Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Τα αιολικά (και το κόστος τους) προστίθενται χωρίς να υποκαθιστούν και δεν μειώνουν εκπομπές CO2 (συνέχεια της ημερίδας της 1ης Δεκεμβρίου 2018)



Ο τρίτος ομιλητής στην  Ημερίδα της 1ης Δεκεμβρίου (που όλη μαζί θα έπρεπε να είχε τον τίτλο "Άβολη Αλήθεια" του δεύτερου ομιλητή) ήταν ο Δημήτρης Παυλάκης, Χημικός Μηχανικός και Σύμβουλος Επενδυτικής Τραπεζικής. Οι διαφάνειες της παρουσίασης του είναι εδώ και συνοδεύονται από το κείμενο εδώ.

Ο Δημήτρης Παυλάκης ανέφερε ότι όλη η έμφαση σε ΑΠΕ αποπροσανατολίζει από το υπαρκτό ενεργειακό πρόβλημα και οι ΑΠΕ δεν αφορούν σε ενέργεια, αλλά αναδιανομή, με πληρωμές από τους καταναλωτές χωρών με ΑΠΕ προς τις χώρες που εξάγουν και λειτουργούν αυτές τις ΑΠΕ.


Η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει ότι σε πολλές χώρες και για πολλά χρόνια, οι μεταβλητές ΑΠΕ (οι "μΑΠΕΣ" του Απόστολου Ευθυμιάδη) δεν υποκαθιστούν και, ειδικά τα αιολικά, αυξάνουν την χρήση ορυκτών καυσίμων (κάτι που ο Α.Ε. έδειξε με τα απλά παραδείγματα των μη διασυνδεμένων Κρήτης και Ρόδου. Οι ΑΠΕ "Προστίθενται στο ενεργειακό μείγμα χωρίς να υποκαθιστούν κάτι άλλο". Και εφ' όσον πληρώνονται για αυτή τους την ...παρουσία, λειτουργούν σαν ιδιωτικός φόρος (υπέρ εξαγωγέων μηχανημάτων ΑΠΕ και τον λειτουργών εγκαταστάσεων ΑΠΕ). Δηλαδή, δεν είναι επενδύσεις, είναι "κάτι άλλο".

Και είτε υπάρχει η Κλιματική Αλλαγή, είτε όχι, ειδικά τα αιολικά δεν κάνουν κάτι για αυτήν αφού τα ίδια δεν μειώνουν εκπομπές CO2!

Όλη η ημερίδα είναι στο

https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.html

και στο

 http://ophioussa.blogspot.com/2018/12/1-12-2018.html (όπου έχει και φωτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: