Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι φωτοβολταϊκοί που διαμαρτύρονται να στραφούν κατά αυτών που τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί


http://www.koutipandoras.gr/article/110162/kleisti-i-mesogeion-apo-idioktites-fotovoltaikon-poy-diamartyrontai-gia

Διαμαρτύρονται και τους λυπάμαι επειδή η ζημιά τους είναι πραγματική. Αλλά....

Αλλά, οι περισσότεροι έγιναν "επενδυτές" αφού είχε σκάσει η φούσκα στην Ισπανία. Όφειλαν να ξέρουν. Σε μερικούς που γνώρισα, προσωπικά, τους έλεγα, από το 2008, από το 2009, το 2010:  Θα χάσετε λεφτά, θα σάς κόψουν τις επιδοτήσεις, μόνο από επιδοτήσεις βγαίνουν αυτά τα φωτοβολταϊκά. Ελάχιστοι με άκουσαν. Όλοι νόμιζαν ότι έχουν το σωστό μέσο, ή έχουν χαμογελάσει αρμοδίως, ή τους είπε ο "Διευθυντής" στην Τράπεζα ότι είναι σίγουρη δουλειά...

Ας στραφούν κατά των Τραπεζών που τους "συμβούλευαν", κατά της ΡΑΕ που ΕΠΡΕΠΕ να ξέρει και που έδινε άδειες, κατά του Σκάϊ και του Εκονιούζ που προπαγάνδιζε την απάτη, και κατά της Μπιρμπίλη, αν την βρουν.

Βέβαια, οι μικροί φωτοβολταϊκοί δεν ήταν παρά κράχτες που τους έπιασαν τον ποπό από την απληστία τους ή την αφέλειά τους, για να ακριβύνουν το ρεύμα και να καλύψουν τους μεγάλους φωτοβολταϊκούς και τους αιολικούς, και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Είμαι κατά των επιδοτήσεων. Αν έπρεπε να επιδοτήσω ΑΠΕ θα επιδοτούσα ακρίτες, ακριτικές περιοχές, ενεργούς αγρότες που ζούνε σε αυτές. Τίποτα άλλο

Ακόμα και ο μικρός που έχει λίγα πανέλα στην ταράτσα του, αν το σκεφτεί, θα καταλάβει ότι επιδοτείται από την ΔΕΗ που χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του παρέχει ρεύμα όταν δεν  έχει ήλιο. Να μου το θυμηθείτε, θα φορολογηθεί έμμεσα ή άμεσα και η ιδιοπαραγωγή, με net metering, ή χωρίς.

15/1/2011    O δρόμος για την Πράσινη Κόλαση
27/10/2010  Δεν αντέχουν την υπερτιμολόγηση  (Ισπανία)

Ο spiral architect μου έστειλε την είδηση, και έχει και μουσική.

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

To net metering εφαρμόζεται εδώ και μια δεκαετία στους καταναλωτές Μ.Τ., τη στιγμή που μιλάμε μπαίνει στις μεγάλες παροχές Χ.Τ. και βάσει χρονοδιαγράμματος σε μια τριετία από σήμερα θα μπει και στα σπίτια μας, για να μην χτυπάει το κουδούνι ο ενοχλητικός καταμετρητής του εργολάβου.
Τότε θα δείτε πάρτι ζωνικής τιμολόγησης με μπόμπες ποτά στις γειτονιές!
Χελόοου, κάποιοι τα' λεγαν ... suckers!

