Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θανάσης Πετράκος

http://tvxs.gr/news/περιβάλλον/οικολόγοι-κατά-συριζα-για-την-«πτολεμαΐδα-5»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος (συμμετείχε στις επαφές για το θέμα με το ΥΠΕΚΑ και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), κατηγορεί τους Οικολόγους για «έλλειψη γνώσης» και για «λόγια για να κάνουμε μια αντιπαράθεση και να φανούμε ότι κάτι διαφορετικό λέμε».

«Δεν μπορεί να υπάρξει 100% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Αυτό το μαθαίνουν οι φοιτητές στο πρώτο έτος του Πολυτεχνείου, για να μην πω στο Γυμνάσιο, όταν κάνουμε Φυσική. Διότι οι ΑΠΕ θέλουν και μονάδες βάσης, άρα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα ηλεκτρικό σύστημα σε καμία χώρα του κόσμου χωρίς μονάδες βάσης», υπογραμμίζει ο κ. Πετράκος και συνεχίζει:

«Δεύτερον, οι μονάδες βάσης πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να ρυπαίνουν όσο γίνεται λιγότερο. Η νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» είναι μελετημένη να γίνει με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, θα ανασάνει την επιβαρημένη περιοχή, καθώς θα κλείσουν παλιές μονάδες. Άρα το περιβάλλον βελτιώνεται στην περιοχή.

Τρίτον, η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα και σταδιακά και με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει την τιμή του καταναλωτή. Διότι σήμερα αν υποθέσουμε ότι μπαίνουν στο σύστημα μια στιγμή μόνο από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα εκτοξευτεί».

Συνεπώς, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική η ανακοίνωση των Οικολόγων. Έγινε για να γίνει, για να πουν μόνο ότι εμείς είμαστε με την καθαρή πράσινη ενέργεια. Εμείς θέλουμε να προστατευτεί το περιβάλλον, αλλά συγχρόνως πρέπει αυτό που λέμε να στηρίζεται επιστημονικά και να βρούμε εκείνο το μίγμα καυσίμου, το οποίο θα δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα από άποψη περιβάλλοντος, αλλά και με τη βέλτιστη τιμή για τον καταναλωτή».

Ο κ. Πετράκος καλεί με τη σειρά του τους Οικολόγους να απαντήσουν αν «μπορεί να υπάρξει ηλεκτρικό σύστημα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου μόνο με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά». «Δεν μπορεί», συνεχίζει ο ίδιος. «Ο λιγνίτης είναι εγχώριος πόρος, πρέπει να πηγαίνουμε μειούμενοι και με καινούργιες μονάδες. Η καινούργια μονάδα δημιουργεί την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να κάνουμε μια αντιπαράθεση, για να φανούμε ότι κάτι διαφορετικό λέμε».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πετράκος είπες ;

Οι Συριζαίϊκες ανεμογεννήτριες δεν κάνουν κακό στην Λακωνία;
\Είναι Πασοκτζήδες αλλά η αλήθεια-αλήθεια, http://www.moriasnews.gr/2013/02/i-sirizeikes-anemogennitries-den-kanoun-kako-stin-lakonia/

Aris είπε...

Πως το πάθανε και βρήκανε και έναν σοβαρό εκεί μέσα;

archaeopteryx είπε...

να που βρήκανε. Κόμμα σοβαρών χρειαζόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Οι αιολικοί ειναι κρατικοδιαιτοι κλεφταραδες και τεραστια λαμογια.
Εβαλαν στο νεο αναπτυξιακό νόμο ρύθμιση που τους επιτρεπει να "μεταφερουν" την επιδοτηση ....σε αλλη περιοχή αν για οποιοδηποτε λόγο ακυρωθει ενα εργο τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κάτε σαν μεταφερόμενο συντελεστή δόμησης, αλά Μπάμπης Βωβός;

Τελικά από όπου και αν πιάσεις οικολόγο θα βρωμίσεις.

Kaymakchalan