Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

100άδες δις σε "επενδύσεις" για να πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα που δεν παράγουν οι ΑΠΕ

Αυτό το γράφω για να μην χάνω τον καιρό μου να απαντάω σε σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση που έχει πάει στο Facebook.

Όποτε ακούτε για ΑΠΕ και αιολικά, συνήθως ακούτε για καταπληκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και πόσες χιλιάδες αιολικά μεγαβάτ μπήκαν πέρυσι ανά τον κόσμο, και πόσο σημαντικά είναι τα αιολικά στην παγκόσμια ενέργεια και πώς θα μας απεξαρτήσουν από τον λιγνίτη και το πετρέλαιο, και πώς ήδη το 14% της παγκόσμιας ενέργειας είναι από ΑΠΕ και παρόμοιους καταπληκτικούς ισχυρισμούς.

Κάθε ένας από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι και από ένα μεγάλο ψέμα, και όλοι μαζί μία μεθοδευμένη σκευωρία εξαπάτησης με σκοπό τον πλουτισμό μερικών επιτήδειων.

Κατ΄ αρχάς, τα ποσοστά συνολικής ενέργειας πάνω από 10% περιλαμβάνουν καυσόξυλα και υδροηλεκτρικά. Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι κάπου μεταξύ 0,8% και 1% (είτε από την ΙΕΑ, είτε από την ίδια την Ren21 που ανέφερα προχτές.

Δεν θέλετε ποσοστό της συνολικής ενέργειας αλλά θέλετε ποσοστό παγκόσμιας ηλεκτροδότησης?  1,88% της παγκόσμιας ηλεκτροδότησης τα αιολικά και 1,03% τα φωτοβολταϊκά. 2,9% σύνολο. Πάλι θέλετε μεγεθυντικό φακό για να βρείτε τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά! Και είναι το γράφημα που έχω δείξει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα:  Το ρεύμα από ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών) είναι ασήμαντα στην ονομαστική ηλεκτροδότηση.  Η μείωση στην ζήτηση λόγω 2008, είναι μεγαλύτερη από την συμβολή των ΑΠΕ στην ηλεκτροδότηση.  Η πηγή αυτού του γραφήματος είναι εδώ, αλλά υπάρχει και στην ΕΙΑ και στην ΙΕΑ και λεπτομέρειες και εδώ.


Και οι ακόμα πιο ασήμαντες στην πραγματική, μετρήσιμη εξοικονόμηση πραγματικών καυσίμων. Οι ΑΠΕτζήδες ευχαρίστως θα σας πούνε πόσες πολλές ΑΠΕ έχουν εγκατασταθεί. Δεν μετράει αυτό (όπως δεν μετράνε οι τοστιέρες στα ντουλάπια σας). Μετράει η πραγματική ηλεκτροδότηση και η πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων. Και η πραγματική μείωση εκπομπών CO2 -- από ΑΠΕ και όχι από ύφεση!  Κάπου μεταξύ μηδέν, "0" και zero.  Και ακόμα δεν σας έδειξα τι λεφτά έχουν πεταχτεί (ή, κατά τους ΑΠΕτζήδες και δυστυχώς την Κυβέρνηση, "επενδυθεί") για αυτά τα ποσοστά... Θα τρομάξετε!


Υπάρχει κάτι που καταφέρνουν μια χαρά οι ΑΠΕ:  Ακριβαίνουν το ρεύμα.

Ο δωρεάν αέρας και ο τζάμπα ήλιος μας κοστίζουν πανάκριβα στο λογαριασμό σας. Και αυτό επειδή α) οι υποχρεωτικές και εγγυημένες ταρίφες είναι πανάκριβες, β) επειδή προστίθενται στον λογαριασμό χωρίς να υποκαθιστούν κάτι άλλο και γ) για να ενσωματωθούν αυτές οι  (μεταβλητές και κουτουρού) ΑΠΕ στα δίκτυα χρειάζονται πρόσθετες επίσης πανάκριβες παρεμβάσεις.

Και δωρεάν να ήταν οι ταρίφες για ΑΠΕ, πάλι θα ακρίβαιναν το ρεύμα!  Η πηγή εδώ.

Θα μου πείτε "αυτά είναι πονηρά γραφήματα και προπαγάνδα κατά των ΑΠΕ".  Ορίστε λοιπόν πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Αυστραλίας που αναδημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην Telegraph:


Όταν λέμε οι ΑΠΕ "εκτινάζουν το κόστος του ρεύματος", δεν είναι εικασία. Και όταν λέμε "δεν συμβάλλουν στην επάρκεια ισχύος", ρωτήστε και για αυτό τους Αυστραλούς (αν δεν πιστέυετε τον ΑΔΜΗΕ.

