Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο Σ. Βαρδαλής για την ελεεινή απάτη των "Ενεργειακών Κοινοτήτων"




Η Πράσινη Ανάπτυξη αποδείχθηκε απάτη.  Αποτυχία οι ΑΠΕ: Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από φτωχούς σε πλούσιους. Δεν πάει άλλο. Είπε ο Πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου. (Και αυτός ζει σε χώρα που εξάγει το 70-80% των Πράσινων Μηχανημάτων που εμείς πληρώνουμε για να βάλουμε στα βουνά

Οι "Ενεργειακές Κοινότητες" είναι άλλη μία ελεεινή απάτη.

 Στόχο έχουν να χρεωθούν ΚΑΙ οι Δήμοι και οι Κοινότητες, και τα ζώα που θα βάλουν λεφτά για μικρές, λαϊκές ΑΠΕ. Θα χρωστάνε και δεν θα έχουν ρεύμα. Και θα βγάλουν και θα δώσουν ποσοστά σε κάτι γλίτσες που περιφέρονται στα χωριά κάνοντας τους οικολόγους και ανακυκλωτές και κάτι Πασόκους που έστησαν Δάφνες. Το κόλπο ΄με τις Ενεργειακές Κοινότητες θα κάνει το Χρηματιστήριο του 2000 να μυρίζει λεβάντα. Η φούσκα πάνω στην φούσκα.

Πρώτη φορά τον ακούω τον Βαρδαλή. Τον βλέπω ενημερωμένο. Δεν έχουμε καπιταλισμό. Έχουμε κάτι σαν νεοφεουδαρχία.

Όσο για τον Σύριζα, το έχει χάσει το παιχνίδι, τόσο που έχω αρχίσει να αναπολώ τον Σαμαρά και τον ΚΚ τον Β'. Θα μου πείτε "Τι Σταθάκης, τι Παπακωνσταντίνου".

2 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Άλλος ενεργειακός σουρεαλιστής και αυτός. Αφού απαριθμεί πολύ ωραία τις καταστροφικές επιπτώσεις του μοντέλου ΑΠΕ ειδικά για την Ελλάδα, καταλήγει αυτοαναιρούμενος:

«Οι ΑΠΕ για να παρέχουν ενέργεια προς όφελος του λαού πρέπει να είναι ενταγμένες σε έναν κοινωνικοποιημένο πολύμορφο τομέα ενέργειας που θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία»

Δηλαδή αν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς οι ΑΠΕ θα αυξήσουν την απόδοσή τους και θα εξαλειφθούν τα προβλήματα από την διαλείπουσα φύση τους και τα προβλήματα του δικτύου, θα μειωθεί αυτομάτως και το κόστος - θα αλλάξουν μήπως και οι νόμοι της φυσικής;

archaeopteryx είπε...

Μα για αυτό και προσυπογράφω και "διαφημίζω" την "Διακήρυξη" που έβγαλαν μια ομάδα συλλόγων και ατόμων. Πρώτη φορά βλέπω κάτι που μοιάζει πανελλαδικό και φαίνεται να εστιάζεται στο θέμα.

Πανελλήνια Διακήρυξη κατά των Αιολικών και άλλων λεγόμενων "ΑΠΕ"

στέλνεις (αν θες) εμαιλ στο syntonistiki.diamartyrias.vape@gmail.com γράφοντας "συμφωνώ και προσυπογράφω", όνομα, περιοχη όπου είσαι ή σε αφορά και αν θες, ιδιότητα. Ξερω μερικους απότους εμπλεκόμενους και είσαι βασικά σε προσφυγές κατά αιολικών αδειών ή σε μέρη με σχεδιαζόμενα υβριδικά και μικρά υ/η.

Μαζέυουν από συλλόγους και ιδιώτες. Λένε ότι θα το στείλουν σε ΥΠΕΝ, ΥπΟικ, ΡΑΕ, σώμα δικαστικών, ΡΑΕ, βουλευτές κλπ. Δεν ξέρω τι θα πετύχει, αλλά τουλάχιστον λέει ότι "έχουμε άποψη και μας δουλύετε". Τις απόψεις που αναγράφονται,εύκολα τις τεκμηριώνω, πλην 1-2. Δεν είναι ...επιστήμη πυράυλων!