Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τι λένε οι ξένοι και τι κάνουν οι δικοί μας


Ο Γερμανός («Ευρωπαίος») το λέει: «το υψηλό κόστος ενέργειας οδηγεί σε αποβιομηχάνιση, εκδίωξη της παραγωγής, και απειλεί την κοινωνική όταν οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους»


Ο Άγγλος το λέει: « Καλή οι οικολογία, αλλά να μπορούμε και να ανάβουμε τα φώτα. Η Πράσινη ιδεοληψία ανεβάζει τα βιομηχανικά κόστη, καταστρέφει θέσεις εργασίας και βλάπτει την οικονομία. Χώρες που επένδυσαν σε αιολικά, όπως η Γερμανία και η Ισπανία εν όψει της ζοφερής πραγματικότητας κόστους και αποτελεσματικότητας το ξανασκέφτονται. Οι ανεμογεννήτριες γυρίζουν χάρη στις επιδοτήσεις των φορολογουμένων και είναι μία ακριβή και αναποτελεσματική πηγή ενέργειας».


O δικός μας αρμόδιος για την «ρύθμιση» της ηλεκτρικής ενέργειας, όσα του λείπουν, τόσα ζητάει, και δεν σκέφτεται ότι κάποτε θα του πούνε, «μα καλά βρε άνθρωπε, δεν ήξερες ότι πετώντας λεφτά θα σου λείπουν λεφτά»; Αλλά δεν θα τον νοιάζει, άλλος ένας περαστικός κομματικός που εξυπηρετεί όποιον τύχει να έχει συμφέροντα εκείνη την περίοδο (σε βάρος της τσέπης των υπόλοιπων) – αλλά έτσι θέλει και ο Πρωθυπουργός, άρα, καλά είμαστε.


Ο δικος μας αρμόδιος για την …Κλιματική Αλλαγή, έχει ζητήσει από τους εκλεκτούς Τοπικούς Φυλάρχους Αυτοδιοίκησης να του βρούνε Δημόσιες εκτάσεις (η ΚΕΔ τι ξέρει για αυτό;) για να παρκάρει τις απούλητες σαβούρες χτεσινής τεχνολογίας, που θα μας πουλήσουν, ώστε ο κύριος της προηγούμενης φωτό, να ζητάει περισσότερα για να σωθεί, και να βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο του Γερμανού της πρώτης φωτογραφίας.

Και αναρωτιέστε γιατί είμαστε μια χρεωκοπημένη και εξευτελισμένη χώρα. Μπροστά σας είναι η απάντηση.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό αρθρο Αρχαίε!

Εντωμεταξύ το γεγονός οτι ο κομματοσκυλος πρασινος Μανιάτης ζητά δημοτικές εκτάσεις ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στη χώρα δειχνει το ΜΕΓΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που ετοιμάζουν!

Οι Γερμανοί δεν θα πουλάνε ρευμα στη Γερμανία μέσω καλωδίου από τη βορεια Ελλάδα.

θα πουλάνε στο Ελληνικό σύστημα (π.χ. στην Πελοπονησο) με πανακριβες ταριφες (που θα πληρωνει ο λαός), θα αγοράζουν από την ημερήσια αγορά (10 φορές φτηνότερο λιγνιτικό ρευμα) και εικονικά θα πωλουν στη Γερμανία πρασινο ρευμα εισπράττοντας πρασινα πιστοποιητικά!
Η κερδοσκοπία που στηνεται είναι τερατωδης.

Οποιος δεν καταλαβαίνει οτι το ρευμα που θα παραγεται στην Πελοπονησο ή τη Βοιωτία δεν προκειται να μεταφερθει ως φυσικό αντικειμενο στην Γερμανία, είναι ραγιάς!

nikos είπε...

αδυνατώ να δεχτώ ..την γενοκτονία!!!! που πραγματοποιούν τα κάθε τσογλάνια τύπου Αρ.Παχτα,Β.Βασιλακη ,Ζωγραφου ..εις βάρος κάτοικων του ΣΤΑΝΟ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82 Χαλκιδικής !!!

Ανώνυμος είπε...

Για την τετραετία 2011 - 2014 προβλέπονται επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, αναπλάσεις κτηρίων και περιοχών καθώς και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, όπως δήλωσε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αρθρο απο "Ν"
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2079844

Να φαει δεν θα εχει ο κοσμος , ποδηλατοδρομους θα κανουμε. {Καμμια επιδότηση (ή φοροαπαλαγη) για ποδηλατα θα εχουμε??}
ThW

Ανώνυμος είπε...

