Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Επαναλαμβάνουμε το συμπέρασμα ότι οι ΑΠΕ και ειδικά τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, είναι οι βασικοί λόγοι πίσω από την ραγδαία αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος


http://business.financialpost.com/2014/11/12/hot-air-from-the-wind-power-lobby/

http://www.fraserinstitute.org/uploadedFiles/fraser-ca/Content/research-news/research/publications/what-goes-up-ontarios-soaring-electricity-prices-and-how-to-get-them-down.pdf

Δημοσιεύτηκε μια μελέτη που κατέληγε στο προφανές:  Τα αιολικά και τα φ/β εκτινάζουν το κόστος του ρεύματος. Και το Καναδικό λόμπυ (το αντίστοιχο της δικής μας "επιστημονικής" ΕΛΕΤΑΕΝ) αμφισβήτησε με σοφιστείες τα συμπεράσματα. Και ταπώθηκαν:

Many common operating conditions for wind power drive costs to consumers beyond those directly caused by payments to wind generators.  For example, high wind output during low demand periods...   Πολλές συνήθεις συνθήκες λειτουργίας των αιολικών ακριβαίνουν το ρεύμα πέρα και πάνω από τις ταρίφες που πληρώνονται σε αιολικούς. Π.χ υψηλή αιολική έγχυση σε περιόδους χαμηλής ζήτησης...

We stand by the findings of our study, and we reaffirm the conclusion that renewable power generation, particularly wind and solar power, are key drivers behind Ontario’s surging electricity prices.  Εμμένουμε στα ευρήματα της μελέτης μας και επαναλαμβάνουμε το συμπέρασμα ότι οι ΑΠΕ και ειδικά τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, είναι οι βασικοί λόγοι πίσω από την ραγδαία αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στο Οντάριο.

 
Λες και δεν τους φτάνουν τα συμπεράσματα από την Γερμανία...

Ακριβό ρεύμα, κλείσιμο της βιομηχανίας, ενεργειακή φτώχεια, καταστροφή της υπαίθρου:  Η κατά ΓΑΠ και Σαμαρά Πράσινη Ανάπτυξη.  Για ποιόν δουλεύετε ρε σεις;  Για το ...Κλίμα; Που δεν επηρεάζεται από τις ΑΠΕ, ούτως ή άλλως;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε επισκεψη κλιμακιου τεχνικων απο την Hitachi-babcock στην Μεγαλοπολη ειχαμε μια πολυ ενδιαφέρουσα συζητηση .Ολες οι βελτιωσεις που γινονταν εδω και χρονια στους λεβητες των εργοστασιων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας με σκοπο την αυξηση του βαθμου αποδοσης ειναι αχρηστες . Πλεον οι λεβητες αναβαθμιζονται ωστε να μπορουν να αναβουν και να σβηνουν καθημερινα , πιο γρηγορα και με την χρηση λιγοτερου πετρελαιου .Ο βαθμος αποδοσης που ηταν το παν , καποτε , στην λειτουργια του λεβητα τωρα εχει περασει σε δευτερη μοιρα αφου προεχει η παραγωγη ΝΟχ και η διαθεσιμοτητα της μοναδας .
Για τους περιβαλλοντικους περιορισμους να παω πασο και να συμφωνησω με τους υπευθυνους αλλα για την αναγκη να μετατρεψουμε τις μοναδες του λιγνιτη σε ασυμφορα οικονομικες γκαζολαμπες για να εξασφαλισουμε εισοδημα σε καποιες επιτηδειες πολυεθνικες τι να πω ; Ιδιαιτερα οταν το κοστος παει παντα στον καταναλωτη .
Για την ιστορια και η γνωμη των Γερμανων της Babcock για την κατασταση στο δικτυο της χωρας τους δεν ηταν θετικη .

Ανώνυμος είπε...

Γερμανια : Too good to be true !!
Η τροποποίηση του νόμου EEG , τον Αύγουστο, μειώνει την εισφορά για τις ΑΠΕ σε 6.17c/kwh. Αυτό έδωσε την ελπίδα για σταδιακό τερματισμό του κόστους της ενεργειακής μετάβασης.
Σύμφωνα με νέα πρόγνωση, των τεσσάρων γερμ.επιχ/σεων εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς, Tennet, Amprion, 50 Hertz και Transnet BW , οι επιδοτήσεις για την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθούν και πάλι περισσότερο από το ένα τρίτο, σε πεντε χρόνια και, στη συνέχεια, σιγά-σιγά θα πλησιάσουν το όριο των 30 δις ευρώ. (30.000.000.000€).
Ετσι το 2019 οι γερμ.καταναλωτες θα πληρώσουν για την πράσινη ενέργεια 28.5δις € , δλδ 6.7δις€ παραπάνω απ΄ότι σήμερα.
Το μεγαλύτερο μερίδιο στο κόστος θα το παίρνει το marketing = Η πριμοδότηση για την άμεση εμπορική προώθηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.
http://www.netztransparenz.de/de/index.htm
http://www.welt.de/wirtschaft/energie/article134350079/Oekostrom-Beihilfen-naehern-sich-30-Milliarden-Grenze.html
ThW