέλους, του Drang nach Osten. Τα περί CO2, υπερθέρμανσης κλπ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κουβέντα για να γίνονται Διεθνή Συνέδρια και να μας πουλάνε Μεταρρυθμιστική Σωτηρία της Ψυχής, κατ εικόνα και ομοίωση άλλων αντίστοιχων Οικουμενικών Συνόδων, άλλων εποχών.  Όπως και οι Οικουμενικές Σύνοδοι ήταν "μεγάλης" και "ζωτικής" σημασίας, έτσι και το CO2.  Αν έλεγες σε έναν επίσκοπο, το 500 μ.Χ., ότι λέει αρλούμπες,  θα είχες την ίδια αντίδραση με το να πεις το ίδιο πράγμα σε έναν "ειδικό" επί θεμάτων CO2, σήμερα.  Μόνο που τότε μιλούσαν υποτίθεται για μεταφυσικά, ενώ τώρα παριστάνουν τους επιστήμονες (και οι εμπλεκόμενοι είμαι σίγουρος ότι το πιστεύουν κιόλας!)

Μας έφτιαξαν θρησκεία που δαιμονοποιεί το 0,04% της ατμόσφαιρας, μέρος μόνο του οποίου είναι ανθρωπογενές. Μας λένε ότι το ανθρωπογενές μέρος του 0,04% είναι καθοριστικό (το "πιστεύουν" αλλά δεν το έχουν αποδείξει) και ξέχασαν τον Ήλιο, την Γη, την τροχιά της, την περιστροφή γύρω από τον εαυτό της, την βαρύτητα, τα μαγνητικά πεδία (επηρεάζουν κοσμικά σωματίδια που επηρεάζουν τα σύννεφα), τα ηφαίστεια, τις τεκτονικές κινήσεις, την θάλασσα, τα θαλάσσια ρεύματα τους υδρατμούς.  Και επειδή μάλλον είναι η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη των εποχών, για αυτό και, τελικά, βασίζονται μόνο στην καταστροφολογία και την δια της επαναλήψεως και εκφοβισμού προπαγάνδα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το 1897, αρχιτεκτονικό συνέδρι στη Νέα Υόρκη αυτοδιαλύθηκε, όταν οι απελπισμένοι αρχιτέκτονες συμπέραναν ότι οι μεγαλουπόλεις θα ήταν αβίωτες το 1930 λόγω συσσώρευσης.... καβαλίνας.

Υπολόγισαν με μαθηματική ακρίβεια ότι οι λεωφόροι των μεγαλουπόλεων θα καλύπτονταν από καβαλίνα σε ύψος τριόροφης οικοδομής. Το 1930 ήλθε αλλά όχι με καβαλίνα.

Παρόμοια λογική παρουσιάζει και η μπαρουφολογία για την κλιματική αλλαγή. Μέχρι να βρεθεί η λύση βέβαια τα λαμόγια οι οικολόγοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και φτιάχνουν νέες μπίζνες και μια νέα παγκοσμίου εμβελείας πράσινη γραφειοκρατεία.

Αν τους αφήσετε θα σας ξεκάνουν. Δεν υπάρχει χειρότερος δυνάστης από τον αυτόκλητο σωτήρα.

Kaymakchalan

nikos είπε...

μετά την εντάξει 1660 MW ΑΠΕ στο διασυνδεδεμένο δίκτυο της ΔΕΗ , την ύφεση η Ενεργειακή ένταση στο ΑΠΕ στην Ελλάδα αυξήθηκε θεαματικά , αναρωτήθηκαν οι αρμόδιοι π.χ.Παπακωνσταντηνου , Βενιζέλος τι σκατά κάνουν χιχχι

nikos είπε...

βέβαια οχι απε αλλά ΑΕΠ

katalytikos είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙ η προπαγάνδα για τα ανθρωπογενή αίτια των κλιματικών αλλαγών είναι απίστευτη και κυρίως στην Ελλάδα. Σε άλλες Ευρωπαικές χώρες, ακόμη και στη Γερμανία, τα ΜΜΕ αναδεικνύουν και τις άλλες φωνές πράγμα που συμβάλλει τελικά στην σωστή ενημέρωση των πολιτών.
Ο παροξυσμός των Ελληνικών ΜΜΕ πού οφείλεται????.Τόσο μεγάλα ήταν τα ¨πράσινα¨ πακέτα????

nikos είπε...

Η ένταση ενέργειας είναι η σχέση της ακαθάριστης εγχώριας κατανάλωσης ως προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν

nikos είπε...

Η ακαθάριστη εγχώρια κατανάλωση είναι το άθροισμα της πρωτογενούς ενέργειας που παράγεται συν τις εισαγωγές ενέργειας, μείον τις εξαγωγές, μείον την καθαρή μεταβολή των αποθεμάτων, μείον τις ναυτιλιακές αποθήκες. Τα ενεργειακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τονπολογισμό αυτό συγκεντρώνονται από τις εθνικές διοικήσεις σε ετήσια βάση.

Ανώνυμος είπε...

σήμερα το μέγκα είχε φρικτή προπαγάνδα ότι για τους τυφώνες στην Αμερική φταίνε οι πάγοι που λιώνουν λόγω υπερθέρμανσης και φταίνε οι άνθρωποι

ΤΡΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ !!!

ΕΛΕΟΣ!!!

Kαι φρικτή προπαγάνδα για τις εκτάσεις που θα εξάγουμε ρεύμα !!! και που θα δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Έχουν βάλει μπροστά τον Ιερώνυμο που ζητάει να εκμεταλλευτεί τις εκτάσεις του και βαράνε στο ψαχνό!!!

Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ με απλό και κατανοητό τρόπο για την τεράστια απάτη!!!

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

archaeopteryx είπε...

Ειδικά για τους τυφώνες, φέτος ήταν από τις ήπιες χρονιές (έχει γραφτεί, άλλα άντε πες το στο Μεγκα). Όσο για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα έχει χωματουργικά, μπετά και κανένα προφίλ αλουμινίου και καλώδιο, μετά αυτά θα τελιώσουν, θα έχει φύλακες και ξεσκονιστές, και ανεργία από ακριβό ρεύμα. Και αν χρησιμοποιήσουν αγροτική γη, οι σημερινοί έγκλειστοι στις πολυκατοικίες θα πάνε Γερμανία

archaeopteryx είπε...

Εάν υπάρχαν βουλευτές, είπαμε... σύγκριση Ελληνικής με άλλες...