The dance has just begun....
http://www.sovereignindependent.com/?p=28582

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λέει ο Έτινγερ έξω και για την χώρα του και άλλα λέει σε εμάς. Εδώ η Μερκελ βγήκε και είπε ότι είναι μουφα και να τα βάλουν στην Ελλάδα. Τι συζητάμε. Ο Τρεχαγυρευάκος της ΡΑΕ είναι παιδί του Περιστέρη. Ο άλλος τι να κάνει την παλεύει. Οι Άγγλοι θέλουν πυρηνικό (και αυτό "πρασινο" και κάλα κάνουν για τον εαυτό τους.

spiral architect είπε...

Κακώς τα έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση, τα μεταφέρω εδώ συμπυκνωμένα:

Καλά όλα αυτά και σκέφτομαι:
(βάζοντας στην μπάντα την κοσμοθεωρία μου)

Πως θα αυξήσουν την τιμή ενός ανελαστικού προϊόντος, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και τι θα κερδίσουν, την στιγμή που δεν έχουμε ενεργειακή πενία (ακόμα) ούτε έχει εξαντληθεί ο νους μας για εύρεση νέων τρόπων ηλεκτροπαραγωγής?

Θα περπατάμε σε σκοτεινούς δρόμους, με εξ ίσου σκοτεινά κτήρια με λυχνάρια πίσω απ' τα παράθυρα και φουφούδες στα ποδάρια μας και οι ηλεκτρικές εταιρείες θα κερδίζουν απ' αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα?

Τι μ@λ@κίες είναι αυτές?

"Αρχή άνδρα δείκνυσι", δηλαδή:

Τι να πει και ο οποιοσδήποτε πρόεδρος της ΡΑΕ, του ΔΕΣΜΗΕ, της ΔΕΗ πέρα από ψελλίσματα?

Αν μπορούσαν να μιλήσουν ελεύθερα ξέρεις τι θα'λεγαν?
- Τι μ@λ@κίες μού τσαμπουνάτε ωρέ μάγκες?

Δεν μπορεί καθηγητής του ΕΜΠ και "παιδί" των θετικών επιστημών (like Ζερβός, δεν ξέρω τι ακαδημαϊκές γνώσεις έχει ο Βασιλάκος κλπ) να πιστεύει την επιδοματική πολιτική των ΑΠΕ και τα swaps ενέργειας μεταξύ των ΑΠΕτζήδων all over Europe και της Γερμανίας.

- Πάει μωρέ το ρεύμα από την Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς απώλειες?
- Σβήνουν οι θερμικοί σταθμοί βάσης, όταν δουλεύουν τα φ/β?
- Καλύπτουν τα φ/β τη ισχύ παραγωγής των θερμικών?

Το παιχνίδι είναι (για άλλη μια φορά πάλι!) χρη-μα-τι-στη-ρι-α-κό, μόν' που εδώ έχουμε χρηματιστήριο ενέργειας!
Για άλλη μια φορά είμαστε καταδικασμένοι, έστω και να μην συμμετέχουμε ατομικά σε αυτό το παιχνίδι, όπως προσωπικά δεν συμμετείχα στο πάρτι του ΧΑΑ και των ΕΛΔΕτζήδων στο παρελθόν.
Παρ' όλα αυτά την πληρώνω και εγώ!

Ρε δεν γ....νται καλύτερα!

Μην ξεχάσετε να σηκώσετε στο μπαλκόνι σας τη γερμανική σημαία.
(έχω μία από φοιτητής αλλά ατυχώς δεν κάνει για την περίπτωση ...)

Ανώνυμος είπε...

Η προωθούμενη παράδοση δημοτικών εκτάσεων για ΦΒ έχει πλάκα.

Αν οι δημοτικοί άρχοντες είχαν ένα κουκούτσι μυαλό θα ανέλυαν τις εναλλακτικές λύσεις για την κερδοφόρα χρήση τέτοιων "άγονων" εκτάσεων. Ενα τυπικό παράδειγμα είναι οι πίστες Μοτοκρός. Είμαι 100% βέβαιος ότι μια πίστα Μοτοκρός θα αποφέρει πολλά περισσότερα ζεστά μετρητά σε κάθε δήμο, με ελάχιστα κεφάλαια και χωρίς εκχώρηση γης σε τρίτους.

Το ίδιο ισχύει για μια σειρά από άλλες λύσεις, αλλά βλέπετε αυτές δεν έχουν επιδότηση και προώθηση από επιτήδειους, ενώ μερικές έχουν και ενεργό αντίθεση από "οικολόγους" και τους πάτρονες τους στα υπουργεία.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

το αστείο είναι ότι το βιογραφικό του Βασιλακου είναι μια χαρά.

Κάτι άλλο τον έχει ...χαλάσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλάκος έιναι στο pay-roll του Περιστερη από το 2004.
Σήμερα που ειναι προεδρος ΡΑΕ , τον αντικαθιστά ο συνεταιρος του Σειμανίδης στο pay-roll για να μην φαινεται ο Βασιλάκος!

Καποιος που ξέρει....

katalytikos είπε...

Η ΚΑΡΕΚΛΑ!