Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ο καθηγ. Στουρνάρας στον Γ. Σαχίνη, 9,84 στην Κρήτη





8 σχόλια:

Unknown είπε...

Νομίζω ότι καθηγητής τα λέει πολύ καλά και βάζει τα πράγματα στη θέση του. Σε ένα σημείο λέει πως κάποτε και αυτός ήτανε υπέρ των ΑΠΕ, τώρα φαίνεται πως όχι. Κάπως έτσι είμαστε και εμείς και όταν καταλάβαμε την ΑΠΑΤΗ πήραμε ανάποδες. Εκεί που μας τα χαλάει λίγο είναι με την δήθεν κλιματική αλλαγή (ο όρος υπερθέρμανση τείνει να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο γιατί πολύ απλά ο πλανήτης μάλλον μπαίνει σε περίοδο ψύξης), δεν πειράζει ψάχνοντας και σε αυτό το θέμα θα καταλάβει πως πρόκειται για ακόμα μία ΑΠΑΤΗ. Λίγο τα ΜΜΕ, λίγο ο Ζερεφός επηρεάζουν ακόμα πολύ κόσμο!

archaeopteryx είπε...

δεν τον ξέρω, για να ξέρω τι σκεφτεται, αλλά αν κατάλαβα τι είπε, είπε ότι για εμας, η κλιματική αλλαγή που θα μας βλάψει είναι περισσότερη ξηρασία, και οι Α/Γ που υποτίθεται είναι για να προλάβνουν την κλιματική αλλγή, θα μειώσουν σε μερικές περιπτώσεις τις βροχές. Επομένως? Και κάπου λέει ότι τα αιολικά είναι ενεργειακά "μάπες" (δεν είπε την λέξη αυτή...) που σημαίνει "δεν εξοικονομούν καύσιμα και επομένως δεν μειώνουν ρύπους"

Professor Moriarty είπε...

Ο Στουρνάρας αποδέχεται την κρατούσα (mainstream) θεωρία περί κλιματικής αλλαγής που προκαλεί μείωση βροχοπτώσεων στον ελλαδικό χώρο και ερημοποίηση (θυμηθείτε ότι ο Λάλας είναι πρόεδρος σε επιτροπές ¨ερημοποίησης”). Διαφωνώ σε αυτό, αν και δεν είμαι κλιματολόγος, ωστόσο προτιμώ να βασίζομαι περισσότερο στις αισθήσεις μου παρά στις θεωρίες περί ξηρασίας, και αυτές με πληροφορούν ότι τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικά πιο υγρά από την δεκαετία του '90 και τις αρχές του 2000. Πέρυσι ήταν ένα δροσερό καλοκαίρι στο Αιγαίο αλλά και στην Αθήνα, φέτος ένας υγρός και σχετικά δροσερός Ιούνιος. Και αυτή φαίνεται να είναι η τάση στην δεκαετία 2010. Οι θεωρίες περί ερημοποιήσεως δεν τεκμηριώνονται από τις παρατηρήσεις των φαινομένων.

Ωστόσο ο καθηγητής Στουρνάρας, ως υδρογεωλόγος, λέει πολύ σημαντικά πράγματα. Ειδικά για τις Κυκλάδες. Αυτό που είναι σημαντικό στις Κυκλάδες είναι το μικροκλίμα. Στο κυκλαδικό τοπίο η χλωρίδα σε πολλές περιπτώσεις εξαρτάται από την δρόσο, την πάχνη τις σύντομες τοπικές βροχοπτώσεις. Υπάρχει μία συνωμοσία μικρο-παραγόντων που κάνουν τα νησιά των Κυκλάδων να είναι ιδιόμορφοι επίγειοι παράδεισοι, αντί κολασμένοι θαλασσοδαρμένοι βράχοι. Η παραληρηματική αιολική μεγαλομανία μπορεί να διαταράξει τις κυκλαδικές μικρο-ισορροπίες. Πολύ σημαντικά επίσης και αυτά που λέει περί υδρο-οικονομίας. Επαναλαμβάνω ότι για τις Κυκλάδες τα συμπεράσματα του Στουρνάρα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ' όψιν.

Ανώνυμος είπε...

Τις νεότερες πληροφορίες και τα νέα στοιχεία, θα πρέπει και το WWF που προωθεί ΑΠΕ να τις λάβει υπόψη του. Και εφόσον λέει ότι ασχολείται και με τα νερά, θα πρέπει να επανεξετάσει όσα κείμενα προωθεί ως "τεκμηριωμένα" και από την ιστοσελίδα του και ως εισηγήσεις προς τις δημόσιες και άλλες αρχές. http://politics.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=775&Itemid=376 Εφόσον αποδεικνύεται από τη συγκεκριμένη μελέτη ότι οι ΑΠΕ επηρεάζουν τοπικά το μικροκλίμα κάποιων περιοχών, δεν μπορεί να αγνοείται αυτό το στοιχείο. Άλλωστε υπάρχουν και σχετικές Οδηγίες που καθορίζουν προστατευτικές πολιτικές για το νερό και τα υδατικά αποθέματα. http://politics.wwf.gr/images/stories/political/nero/odhgiaplaisionera.pdf

Ανώνυμος είπε...

Είστε γελοίοι Αρχαιο-προφεσσόρε Μοριάρτε και Προφεσόρε Στουρνάρα που δεν έχετε ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα κατά των ΑΠΕ και λέτε τώρα ότι ανακατεύουν τον αέρα και χαλάνε τις μικροβροχές που πέφτουν ακριβώς πάνω από τις ανεμογενήτριες και άλλα τέτοια που πάνε να βάλουν τον δράκο που δεν υπάρχει στο παραμύθι που λέτε να τρομάξετε τον κόσμο για να προωθήσετε τα συμφέροντα που αντιπροσωπεύετε. Και το site που έβαλες Νέα Κρήτη είναι καθαρά μασονικό και δίπλα από το ποστ με τα μικροκλίματα του Στουρνάρα φιγουράρει ο Ροταριανός όμιλος και αποδείχνετε πάλι ότι είχα απ αρχής δίκαιο όταν σας έλεγα Μασόνους. Έβγαλες τώρα τον κολητό σου αρχαιοπροφεσόρς Μοριάρτε (αρχιμασόνε) και κάνεις τάχα που δε τον ξέρεις και διαφωνείς για να συμφβνήσεις - γνωστό το κολπάκι.

ΈνΒαλες λογοκρισια ομολόγησες ότι ξόγλησες βγάζεις κορο>ϊδέεις τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Ζερφό και Λάλα κι έβγαλες τον παγκοσμίως άγνωστο Στουρνάρα με καραμπινάτη φασιστική φυσιογνωμία ούνα φάτσα να πει το ποίημα. Το πείραξαν που ανακατώνπουν τον αέρα τα αιολικά και δε τον πείραξε που βρωμίζει τον αέρα ο λιγνίτης και κάνει τον υδρολόγο και δεν τον πείραξε που θα γίνει η γη κρανίου τόπος απ την κλιματική αλλαγή και λέει πως οι ανεμογενήτριες εξατμίζουν τις δροσοσταλιές. Βγάλε μετά και τον Καθηγητή Μπουρδάρα και μετά τους τραμπούκους χρυσαυγίτες να βρίσουν. Και γιατί έβαλες λογοκρισία;; Για να κόβεις τις αντίθετες απόψεις που έχεις χάσει την μπάλα από τότε που σε πήγαν λίγο man to man και κόντρα και όχι για να κόβεις τις αλητείες που γράφουν οι γνωστοί φασίστες και σταλινοφασίστες και οι τραμπούκοι όπως αυτός

"Οταν θα σκάσει το απόστημα και μαθευτεί η αλήθεια για την απάτη των ΑΠΕ και της υπερθέρμανσης, αν δεν υπάρχω, τουλάχιστον να υπάρχουν κάποιοι που θα πάρουν στιβαρά στυλιάρια και θα κάνουν μερικά γραφεία λαμπόγιαλο. Αρκετά υποφέραμε από την πράσινη βλακεία.

17 Μαΐου 2014 - 10:17 μ.μ."

Αυτό δεν τόσβησες που πάει να πει ότι συμφωνείς με τον χρυσαυγίτη και κάνεις παρακίνηση σε τραμπυκισμούς βανδαλισμούς και τρομοκρατικές πράξεις και αυτά ποιυ αφήνεις να γράφονται είναι 100% παράνομα.

spiral architect είπε...

Διαβάζοντας και τα σχόλια, γενικεύω:
Τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι μπροστά απ' το όφελος της κοινωνίας. Όπως λοιπόν δεν νοιάζει το κεφάλαιο αν φουντάρουν επικίνδυνα χημικά μεσοπέλαγα σε μια κλειστή θάλασσα, αντί να υποχρεωθούν οι εταιρείες να τα διασπάσουν και να τα αδρανοποιήσουν, έτσι ακριβώς δεν νοιάζονται αν θα επηρεαστεί το μικροκλίμα των Κυκλάδων απ' τα αιολικά.
Τώρα, αν κάποιοι εικάζουν (με κάμποση σιγουριά) για υπερθέρμανση και άλλοι τόσοι σπεκουλάρουν, τζογάρουν και κερδίζουν λαδώνοντας και πολιτικούς που μαζί τους κάνουν λόμπιγκ πάνω στην υπερθέρμανση, ε, αφού δεν χάνει κανείς καλά είναι!
Αν πεις και μια κουβέντα παραπάνω, θα σου πουν κι ένα c'est la vie χτυπώντας σε φιλικά στην πλάτη.

archaeopteryx είπε...

ο "ανώνυμος" έχει στείλει πολλά μαργαριτάρια, όλα στο ίδιο μοτίβο παραληρήματος, ασυναρτησίας και ...υπανιγμού ότι παρακινώ ..τραμπουκισμούς. Σίγουρα καταχαίρομαι όταν πέφτει κανένας κεραυνός σε αιολικά (ναι, πέφτουν κεραυνοί σε αιολικά) και θεωρώ ότι τα αιολικά είναι τόσο φορτικά, ενοχλητικά, καταναγκαστικά και άχρηστα, που τελικά ένας τρόπος άμυνας θα ήταν ο ...βανδαλισμός. Αυτά τα ολίγα, εδώ. Τα υπόλοιπα σε ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες να γράψεις με κεφαλαία!!!