Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Επικριτής των ΑΠΕ υπεύθυνος για τις ΑΠΕ στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ


Αφού με αναγκάσατε να σας αποκαλύψω, από πραγματικά επίσημη πηγή, ότι η αντλησιοταμίευση συμβάλλει ...αρνητικά στο ενεργειακό "μείγμα" (καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όση δίνει), τώρα θα διασκεδάσω όσους από εσάς φαντασιώνονται πολλές ΑΠΕ στις ΗΠΑ.

https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2017/05/02/trump-appoints-critic-of-renewable-subsidies-as-acting-head-of-doe-renewable-energy-office/?tid=ss_fb&utm_term=.c66a83c9c7a3

Κάποιος archaeopteryx ανέλαβε το τμήμα ΑΠΕ του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας. Προηγούμενως ήταν στο IER, τον οργανισμό που είναι από τις βασικές πηγές που τεκμηριώνουν ότι οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ατελέσφορες, μη οικονομικές και γενικά, ...μούφα.

Οι ΑΠΕ είναι μούφα. Υπάρχουν μόνο επειδή τις επιδοτούμε και οι επιδοτήσεις είναι τόσο γαλαντονόμες που έχουν γίνει αυτοσκοπός.   Μπορεί ο ήλιος και ο αέρας να είναι δωρεάν, αλλά επειδή είναι από την φύση τους μεταβλητοί (και ο αέρας είναι και κουτουρού, "στοχαστικός"), η ενσωμάτωσή τους στο δίκτυο δημιουργεί προβλήματα και απαιτεί έξοδα. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι αναγκάζουν τις συμβατικές μονάδες να δουλεύουν και αυτές μεταβλητά, που με την σειρά του μειώνει την αποδοτικότητα αυτών των μονάδων, δηλαδή αυξάνει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές CO2 και ρύπων -- όπως το αυτοκίνητο σε κίνηση πόλης.   Το αποτέλεσμα είναι ότι οι λεγόμενες ΑΠΕ ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατικές μονάδες, αλλά ούτε μειώνουν (ή και αυξάνουν) χρήση καυσίμων.  Αλλά πληρώνονται, πληρώνονται, πληρώνονται.  Η καλύτερη πυραμίδα που έχω δει.

Οι χώρες που έχουν τις πιο πολλές ΑΠΕ έχουν το ακριβότερο ρεύμα.  Όχι επειδή οι ΑΠΕ ή οι ταρίφες τους είναι ακριβές (που είναι, αλλά δεν έχει σημασία) αλλά επειδή η πληρωμές για ΑΠΕ είναι επί πλέον του κόστους του ρεύματος. Είναι σαν φόρος. Σαν μη ανταποδοτικός φόρος.

Στην Ελλάδα τις ΑΠΕ τις θέλουν οι Γερμανοί. Αναγκάζουν κάθε Κυβέρνηση (με εξαίρεση ίσως τον  "λεφτά υπάρχουν" που μας έφερε τον Ζερβό και την Μπιρμπίλη) να λέει ότι "τις θέλει". Και δίνει γενναία ποσοστά στους ...μαφιόζους μας για να γίνουν ΑΠΕτζήδες και ηλεκτροπαραγωγοί.   That simple, που λένε και οι Αμερικάνοι.

Οι ΑΠΕ έχουν γίνει το νέο Κατοχικό Δάνειο. Δίνουμε και θα δίνουμε για τουλάχιστον 20 χρόνια ακόμα τζάμπα, πεταμένα λεφτά στις Δυνάμεις Κατοχής. Οι ΑΠΕ, τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι απάτη made in Germany.

Δεν υπάρχουν σχόλια: