Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά έχει ο Oettinger;


Ασχολούμαι με κάποιον που είναι, όπως θα έπρεπε, υποστηρικτής της χώρας ΤΟΥ, και πλασιέ απούλητων αποθεμάτων από αποθήκες της χώρας ΤΟΥ. Αλλά ήρθε στην χώρα ΜΟΥ να μού πει τι να κάνω.

Όταν πρωτοδιάβασα περί Έττινγκερ (είχε κάποια επαφή με την Μπιρμπίλη, νομίζω, τότε) είχα πει ότι ο άνθρωπος μου ακούγεται λογικότατος. Λογάριαζα χωρίς την διγλωσσία.

Διαβάστε τι είπε σε πρόσφατο άρθρο του Spiegel: "One has to be concerned in Germany about the cost of electricity," warns European Energy Commissioner Günther Oettinger. Το άρθρο ήταν για τους  άμεσους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Γερμανική βιομηχανία από το ακριβό ρεύμα. Προφανώς η Ελληνική βιομηχανία δεν αφορά ή ακόμα και ενοχλεί τους Γερμανούς, και για αυτό φροντίζει ο Χατζηαβάτης να ακριβύνει το ρεύμα στην Ελλάδα.

Διαβάστε τι γράφτηκε για τον Έττινγκερ όταν ανέλαβε: Ανοιχτός στις θέσεις της βιομηχανίας. Ρεαλιστικές ενεργειακές λύσεις. Διαφάνεια και εύλογες τιμές στην αγορά ενέργειας, και όχι σαλαμοποίηση στην ιδιοκτησία των ηλεκτροπαραγωγών. Η σαλαμοποίηση είναι η μεγάλη μάχη που δεν πέτυχε η Κομισιόν εναντίον της Γερμανίας.

Αν η Κομισιόν έχασε την μάχη της δήθεν απελευθέρωσης με την διάσπαση των διαφόρων ΔΕΗ, αν ο Έττινγκερ δεν είναι υπέρ παράλογων και αδιαφανών τιμολογήσεων στο ρεύμα, αν δεν υπάρχει αντιβιομηχανική πολιτική, μπορώ παρακαλώ να μάθω τίνος τις επιταγές ακολουθεί ο Χαζτηαβάτης, και πριν από αυτόν η Ταγάρω; Γιατί εάν η επίσημε ενεργειακή θέση του "Επιτρόπου" είναι αυτή που είναι, ποιος ή ποια υπαγορεύει την διάλυση της ΔΕΗ και το τέλος της Ελληνικής οικονομίας; Η Επίτροπος Περιβάλλοντος; Αυτή και οι αρμόδιοι δικοί μας να ασχοληθούν με πιο σημαντικά θέματα.

Ο βαρώνος Μυνγχάουζεν
Από την πράσινη ενέργεια στο πράσινο σεξ
Τα δικά μου δικά μου, τα δικά σου δικά μου

Δεν με ενοχλεί που ο Έττινγκερ είναι υπέρ της Γερμανικής βιομηχανίας. Με ενοχλεί που σαν καλός μερκαντιλιστής, το κάνει σε βάρος όλων των υπολοίπων. Θα ξυπνήσουμε ποτέ; Θα καταλάβουμε ποτέ, ότι είμαστε είλωτες που εξαγοράστηκαν με λεφτά που δανείστηκαν οι ίδιοι, με υποθήκη τα σπίτια τους;

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Κατάφεραν μετά από 10+ χρόνια να σαλαμοποιήσουν την EdF;
(όταν θα βγάλει η ψ..ή μας δόντια, τότε θα την σαλαμοποιήσουν)

Η ΔΕΗ είναι πλέον εύκολος στόχος, όπως εύκολοι στόχοι ήταν οι κατά τόπους καθετοποιημένες εταιρείες παραγωγής-μεταφοράς-διανομής Η.Ε. της Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας κλπ.

Τεχνογνωσία" στο πλιάτσικο των πιτσιρικάδων" σαν την ΔΕΗ και "πρόθυμους Χατζηαβάτηδες" έχουμε.

Λεφτά (για τα έξοδα των τελευταίων) υπάρχουν!

spiral architect είπε...

Άσχετο:

Εκλογές θα γίνουν;
Και αν ναι, πότε;


Ποντάρετε!

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα,

Δες αυτό, δένει με την παρούσα ανάρτηση:

http://bishophill.squarespace.com/blog/2012/2/20/the-entrepreneur.html

Ποιος λές να είναι ο Policy Entrepreneur;

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Το ότι τα βιοκαύσιμα καταναλώνουν περισσότερο ντήζελ από ότι υποκαθιστούν, είναι γνωστό. Από το 80 ψάχνουν για μύκητες και βακτήρια που θα μιμούνται το στομάχι της αγελάδες και θα παράγουν αέριο από ξύλο και άχυρα -- δεν υπάρχει εμπορικά. Εν τω μεταξύ η φούσκα του καλοκαιριού του 2008, είχε σχέση και με την τιμή του καλαμποκιού που είχε άει στον ουρανό από την επιδοτούμενη βιοεθανόλη.

Η ΕΕ προφανώς εξυπηρετεί συμφέροντα, το ερώτημα είναι εμείς τι φταίμε. Για αυτό λέω "έξω από την ΕΕ".