Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι ΑΠΕ δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας και καταστρέφουν πλούτο


http://www.welt.de/wirtschaft/energie/article128432916/Das-gruene-Jobwunder-faellt-in-sich-zusammen.html

http://www.thegwpf.org/germanys-green-jobs-miracle-collapses/

Θυμάστε γιατί υποτίθεται θέλουμε τις ΑΠΕ? 1) για άπλετη καθαρή ενέργεια, 2) για φτηνό άπλετο ρεύμα και 3) για χιλιάααδες πράσινες θέσεις εργασίας. Την άπλετη καθαρή ενέργεια την είδαμε:  Οι ΑΠΕ δεν μπόρεσαν (και δεν μπορούν) να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και δεν εξοικονομούν ή ακόμα και αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμων. Δεν μείωσαν ρύπους (μα πώς να τους μειώσουν αφού δεν εξοικονομούν καύσιμα;).  Και φτηνό ρεύμα;  Μα σχεδόν διπλασίασαν το κόστος του ρεύματος στην Γερμανία.

Και οι θέσεις εργασίας;  Ναι, οι ΑΠΕ αύξησαν τις θέσεις εργασίας στην Γερμανία που τις εξάγει. Εμείς, τις εισάγουμε.  Μόνο που και αυτή η αύξηση θέσεων εργασίας, στην Γερμανία, δεν είναι ...αειφόρα. Υπάρχει μόνο όσο υπάρχουν οι επιδοτήσεις. Μειώνονται οι επιδοτήσεις, μειώνονται και οι Πράσινες θέσεις εργασίας. 

 "Durch Subventionen für unwirtschaftliche Technologien entsteht kein einziger neuer Arbeitsplatz, vielmehr wird Wohlstand vernichtet." Που σημαίνει ότι "μέσα από τις επιδοτήσεις για αναποτελεσματικές τεχνολογίες δεν δημιουργείται καμία θέση εργασίας και καταστρέφεται πλούτος.

Και επαναλαμβάνω:  Οι Γερμανοί εξάγουν ΑΠΕ (που δεν δημιουργούν ούτε σε αυτούς μόνιμες θέσεις εργασίας και καταστρέφουν, σε αυτούς, πλούτο). Εμείς τις εισάγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: