Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Όσα Πράσινα και να βάλετε, δεν ηλεκτροδοτούν. Είναι ενεργειακά ασήμαντα και απλά κλέβουν τον κοσμάκη


https://www.thegwpf.com/the-real-reason-trump-left-the-paris-agreement/
http://fortune.com/2017/06/04/paris-climate-agreement-what-is-trump-deal-accord/

Το άρθρο λέει ότι η Συμφωνία του Παρισιού ποτέ δεν είχε να κάνει με το Κλίμα. Οι παριστάμενοι θεώρησαν ότι το θέμα με το Κλίμα έχει κλείσει, και η Συμφωνία θα ήταν για ριζική αλλαγή στο πώς ο κόσμος χρησιμοποιεί ενέργεια.  Μόνο που και σε αυτό τον τομέα το θέμα έχει κλείσει:  Δεν πρόκειται να συμβεί.

Η δήθεν απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η χρήση αιολικών, φωτοβολταϊκών και βιοκαυσίμων δεν είναι καν ουτοπία. Είναι παρελθόν.  Οι ανεμόμυλοι υπάρχουν από τον μεσαίωνα, τα φ/β από το 1954 και τα βιοκαύσιμα, το οινόπνευμα, από την αρχή του ανθρώπινου πολιτισμού.  Όλες οι ΑΠΕ που συζητάμε υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από την περίοδο 1965-1975.

Έχουμε ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και ενώ όλοι διαφημίζουν τον 10πλασιασμό ή τον 100πλασιασμό των αιολικών και των φ/β αυτά είναι λιγότερο από 2,5% της ενέργειας.

Τα αιολικά και τα φ/β, ασχέτως κόστους ή πτωτικού κόστους, είναι στα τεχνολογικά τους όρια. Δεν προβλέπονται τρομερές εξελίξεις ούτε στην τεχνολογία μπετόν, ούτε φάϊμπεργκλας, ούτε καλωδίων -- ήδη, όλα αυτά κατασκευάζονται μαζικά και αποδοτικότατα.

Το 80% της παγκόσμιας ενέργειας είναι από ορυκτά καύσιμα. Το υπόλοιπο είναι από πυρηνικά και μεγάλα υδροηλεκτρικά. Και σε υπανάπτυκτες χώρες από καυσόξυλα (ή "βιομάζα" αν προτιμάτε). Το 98% των μεταφορών είναι με πετρέλαιο. Καμμία Συμφωνία Παρισιού δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από όλα αυτά.

Ούτε πρόκειται να ταχθούν με τις ονειρώξεις της Μέρκελ στο G-20. Απλά γιατί η Μέρκελ προωθεί τα Γερμανικά συμφέροντα. Η Γερμανία εξάγει ΑΠΕ και βολεύεται με Πρασινάδες. Και στην Γερμανία είναι ενεργειακά απόλυτα ασήμαντες αυτές οι ΑΠΕ.  Και όλοι κοιτάνε τα συμφέροντά τους σε ένα μήνα.  Κοντός ψαλμός αλληλούϊα με το G-20.

Εμείς εδώ, παραδόξως, παριστάνουμε ότι είμαστε με τους χαμένους των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.  Δείχνουμε θλιβερούς τύπους να προωθούν ψευδοεπιστήμη. Και, ακόμα χειρότερο, να προωθούν καθρεφτάκια και ανεμιστηράκια σαν "Σωτηρία".  Έχουμε ήδη 2.000 αιολικά μεγαβάτ και 3.000 φωτοβολταϊκά μεγαβάτ. Για ρωτήστε... Πόσα κιλά λιγνίτη έχουν εξοικονομήσει όλα αυτά τα "μεγαβάτ"?  1 δις ευρώ τον χρόνο πληρώνουμε σε επιδοτήσεις. Τι έχουμε εξοικονομήσει με το 1 δις τον χρόνο? Εμείς απολύτως τίποτα. Απλά χαροποιούμε τους Γερμανούς που τους ...δίνουμε λεφτά.

Ο κατευνασμός της Μέρκελ θα έχει την ίδια έκβαση με τον κατευνασμό του αντίστοιχου Γερμανού Καγκελάριου πριν 70 χρόνια. Λιγότερο αιματηρή, αλλά, αν άλλαξε ο Μανωλιός, δεν άλλαξε το σχέδιό του για ζωτικό χώρο και ηγεμονία.

Από το 1990 και μετά η Γερμανία είναι εκεί που ήταν το 1900 και θέλει αυτοκρατορία και ζωτικό χώρο (και τον θέλει οικολογικά και αναίμακτα).

Πάντα με αγορασμένους "συμμάχους", "εκπροσώπους" και "εμπορικούς αντιπροσώπους".  Θα τους βρείτε εύκολα στους επαγγελματίες οικολόγους, κάτι μαϊμούδες-ακαδημαϊκούς και φυσικά στους ΑΠΕτζήδες.

Οι οποίοι ΑΠΕτζήδες και παπαγάλοι σχεδόν χάρηκαν με την κατολίσθηση στο Αμύνταιο... "Δες η ΔΕΗ". "Όχι άλλο κάρβουνο"... Το μόνο που θα αναδείξει η κατολίσθηση είναι αυτό που φαίνεται κάθε φορά που κάνει κρύο ή που κάνει ζέστη:  Δεν έχουμε επάρκεια ισχύος. Έχουμε και πληρώνουμε ΑΠΕ αλλά δεν έχουμε ρεύμα από ΑΠΕ... Οι ΑΠΕ παράγουν τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα, και αυτό δεν ηλεκτροδοτεί.

Θα εισάγουμε Γερμανικές ΑΠΕ και θα εξάγουμε παιδιά, νέες και νέους στην Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: