Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τα δικά μου, δικά μου, τα δικά σου, δικά μου, τα δικά μου, τα έχω φάει από σένα, και εάν πώ πολλές φορές το ψέμα θα γίνει αλήθεια


Χτες ή προχτές, γράφτηκε ότι οι Αμερικάνοι (ή ήταν το ΔΝΤ;) είπαν ότι πρέπει να κουρευτούν και τα Κυπριακά ομόλογα σε ρύθμιση της Κύπρου, και όχι οι καταθέσεις, ή όχι μόνο οι καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες. Και απάντησαν οι Γερμανοί ότι "αυτοί πληρώνουν τον λογαριασμό, και αυτοί κάνουν κουμάντο". Δεν θυμάμαι πού το είδα, αλλά το είδα.

 Οι Γερμανοί Oberherren, φυσικά ξαναγράφουν την Ιστορία. Είναι παραποιητές κατά το δοκούν και πάντα ανάλογα με τα συμφέροντά τους, αλλά μάς θεωρούν ηλίθιους και χωρίς μνήμη.  Ξεχνάνε όχι μόνο τα στοιχειώδη μιάς ρύθμισης ή εξυγίανσης, ξεχνάνε και πώς βρέθηκαν με τα λεφτά που τώρα είναι δήθεν δικά τους.

Κατ' αρχάς, η κοινή λογική θα έλεγε ότι ότι η "ρύθμιση" των δημοσιονομικών προβλημάτων θα πείραζε τα Κυπριακά ομόλογα. Αλλά όοοοχι, τα ομόλογα τα έχει και η ΕΚΤ, και όπως στο δικό μας PSI κουρεύτηκαν τα ομόλογα, πλην αυτών της που είχε η ΕΚΤ. Επειδή η ΕΚΤ "δεν κάνει να δείξει ζημιές". Επειδή, εάν τις δείξει, ο λογαριασμός θα πάει κατ' ευθείαν στην Γαλλία (που είναι ταπί) και επομένως στην Γερμανία που όμως δικιά της, και των εταιριών της είναι η ζημιά.  Η Γερμανία έγινε πλούσια μετά από 20-30-40-50-60 χρόνια, (α) σίγουρα σκληρής δουλειάς, (β) μερκαντιλιστικής πονηριάς,  (γ) ευρωνόμων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της, (δ) Αμερικανικής βοήθειας και (ε) διαγραφής χρεών του Β' ΠΠ. Να'ναι καλά οι πελάτες του Parvus και αντισυμβαλλόμενοι του κ. Ρίμπεντροπ. Το δημοσιονομικό πρόβλημα της "Ευρώπη" είναι Γαλλογερμανικό δημιούργημα αλλά προς όφελος της Γερμανίας. Πουλούσαν βερεσέ, ή με δάνεια Γαλλικών τραπεζών, λάδωναν, εκβίαζαν και παραμύθιαζαν για να πουλήσουν. Και τώρα θεωρούν ότι οι πωλήσεις βερεσέ είναι δικά τους καλά λεφτά. Μόνο σε Γερμανικά (ή πειρατικά) συναλλακτικά ήθη είναι δικά τους τα λεφτά. Αλλά για να μην δείξουν ζημιές η Ζήμενς ή η Πόρσε, ή η Μήλε, ή ο ταμίας Μπούντεσμπανκ, να πάρουμε τις συντάξεις, τα σπίτια και τους φυσικούς πόρους των Νοτίων και τα λεφτά των "κακών Ρώσων".

Φυσικά και στόχος δεν ήταν οι "Ρώσοι ολιγάρχες". Λες και δεν έχει Γερμανούς ή Σουηδούς ολιγάρχες...  Αυτοί ήταν η αφορμή. Στόχος ήταν, είναι και θα είναι το αέριο και το πετρέλαιο. Η αποσταθεροποίηση των τραπεζών ήταν κλασσική πρακτορική κίνηση.

 Να θυμίσω ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Κύπρου προήλθαν βασικά από (1) τα δικά μας ομόλογα (ξέχασε τότε η ΕΚΤ να ανησυχήσει για το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα) και (2) από εκείνη την "τυχαία" έκρηξη στο Μαρί στις 11/7/11. Αυτές οι εκρήξεις βρε παιδί μου... Κάποτε θα μάθω και ποιός πραγματικά έριξε και τους Δίδυμους Πύργους, ή την άναψε στο Μαρί και, με συγχωρείτε, διαβάζοντας ελάχιστη ιστορία δεν θα εκπλαγώ εάν είναι ο ίδιος που προβόκαρε την κρίση μεταξύ Αυστρίας και Σερβίας το 1914, ή την Prowokacja gliwicka το 1939. Δεν είναι ο μόνος φούστης στην παρέα, αλλά ότι είναι φούστης δεν υπάρχει αμφιβολία... Cui bono?

Να θυμίσω επίσης ότι είναι η δεύτερη φορά, από όσο ξέρω τα τελευταία 2-3 χρόνια που οι Γερμανοί έχοντας ξεχάσει (ή επειδή θυμούνται μια χαρά) τι έγινε μεταξύ 1939 και 1949 είναι αυθάδεις. Την τελευταία φορά ήταν εναντίον του Γκάϊτνερ, το καλοκαίρι του 2011... Για να δούμε τι συνέχεια θα έχει...