Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

17η Νοεμβρίου 2009 (μία ...άλλη επέτειος)


http://www.thegwpf.com/climategate-anniversary/
https://ipccreport.wordpress.com/2014/11/17/climategate-anniversary/

Η 17Ν έχει άλλη σημασία για αυτό εδώ το blog:  Είναι η επέτειος του Climategate.

Ξεκίνησε με σχόλιο σε ιστοσελίδα:  Το σχόλιο έλεγε ότι

"Αισθανόμαστε ότι η επιστήμη του Κλίματος, στην παρούσα κατάσταση, είναι πολύ σημαντική για να παραμείνει κουκουλωμένη. Για αυτό και δίνουμε στην δημοσιότητα μια τυχαία επιλογή αλληλογραφίας, κωδικού (γλώσσας Η/Υ), και κειμένων.  Ελπίζουμε ότι θα διαφωτίσει λίγο την επιστήμη και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν.  Αυτή η προσφορά έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια, οπότε κατεβάστε τα αρχεία τώρα".

Το σχόλιο αυτό συνοδευόταν από έναν σύνδεσμο σε emails και σε περίληψη των περιεχομένων τους.

Δύο χρόνια αργότερα, ένα δεύτερο αρχείο εμφανίστηκε, με συνδέσμους που αναρτήθηκε σε έξη blogs.  Περιείχε ένα αρχείο README.txt (που έκτοτε μετετράπη σε pdf αφού το wordpress δεν δέχεται  αρχεία ".txt".  Το αρχείο αυτό περιείχε περίπου 5000 emails και 20.000 κρυπτογραφημένα emails, και έδινε μερικά κίνητρα για την διαρροή:

"Πάνω από 2,5 δις άνθρωποι ζούνε με λιγότερο από $2 την ημέρα. Κάθε μέρα 16.000 παιδιά πεθαίνουν από πείνα και σχετικά αίτια.  Ένα δολάριο μπορεί να σώσει μια ζωή -- αλλά και το αντίθετο μπορεί να συμβεί.  Η φτώχεια είναι καταδίκη σε θάνατο. Τα΄Έθνη πρέπει να επενδύσουν $37 τρις σε τεχνολογίες ενέργειας μέχρι το 2030 προκειμένου να σταθεροποιήσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε βιώσιμα επίπεδα.  Οι σημερινές αποφάσεις θα έπρεπε να βασίζονται σε όλες τις πληροφορίες που μπορούμε να έχουμε και όχι στην απόκρυψη της πτώσης" (της θερμοκρασίας μετά την Θερμή Περίοδο του Μεσαίωνα -- η κλασσική δήλωση στα emails που διέρρευσαν).

Μια τρίτη ανακοίνωση έγινε τον Μάρτιο του 2013. Έλεγε ότι αυτός που βρήκε και διέρρευσε τα emails ενεργούσε από μόνος του, χωρίς χρηματοδότηση από τον κλάδο των πετρελαίων ή πολιτική στήριξη, με υπαινιγμούς σε πρότερη ακαδημαϊκή καριέρα. [...]

Και το παρακάτω είναι από τον Οκτώβριο του 2009:



Το Καταστροφικό και Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (που επειδή είναι τόσο φαιδρό, μετονομάστηκε σε Κλιματική Αλλαγή), ακόμα κι αν υπάρχει, σερβιρίστηκε με τόση μαϊμουδιά που προκαλεί  τον κοινό νου. Κάτι που έχει χαθεί.

To "Kλίμα", αναφέρθηκε σαν εργαλείο πολιτικής από την δεκαετία του '70.  Ο Lindzen αναφέρει την εφεύρεση του "Φαινομένου του Θερμοκηπίου" από τον Bert Bolin.

Το βιβλίο αυτό, από την δεκαετία του '70, το έχω. Ήμουν πεπεισμένος, τότε, ότι θα πεθαίναμε από ...πάγους.

Και άσχετα από το εάν κάνει κρύο, ή ζέστη, και εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει το οποιοδήποτε φαινόμενο, ανθρωπογενές ή μη,  οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα περί αυτού, για δύο θεμελιώδεις λόγους(α) είναι στατιστικά ασήμαντες, 0,2%, 2%... για τέτοια ποσοστά μιλάμε, έστω 10% εάν χάψετε το πιο φιλο-ΑΠΕτζήδικο παραμύθι, και (β) δεν μειώνουν CO2, έστω και στο ασήμαντο ποσοστό της ύπαρξής τους, αφού ούτε το 0,2%, ούτε το 10% αντιστοιχούν σε ισόποση μείωση συμβατικών καυσίμων. Το μόνο που κάνουν είναι να ακριβύνουν το ρεύμα. Αυτό, εάν είναι στοχευμένο, διαλύει τις στοχευόμενες οικονομίες.  Επίσης, μαζεύει λεφτά, κάποιον περίεργο κεφαλικό φόρο με όχι σαφείς αποδέκτες, αλλά διάφορους επωφελούμενους.

Πάρτε πίσω τον Νόμο Μπιρμπίλη. Βασίζεται σε μία απάτη που θίγει την στοιχειώδη νοημοσύνη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαθητής γυμνασίου στην Αγγλία τότε, την δεκαετία του 1960, πέρασα το αναγκαστικό βάσανο παρακολούθησης μερικών ταινιών, ανάμεσα τους αυτές που έλεγαν ότι θα ψοφήσουμε από το κρύο και ότι θα πεινάσουμε λόγω αύξησης του πληθυσμού.

Κάτι ανάλογο γίνεται σήμερα με την αναγκαστική προβολή της βλακείας του Αλ Γκορ και άλλα φαιδρά για τις ΑΠΕ.

Πως και γιατί γίνεται αυτή η θεσμοθετημένη πλύση εγκεφάλου στους μαθητές της Αγγλίας δεν ξέρω. Αυτό που είναι προφανές είναι ότι η επιστημονική μέθοδος και η αλήθεια πάνε περίπατο.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και εδώ με το άνοιγμα των σχολείων στους προπαγανδιστές των ΑΠΕ και της όποιας πράσινης βλακείας τυχαίνει να έχει τα πάνω της.