Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ζηλεύω τους Γερμανούς; Όχι ακριβώς...


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=352705

Πρώτα από όλα τους θεωρώ λίγο μίζερους. Αγχωμένους. Τρώγονται από την ίδια την αλαζονεία τους. Δεν έχουν ωραίο κλίμα, αν και ανησυχώ ότι μπορεί και να θέλουν το αυθαίρετο καλυβάκι μου στα βραχάκια... Με τα χταπόδια και το ούζο στα 100 μέτρα...

Αλλά να το δω πιο κυνικά...

1. Δύο φορές τα τελευταία 100 χρόνια προκάλεσαν πόλεμο με περίπου 80 εκατομμύρια νεκρούς, εκ των οποίων κάμποσα εκατομμύρια, εν ψυχρώ και εκ προμελέτης βιομηχανικές εκτελέσεις.

2. Και τις δύο φορές σώθηκαν από τους ...Ρώσους, την πρώτη όταν έγινε η βολική και κατά τι αγορασμένη επανάσταση του 1917, την δεύτερη, όταν από φόβο των Ρώσων σώθηκαν από τους ...Αμερικάνους.  Αν και τους στοίχισε κομματάκι...

3. Κάπως εκμεταλλεύτηκαν τον Ψυχρό, είτε με προπαγάνδα, είτε με πράκτορες, είτε από αφέλεια των άλλων, σίγουρα με μαεστρία, να χρηματοδοτηθούν, να γίνουν "σημαία Ελευθερίας" ich bin ein Berliner και τέτοια τρυφερά, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες και τα χρέη τους και να γίνουν "θαύμα". Μαγκιά, μαγκιά, εάν δεν υπήρχαν Σοβιετικοί από την εποχή του Parvus θα έπρεπε να τους είχαμε εφεύρει...

4. Εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά τις επιθυμίες της Αμερικής, και τις φαντασιώσεις των Γάλλων και πήραν την επανένωσή τους. Έφτιαξαν μια Ευρώπη που παραμύθιασε ένα σωρό λιγούρια με παροχές και μουσικές, και τους μετέτρεψε σε περίοικους και είλωτες, την ίδια στιγμή που μάζευαν, μάζευαν, μάζευαν πλεονάσματα. Μαγκιά.

5. Έφτιαξαν ένα παραμύθι περί Κλιματολογίας, που το πούλησαν εντέχνως και για να εισπράττουν, και να εξισορροπήσουν προς όφελός τους τα ενεργειακά συγκριτικά μειονεκτήματα που είχαν και έχουν.

6. Εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά, αν δεν έστησαν οι ίδιοι, τις "κρίσεις" για να παίξουν "πάρτα όλα", τα πήραν, τα παίρνουν, μαζεύουν, μαζεύουν, μαζεύουν, και δεν τους σταματάει τίποτα.

7. Τίποτα;  Έτσι φαινόταν και στον Β' ΠΠ Μόνο που είναι αξιοζήλευτοι επειδή μαθαίνουν και προσαρμόζονται.  Αλλά συνήθως κολλάνε στο ότι σχεδιάζουν, και τα σχέδια κολλάνε σε ανθρώπους. Ενοχλητικούς ανθρώπους.


Τι ενοχλητικά πράγματα οι άνθρωποι... Και θέλει προσοχή πώς τους ξεφορτώνεσαι να μην σου κάνουν κακές δημόσιες σχέσεις.

11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Για χρόνια, εκατομμύρια Έλληνες πιστεύουν πως οι ξένοι τους ζηλεύουν επειδή ξέρουν να ζουν. Δεν ξέρω αν οι Έλληνες ξέρουν να ζουν, πάντως ζουν. Έντονα.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο λάθος της ανθρωπότητας ήταν η επανένωση της Γερμανίας. Χίλια κομματάκια έπρεπε να τους είχαν κάνει κι από ένα μικρό να δινόταν σε εκείνες τις χώρες των οποίων οι λαοί δυστύχησαν εξαιτίας της βαρβαρότηας των Γερμανών!Αυτή τη βαρβαρότητα, τον ξιπασμό και την απανθρωπιά ξαναζούμε!!!
Όσο για την ζήλεια, είναι τόση όση αισθάνεται το οποιοδήποτε πλάσμα για μια ΟΧΙΑ! (σε πρώτη ευκαιρία ας της τσακίσουμε το κεφάλι....απλώς)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Archaeopteryx,εδώ είσαι λίγο φάλτσος. Οι Γερμανοί έχουν Ιστορία βαριά, είναι τύποι we love to hate, αλλά το να τους φορτώσουμε και όλα τα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν σε μας κυρίως λόγω δικών μας αδυναμιών, σφαλμάτων και απερισκεψίας δεν είναι ούτε αντρίκειο, ούτε σοφό!
Κατά τ' άλλα, keep up the good work!

archaeopteryx είπε...

Για να δούμε πού είμαι φάλτσος (και έβαλα και αριθμούς στα 7 σημεία, γα ευκολία).

1. Δεν είναι οι μόνοι που ξεκίνησαν πολέμους, και οι Αγγλοι και οι Ισπανοί το έκαναν πριν απο αυτούς, και οι Γαλλοι, και οι Ρώσοι κι αν θες κι ο Great Satan (αλλά το Βιετναμ είναι Γαλλικό φρούτο) κλπ κλπ. ΑΛΛΑ, τους 2 ΠΠ αυτοί τους ξεκίνησαν, και αυτοί έφεραν το μεγαλείο της βιομηχανικής εκτέλεσης μετά την αρχή των πορειών στην έρημο των Αρμενίων).

2. Δεν είναι καινούργιο το ότι Κράτη χρησιμοποιούν άλλους κατα το δοκούν και εάν βρουν πρόθυμους ηλίθιους για αυτό, το πτάισμα και στους πρόθυμους ηλίθιους και σκε΄φτομαι την Μικρασιατική Καταστροφή, ή και αυτή την ίδρυσή μας σαν εργαλείο κατά των Ρωσων και Τούρκων.

3. Στο ίδιο μήκος κύματος, πράκτορας ο Λώρενς της Αραβίας, πράκτορας και ο Πάρβους, το εάν βολέυτηκαν ή κερδισαν πιο πολύ οι Αμερικάνοι ή οι Γερμανοί ή οι Ρώσοι από τον ΄Ψυχρό φαίνεται άπό το αποτέλεσμα.

Παρένθεση: Η εφέυρεση των κοινωνικών παροχών, κοινώς του σοσιαλισμου, και η χρήση του σε χώρες με μειωμένη κοινωνική ή εθνική συνοχή, πες μου τίνος είναι... Και ποίοί φωνάζουν, συμφεροντολογικά ή ιδεολογικά κατά της.

4. Φυσικά και υπάρχει ιδιότυπη Αμερικάνικη αυτοκρατορία (και υπήρξε Σοβιετικη αυτοκρατορία) μετά το 1945. ΠΟΙΟΣ θέλει να είναι αυτοκράτορας, και ποιος τσακώνεται με ποιόν με τι κίνητρα, και ποιος βγαίνει κερδισμένος, και τι ρόλο παίζουν οι μικροί λαοί, και το σκάκι, είναι νωρίς να ξέρω αμερόληπτα, αλλά μυρίζει...

5. Το Πράσινο παραμύθι, παρά αρχική στήριξη από Θάτσερ και Ρήγκαν, είναι τόσο Γερμανικό που είναι απόδειξη του ποιος είναι ο πούστης και πώς λειτουργεί.

6. Δεν είνα μόνοι οι Γερμανοί στην δημιουργία κρίσεων, ή στην χρήση "επαναστατημένων λαών". Ολοι οι "μεγάλοι" το κάνουν και ηλίθιοι όλοι οι μικροί που δεν φυλάνε τα νώτα τους, και ακόμα πιο ηλίθιοι τα λιγούρια που προσφέρονται για πράκτορες. Αλλά στο "πάρτα όλα" λάμπουν οι Γερμανοί και λόγω γεωγραφίας.

7. Οι Αμερικάνοι άποικοι (εποικοι) εκτόπισαν Ινδιάνους. Σε μετακινήσεις λαων, ιστορικά εκτοπίζονται αυτόχθονες από το 5.000 πΧ. Αλλά στοχοποίηση, μέτρημα, μάντρωμα, και extermination camps σε βιομηχανική κλίμακα.... εεε... Ναι κάπου και οι Αγγλοι ή οι Ισπανοί είχαν και οι Γάλλοι και οι Βέλγοι ήταν περίεργοι στις αποικίες τους... Αλλά 10 εκατομ εν ψυχρώ...

Θα μου πεις με την ανοχή της Αμερικής... Ε να ξαναγίνει D Day?

Φάλτσος είμαι στο ότι υποτιμω ή δεν διαφημίζω αρκετά τι πούστες υπήρξαν και οι Αγγλοι με εμάς. Ή στο να δηλώνω δημόσια ότι ΚΑΙ το αντιγερμανικό μένος εξυπηρετεί κάποιων ατζέντες, είτε είναι ο Αγγλοι, ή το ...ξανθό γένος. Ο Φούχτελ είναι Γερμανός, και ενώ μου άρεσε ο Ρεχάγκελ σαν προπονητής της Εθνικής, σαν Γκαιμπελίσκος δεν μου λέει τίποτα.

archaeopteryx είπε...

και να και σε κάτι που ίσως είμαι φάλτσος. Σαφώς και η "γεωπολιτική" άποψή μου επηρεάζεται ή αναπαράγει ή παπαγαλίζει

(α) Συντηρητικές Αμερικάνικες θέσεις με λίγη libertarian σάλτσα

(β) Αγγλικές ευρωσκεπτικιστικές θέσεις

(γ) Εγχώριες "αριστερές" θέσεις

Τι να κάνω? Κάπως ξερνάω με τα δήθεν Ευρωπαϊκά οράματα... Δηλδή προτιμώ την Χιονάτη και τους 7 νάνους. Και ξέρω ότι είμαι νάνος.

Στα ενεργειακά, 1+1=2. Στα κλιματολογικά, ο καρκόινος του πνέυμονα αποκλείεται να προκαλεί κάπνισμα -- αντιθέτως το κάπνισμα μπορεί να προκαλεί κα΄ρκίνο στον πενύμονα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Archaeopteryx, φάλτσος δεν είσαι σε κανένα από όλα αυτά τα 7-8 σημεία. Προσωπικά συμφωνώ και επαυξάνω. Βάλτα όλα μαζί όμως, και πάμε σε μια "αλήθεια" περιορισμένης ευθύνης.

Δεν μας νοιάζει τι "είναι" οι Γερμανοί, σημασία έχει εμείς τι κάνουμε. Και εμείς σαν λαός το ρίξαμε στον ύπνο. Το δείχνουν οι ηγέτες που αρέσουν, από τον αρχιτεμπέλαρο μέχρι τον αριστερό πρίγκηπα της Μινεσσότα ή το παιδαρέλι που δεν διάβαζε.

Ομως, ελπίδες υπάρχουν. Και ο δικός σου ο αγώνας συνιστά μια τέτοια μεγάλη ελπίδα.

Φαίνεται πως αρχίσαμε να ξυπνάμε. Το παιδαρέλι διαβάζει, ο Σαμαράς έχει σχέδιο, ο Χρυσοχοίδης πάτησε πόδι και δεν έκαναν φτερά 10 δις του ΕΣΠΑ για να την Γερμανική Q-CELL (πρόγραμμα Ηλιος) κι ας τον φόρτωναν οι Γερμανοί, το ΤΕΕ, οι "πράσινοι" δικοί μας κ.α., κ.α.... βρισιές και σφαλιάρες!

Let's keep our chin up!

archaeopteryx είπε...

ααα... το εμείς τι κάνουμε... Γιουροβίζιον, κανένα ΓιουροΒΥΖΙΟΝ, φραπέ το Σ/Κ, περιμένουμε το ξανθό γένος, εμφύλιο οι αριστεροί με τους δεξιούς, τα γνωστά. Αυτό κάνουμε. Να χέσω τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν υπάρχει Ελληνικό κεφάλαιο, και συνεργαστήκαμε για να διαλυθεί. Μπορείς να πεις ότι είμαι ...απαισιόδοξος. Χάσαμε ευκαιρία να την κάνουμε το 2010...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έτσι είναι, αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να πάμε μπροστά, με θάρρος και τόλμη. Και θα πάμε. Ανοίγει νέο πεδίο μπροστά μας.

Είμαι εκ φύσεως απαισιόδοξος. Ειδικά σήμερα, δεν μπορεί ένας λογικό άνθρωπος να είναι αισιόδοξος.

Ομως, η Πατρίδα μας λόγω θέσης και Ιστορίας έχει τεράστια γεωπολιτική αξία, έχει μέλλον, έχει ηγέτες που βγάζουν πλέον τις τσίμπλες, είναι στα δύσκολα αλλά θα τα καταφέρει...

Mar;ia είπε...

Πτέρυξ, ποια ευκαιρια χάσαμε το 2010;

archaeopteryx είπε...

επιθετική διαπραγμάτευση "δίκαιης και βιώσιμης από χρηματοοικονομικής άποψης" ρύθμισης χρέους έστω και με απειλή (αλλά υλοποιήσιμη απειλή) στάσης εξωτερικών πληρωμών. ΤΟΤΕ δεν είχαν firewall και δεν είχαμε δώσει υποιήκες. Τώρα έχουν και μας έχουν υποθηκεύσει. Το ότι είχαμε πολλές παροχές και ΔΥ, και κουτά έξοδα, ήταν η δικαιολογία ότι "δεν μπορούσαμε". Το οτι ο ΓΑΠ εκτός από κουτεντές με περικεφαλαία μπορεί να χαρακτηριστεί και προδότης θα το δείξει, αν τι δείξει η Ιστορία. Δεν ξεχνώ ούτε από που προήλθε το χρέος, ούτε πώς ρυθμίζονται χρέη. Αλλά με πουλημενους γυμνοσάλιαγκες για "ηγέτες", ραγιάδες.

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να κάνουν, όπως και να παίξουν το παιχνίδι οι Γερμανοί θα βρίσκονται στη μέση της ηπείρου, αποκομμένοι. Και τώρα που γίνεται ενεργειακά αυτάρκης η Αμερική την κάτσανε τη βάρκα της δήθεν φτηνής παραγωγής και των ποιοτικών αγαθών. Αν ήταν όντως τόσο καλοί κατασκευαστές και πωλητές δεν θα είχαν ανάγκη λαδώματα τύπου Ζίμενς.

Με τα πρόσφατα τερτίπια τους δημιούργησαν μια αποστροφή που εκφράζεται με αποφυγή των προϊόντων τους, έτσι απλά χωρίς καμία καμπάνια. Για αυτό μας στέλνουν "πρεσβευτές" τύπου Ρεχάιγκελ.

Για να δούμε που θα τα βάλουν τα απούλητα προϊόντα τους.