Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΛΕΤΑΕΝ και εγώ, βλέπουμε τον κόσμο λίγο ...διαφορετικά

Να η κάρτα που έστειλε η ΕΛΕΤΑΕΝ σε δημοσιογράφους (ακόμα γελάνε)


Να η κάρτα που έχουν ήδη δει οι δημοσιογράφοι

 
Να ο ενεργειακός κόσμος ηλεκτροδότησης της ΕΛΕΤΑΕΝ


Να ο πραγματικός ενεργειακός κόσμος ηλεκτροδότησης


Όσο για τον άρχοντα της ΕΛΕΤΑΕΝ...:  Εάν, ό μη γένοιτο, χρειαστείς νοσοκομείο, για σένα ή προσφιλές σου άτομο, δεν θα γίνω τόσο κακός ώστε να σου προτείνω νοσοκομείο που να ηλεκτροδοτείται από αιολικά...  Αν και θα ήταν έμπρακτη επιβεβαίωση ότι αυτά που λες, τα πιστεύεις κιόλας...

13 σχόλια:

spiral architect είπε...

Α, ρε επενδυτές:
Η Gamesa πούλησε το αιολικό πάρκο «Κιθαιρώνας»

Και η ανανεώσιμη οικονομία σπασμένη σε ταληράκια.
(2η ανάρτηση)

archaeopteryx είπε...

η ΕΦΣΥΝ παπαγαλίζει και δεν νομίζω έχει σχόλια να της το πώ. Το % από ΑΠΕ στην Γερμανία έχει μέσα Υ/Η. βιομάζες, σκουπίδια, βιοαέρια. Τα αιολικά και τα φ/β είναι ΜΟΝΟψήφια. Το δε κόστος από όλη αυτη την πρασινάδα στον ουρανό.

archaeopteryx είπε...

σαμπως να "συμβιβάστηκε" λιγάκι, ή μου φαίνεται... Θα μου πεις από τι να ζήσουν τα παιδιά;...

spiral architect είπε...

σαμπως να "συμβιβάστηκε" λιγάκι,

E, κομματάκι!
Προσπαθεί να αλιεύσει "ευαίσθητα παιδιά παντός τύπου", με λίγο αριστερά με κάρυ, με λίγο οικολογία, με λίγο καινοτομία ...
Και αν σκεφτείς ότι κάποτε η παλιά Ελευθεροτυπία είχε συνεργάτη τον Μίχα, γάμα τα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η Eren τούρκικη είναι; Α ρε Ρούμελη, οι Τούρκοι ξανάρχονται...

Professor Moriarty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Professor Moriarty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Professor Moriarty είπε...

Και μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με τίτλο: "Όσα παίρνε ο άνεμος"

Φυσικά η Αυτοκρατορία που νιώθει ότι χάνει το παιχνίδι, πέρασε στην αντεπίθεση. Εύλογα και τελικά αναμενόμενα.

Έτσι π.χ. πρόσφατα, 10 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες με δηλώσεις τους ουσιαστικά ζητούν περιορισμό της υποστήριξης και ενίσχυσης των ΑΠΕ και πιο πρόσφατα 53 εταιρείες ζητούν αναπροσαρμογή στο σύστημα

εμπορίας ρύπων. Ήδη οι στόχοι για το Κλίμα για το 2030 είναι αντικείμενο μεγάλης ευρωπαϊκής διαμάχης, μια και υπάρχει μεγάλη πίεση να μην υιοθετηθούν υψηλοί στόχοι ΑΠΕ, ενώ για τους στόχους μείωσης

εκπομπών Διοξειδίου του άνθρακα, ως λύση παρουσιάζεται από τη Βρετανία κυρίως η Πυρηνική ενέργεια. Και φυσικά για όλα φταίνε οι ακριβές ΑΠΕ. Η αντεπίθεση σε πλήρη ανάπτυξη.

Ανώνυμος είπε...

"Η Αυτοκρατορία έχει ολόκληρη στρατιά προθύμων σε κυβερνητικές, διοικητικές και ακαδημαϊκές θέσεις που στηρίζουν τις θέσεις της, αλλά η αλήθεια λάμπει και μέσα από τα πυκνά σύννεφα των ρύπων (97% όλων των επιστημόνων συμφωνούν ότι για τις κλιματικές αλλαγές ευθύνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται κυρίως από την εκμετάλλευση ορυκτών καυσίμων)."

Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται Προφεσσόρε και Αρχαιοφτέρη. Κάτι μου λέει ότι αναγνωρίσατε τον εαυτό σας σ αυτό εδώ και πάτε να το παίξετε τώρα στρουθοκάμηλοι.
Γνωστή η τακτική σου από τα χρόνια 1933-45 στην Γερμανία. Και μη με πεις πάλι Τσιπουρίδη, γιατί ονόματα ξέρω να λέω κι εγώ.

Και συ Σπιράλ αρχιΤέκτονα που είσαι ξεφτέρι στις καρβουνογενήτριες θα μου εξηγήσεις γιατί είναι τόσο βλάκες οι Αμερικανοί και ο Ομπάμα που βάζουν ΑΠΕ; Συμφέροντα και εκεί; Υπάρχουν μεγαλύτερα συμφέροντα απ τους πετρελαιάδες και τις πολυεθνικές τους στην Αμερική; Κι όμως κι εκεί θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά των ΑΠΕ.

archaeopteryx είπε...

είσαι λίγο στόκος... Λίγο... Η Γερμανία ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΕ και έκανε μια τρύπα στο νερό, ενεργειακά. Αλλά ΑΥΞΗΣΕ το κάρβουνο για να έχει ρεύμα (που βέβαια ακρίβηνε)

το γιατί θέλει ο Ομπάμα; Καλή ερώτηση. Μάλλον για τον ίδιο λόγο που θέλει η "Ευρώπη". Για να ακριβύνει το ρεύμα γενικά, και για να χρηματοδοτήσει έτσι, πιο εύκολα πυρηνικά.

αν δεν ήσουν στόκος, θα έβλεπες ότι οι ιεραπόστολοι της κλιματολαγνείας το είπαν ωμά: Οι ΑΠΕ είναι άχρηστες για μείωση CO2 μόνο τα πυρηνικά μπορούν.

Τα μεγάλα πυρηνικά έχουν γίνει "επικίνδυνα" λόγω οικονομικού ρίσκου από καθυστερήσεις. Για αυτό υπάρχει τάση για μικρότερα (κόμπακτ, σαν αυτά των αεροπλανοφόρων).

Ναι, χαζοί είναι ο Δημοκρατικοί που προωθούν ΑΠΕ, αλλά ΔΕΝ πέρασε για την ώρα η ανανέωση του PTC, και χωρίς PTC δεν υπάρχουν αιολικά. Να παρακολουθείς ΟΛΕΣ τις ειδήσεις, για να μην δίνεις την εντύπωση ότι είσαι ΠΟΛΥ στόκος.

archaeopteryx είπε...

Και η Εξξον είναι κατά των αιολικών, το έχει πει σαφώς: Τυχαίες, μεταβλητές και ασήμαντες. Και είναι υπέρ του φόρου άνθρακα για να προωθεί αέριο. Άλλες απορίες?

archaeopteryx είπε...

Η Ελλάδα έχει 1800 αιολικά μεγαβάτ. Κόστος περί τα 3 δις, χρέος, δάνειο, που αποπληρώνεται από αυξημένο λογαριασμό ΔΕΗ. Δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα κιλό λιγνίτη. Και στον πορτοκαλί συναγερμό του χειμώνα του 2001-12, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Τώρα, όλα αυτά έχουν γραφτεί και όχι μόνο από μένα. ¨Οπως έχει γραφτεί ότι οι ΑΠΕ κάνουν ασύμφορο και αυτό το αέριο, που είναι το μόνο με το οποίο μπορουν να συνυπάρξουν. ΜΑΜΚ, ΑΔΙ.. σου λένε τίποτα? Ενημερώσου και έλα ξάνα

Xebeche είπε...

Ο "κύριος" εισπρακτικές εταιρίες των υιών μου (ξ)ΕΠΕ, τι γυρεύει στην αφίσα; (Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι θα μου πεις...), τελικά ο "λαμογιομαγνητισμός" θα είναι η νέα - ανανεώσιμη (τουλάχιστον στο ελλάντα) μορφή ενέργειας!