Οι ΑΠΕ και τα αιολικά έχουν να κάνουν:

1) με τις ανάγκες των Γερμανών για έσοδα απο εξαγωγές.  Αυτό που η προπαγάνδα (και ο Σύριζα) ονομάζουν "επενδύσεις" είναι βασικά επιδοτούμενες από όλους εμάς εξαγωγές των Γερμανών, γιατί να το κρύψουν άλλωστε? Ευτυχώς πτωτικές (κλικ στην εικόνα αριστερά), με λίγη τύχη θα φαλιρίσουν όπως εξ άλλου και η HDW! Αυτή που όντας χρεωκοπημένη, της δώσαμε τον Σκαραμαγκά!  Ίδια περίπτωση.  Αλλά 100άδες δις ευρώ για το περίπου τίποτα. Μια χαρά βολεύτηκαν οι Γερμανοί με το 80% από αυτά τα λεφτά!

2) Με απίθανα γενναιόδωρες επιδοτήσεις τόσο "μπροστά" (από ΕΣΠΑ, Γιουνκερ κλπ)  όσο και από εμάς τους καταναλωτές, για καμμία 20ετία ακόμα.  Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και οι επιδοτήσεις είναι αυτοσκοπός.  Πληρώνουμε €1 δις ετησίως επιδοτήσεις ΕΤΜΕΑΡ για ΑΠΕ.  Μην σας περάσει από το μυαλό ότι έχουμε εξοικονομήσει λιγνίτη ή πετρέλαιο, για αυτό το 1 δις... Ή ρωτήστε τον Σταθάκη, να σας πει "πόσα γραμμάρια εξοικονομήσαμε".

Τα αιολικά δεν μετράνε στην επάρκεια ισχύος, δεν υποκαθιστούν πάνω από ...4, άντε 5% της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, και όπου μετρήθηκαν, δεν εξοικονομούν καύσιμα, ούτε μειώνουν τίποτα ρύπους, συν κάνουν τα δίκτυα άνω κάτω.  Τα φ/β μπορούν να συνυπάρξουν με ακριβό αέριο το οποίο όμως το κάνουν ακριβότερο λόγω μεταβλητότητας.   Και επειδή υπάρχουν σύγχρονες λιγνιτικές και λιθανθρακικές μονάδες που μπορούν να ακολουθήσουν την φωτοβολταϊκή μεταβλητότητα, οι διάφοροι οικωλόγοι είναι σε έξαρση μην τύχει και κάνουμε καμμία Πτολεμαΐδα 5, και τι θα γίνουν οι εργοδότες τους χωρίς αέριο για φ/β?


Πληρώνουμε επιδοτήσεις για να βάζουμε Γερμανικά (ή Δανέζικα) σκουπίδια στα βουνά μας. Αγχωνόμαστε με δικηγόρους, Συμβούλια της Επικρατείας, αναλύσεις για χωροθετήσεις και φέρουσες ικανότητες και ανοησίες κατευνασμού, και δεν κοιτάμε την απλή και εύκολη πραγματικότητα:  Πετάμε λεφτά που δεν έχουμε, χωρίς λόγο (άλλο από το να δίνουμε κι άλλα Κατοχικά Δάνεια), χωρίς αντίκρυσμα, για να εξάγουν οι Γερμανοί και να πλουτίζουν από προμήθειες και εγγυημένες, υποχρεωτικές επιδοτήσεις 3-4 κρατικοδίατοι που παριστάνουν τους "επενδυτές". Μαφιόζοι πλασιέ είναι και δεν έχουν σχέση με επενδυτές.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

https://www.b2green.gr/el/post/49164/
Αν τολμάς να υπάρχει αντίλογος

archaeopteryx είπε...

Τι να τολμώ βρε ηλίθιε? Κάνω σκουπίδι την πληρωμένη καταχώρηση της Τράτσα και κολλάω σε κάτι που λέγεται green? Χαχαχαχάχα! Λαμογιές επαναλαμβανόμενες

archaeopteryx είπε...

Ζήλεψες με τον Βαγγέλη... Πάρε και συ, να χεις: https://2.bp.blogspot.com/-gNLQ2JSN37k/WZP0g156h9I/AAAAAAAAkow/tgZnza7j7c8m_VqAfrrJ0P_TO5Oss_q_wCLcBGAs/s1600/lawnmower%2B%25CF%2580.png