Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

26% κάτω, οι εγκαταστάσεις αιολικών στην Ευρώπη. Με λίγη τύχη ξυπνάνε τα ζώα... Και για ρεύμα; Κάρβουνο, πυρηνικά... όπως πάντα


Την είδηση την παρουσιάζει η κατ' εξοχήν πρασινοπαπαγαλοσελίδα, σαν "ανησυχητική" είδηση. Ανησυχούν ότι οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι τα αιολικά δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν μειώνουν ρύπους, κατακλέβουν τον κόσμο, ενοχλούν κλπ.

Τα πιο πολλά τα έβαλε η χώρα που τα προωθεί, η Γερμανία. Ακολουθεί η (πυρηνική) Γαλλία και οι εξαγωγείς Δανέζικης φέτα.

"Μερικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τάση".  Αμήν Παναγία μου. Όλοι πλην Σταθάκη, Περιστέρη, Κοπελούζου και ...Enercon ωρύονται κατά της ενεργειακά ατελέσφορης αρπαχτής.

 Η Enercon απέλυσε 800 και θα κόψει κι άλλους αν η Γερμανία δεν κυνηγήσει τους στόχους-μαϊμούδες για την Κλιματική Αλλαγή. Προτείνω να πάνε μόνιμα στην Γερμανία ο Ζερεφός με τον Σταθάκη, να δουν αν έχουν πέραση εκεί.

Εν τω μεταξύ, οι ζέστες του καλοκαιριού (Κλιματική Αλλαγή κατά τον δικό μας "ακαδημαϊκό" ανέβασαν την τιμή του ...κάρβουνου!  Τα κλιματιστικά δουλεύουν με κάρβουνο και όχι με αιολικά.  Και κάποιος να πει στον Ζερεφό ότι παραφρονούμεν, πυρπολούμεθα, παραληρούμεν! Αυτό που συμβαίνει δεν λέγεται πια θερινόν καύμα. Αυτό είναι εμπρησμός των πάντων, μπαρουτοπόλεμος, καμίνι. (Αχ τι κάνει ο άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του και τα έξοδα της Πόρσε...)

Η Ινδονησία βασίζεται στο κάρβουνο.

Για πυρηνικά, κάνετε αίτηση στους Ρώσους.

Εμείς θα μείνουμε σε ύφεση με ρεύμα από ...εισαγωγές και αέριο με καράβια. Για το αέριο του Αζερμπαϊτζάν εδώ και πολύ καιρό ακούω "τι χρώμα;"

Παρακαλώ να θυμάστε:  Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν λιγνίτη ή έστω αέριο. Δεν μειώνουν εκπομπές CO2 -- δλδ δεν μειώνουν χρήση καυσίμων. Κι όταν σας λένε "αιολικά και μπαταρίες", να ρωτάτε "τι χρώμα θα έχει το ρεύμα από αιολικά και μπαταρίες";

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Και ένα ενδιαφέρον άρθρο με ολίγη από απλή λογική :

https://www.liberal.gr/think_tanks/arthro/215655/think-tanks/Foundation-for-Economic-Education/pos-to-kinitro-tou-kerdous-mporei-na-sumbalei-stin-antimetopisi-tis-klimatikis-allagis.html ,

archaeopteryx είπε...

Η "οικολογία", αποδεδειγμένα, και από τουλάχιστον την 10ετία του 1960 ήταν και είναι τρόπος "συγκέντρωσης" στην αγορά χημικών και στην βιομηχανία. ΜΟΝΟ οι μεγάλοι μπορούν να αντέξουν τους οικολογικούς κανόνες που αυτοί γράφουν. ΜΟΝΟ οι Γερμανοί ελέγχουν τον φόρο άνθρακα και μόνο όσο τους συμφέρει. Οι Γάλλοι πάνε κάτι να παίξουν και αυτοί για να ταϊσουν την EDF. Και το κέρδος είναι για το κέρδος και όχι για την ή για κάποια "κλιματική αλλαγή".