Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μόνο στην Ελλάδα είναι ...αθώα

"Kι ενώ το Ευρωπαικό δικαστήριο επικύρωσε το πρόστιμο στη Siemens ύψους €400 εκατ, τα κόμματα, αιχμάλωτοι του Μιχ. Χριστοφοράκου;;; (δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση τους), πάνε να κάνουν αβαβά το πόρισμα της Εξεταστικής και δεν προχωρούν στην συγκρότηση Προανακριτικής για την Siemens!

Tα κόμματα έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και επιλέγουν την συγκάλυψη, κάτι που ούτε οι Μαορί δεν έπραξαν.

Η Μίζενς καταδικάστηκε ακόμη και στα πιο υποανάπτυκτα κράτη. Είναι αίσχος η υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας.


Η απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου

Ο πολύ γνωστός γερμανικός όμιλος Siemens είδε να παραμένει ως είχε, το πολύ μεγάλο υψηλό πρόστιμο, που τού είχε επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο το επικύρωσε.

Το εν λόγω πρόστιμο χρονολογείτο από το 2007 κι είναι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ (550 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Η έφεση που άσκησε η Siemens ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου απορρίφθηκε σήμερα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, για μία μοναδική επιχειρηματική του πράξη.

Η εταιρεία, κρίθηκε τελικά ένοχη, για μονοπωλιακές πρακτικές και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της σύστασης καρτέλ στο πεδίο της προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα ηλεκτροδότησης και πιο συγκριμένα για τον εξοπλισμό μεταγωγής με μόνωση αερίου (GIS).

Εντούτοις, μειώθηκαν με την ίδια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τα πρόστιμα γιά μικρότερες εταιρείες του καρτέλ, τις γαλλικές Areva, Alstrom, όπως επίσης γιά πολλές θυγατρικές της ίδιας της Siemens.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, εξέφρασε "λύπη" που δεν εισακούστηκε η επιχειρηματολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου".


Μου το έστειλε ο Π-Π (έκανα ελάχιστη λογοκρισία για την οποία ζητώ συγγνώμη, αφού βασικά συμφωνώ με αυτά που διέγραψα)

3 σχόλια:

porta porta είπε...

ειμαστε large εμεις... καλα παιδια και πανω απ ολα υπακουα..
Διστομο/Μιζενς/Υποβρυχια/Τσουκρατος... ο οποιος πηρε δανειο για να πληρωσει την εγγυηση να ειναι εξω !!!! χαχαχαχαχαχαχ Ποια Τραπεζα εχει γινει bail out ?? τι ρεζιλι Χωρα π ειμαστανε.

Τι εγινε με τα πορισματα?? Θα κανουν προανακριτικη... ν ανοιξουν και αλλοι λογαριασμοι?? ΟΛΩΝ!!??

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Πως να πάμε στα δικαστήρια τις Δυνάμεις Κατοχής και τα δοσίλογα υπαλληλάκια τους?

Ανώνυμος είπε...

Τα πιαναν και στα δύο κόμματα και τους έχει απο ταυτά Χερ Χριστοφοράκος