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Εγώ δεν είμαι στεγνά κι απόλυτα κατά των επιδοτήσεων. Άλλωστε, με την κίνησή μας μέσα στον κοινωνικό ιστό όλο και κάποιους επιδοτούμε έμμεσα ή άμεσα. Αν πάμε στην ΗΕ οι κήρυκες -aka παπαγαλάκια- της απελευθέρωσης μιλούσαν στο παρελθόν για κατάργηση των "σταυροειδών" (πού τον βρήκαν τον όρο;) επιδοτήσεων στην ΗΕ. Τι σήμαινε αυτό; Η τιμή της kWh ήταν ή ίδια για όλους τους καταναλωτές της ίδιας ομάδας (πχ αστικούς, βιομηχανικούς, αγροτικούς) ανεξάρτητα αν η κάθε ομάδα βρισκόταν στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Μυτιλήνη, την Κρήτη και τη Νάξο. Πρακτικά η φτηνή λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ηπειρωτικής Ελλάδας επιδοτούσε λογιστικά την ακριβή πετρελαϊκή των μη διασυνδεδεμένων νησιών, για να μην υπάρχει ακόμα μια αφορμή για εγκατάλειψη της υπαίθρου, για μια κατά το δυνατόν ισόρροπη ανάπτυξη και για να αποφεύγονται οι συνήθεις ελληνικές γκρίνιες για παραμέληση των νησιών απ' τη κεντρική αθηναϊκή εξουσία. Την καραμέλλα της κατάργησης των "σταυροειδών" επιδοτήσεων την πιπιλούσαν και οι ΑΠΕτζήδες (αλλα και οι μεγάλοι ιδιώτες μεγάλοι παραγωγοί από ΦΑ) στα γεννοφάσκια τους προσβλέποντας στη κατάργησή της απ' τους νησιώτες με σκοπό να την επικαρπωθούν αυτοί, μιας και εξ αρχής το κόλπο της επιδότησης των ΑΠΕ δεν έστεκε λογιστικά.
(άλλο που δεν το 'μολογούσαν, κορόιδα ήταν;)

Αν λοιπόν πέσουν στο τραπέζι κριτήρια τιμολόγησης της ΗΕ στα (μη διασυνδεδεμένα) νησιά όπως:
- τιμή καυσίμου --> βλέπε ακριβό πετρέλαιο
- χαμηλά: φορτία, εγκατεστημένη ισχύς και συνολική ενέργεια
- συνεχής μεταβλητότητα αυτών των χαμηλών φορτίων
- ζωνικά τιμολόγια που θα ακολουθούν τη μεταβλητότητα
και τέλος συνυπολογιστούν και τα όποια τοπικά ΑΠΕ, μικρά ή μεγάλα, που θα ακριβύνουν έτι περαιτέρω το ενεργειακό μίγμα, προβλέπω ότι, τα νησιά θα αδειάσουν για τα καλά ... με τις υγείες μας και με εντολή Σα(χλα)μαρά!

Ανώνυμος είπε...

Οι Βουλγαροι , που κοροιδευουμε, ως κατωτερης αναπτυξης απο μας, πως και δεν υπεκυψαν σε χανδριτσες & καθρεπτακια, ΑΠΕτεωνες, WWF, G.P., Econews , Ηedegaard ? Αλλα τι ξερουν αυτοι...για να σωθουν αυτοι θα καταστρεψουν τον πλανητη (!)

Bulgarian Minister: EU Failed in its Industrial, Energy, Social Policy -

http://www.novinite.com/articles/159344/Bulgarian+Minister%3A+EU+Failed+in+its+Industrial,+Energy,+Social+Policy

takis perreas είπε...

Τα έγραφα στους ...ακρίτες Αλεξανδουπολίτες αλλά αυτοί έχουν το μυαλό στην 'κονόμα.

"...
..."να περνουν πεντε φραγκα οι απλοι συμπολιτες"...

Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι "απλοί πολίτες" είναι το άλλοθι και η καμούφλα για τον Μυτιληναίο και τον Κοπελούζο και τον Περιστέρη και τον Ζερβό και όλη την Πράσινη Απάτη μαζεμένη.
Δεν καταλαβαίνεις ρε ηλίθιε ότι την ανοχή σου προς τους "απλούς πολίτες" χρησιμοποιούν και αυτοί για να φάνε το βόδι και να πετάξουν τα γλυμένα κόκαλα στους "απλούς πολίτες";...
"

http://www.alexpolisonline.com/2014/03/blog-post_19.html

spiral architect είπε...

Ο άλλος τη μία ουρλιάζει μην βγούμε απ τη ΕΕ, μετά όλοι μιλούν για ανάπτυξη και πρασινάδες και μετά λένε ότι "καλά έκαναν στο κρατούμενο".
Σας μύρισαν Βρυξέλλες και Εσπερία;
Μογκαντίσου και πολύ σας είναι μαλάκες.
Τι πράματα είναι αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ να πας στο Μογκαντίσιου Σπιράλ Αρχιψεύτ που δεν σ αρέσουν οι ευρωπαικές ΑΠΕ

spiral architect είπε...

Εάν καταλάβαινες έστω και λίγο ανόητε, ίσως ο κόσμος θα ήταν κομματάκι καλύτερος. Δυστυχώς μ' αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω (και δεν αναφέρομαι πια στις επιδοτούμενες ΑΠΕ) ό κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ;
Καλή όρεξη με το γείτονα!