Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

18 κουστουμάτοι στην Ικαρία


Δεν ήξερα τίποτα για την Ικαρία, μέχρι που είδα τα ...έργα του υβριδικού, και είδα και μία ιστοσελίδα που αναφερόταν σε αυτά.  Μετά είδα ότι η Ικαρία δεν έχει σχέση με ο,τιδήποτε θα φανταζόμουν για ένα νησί στο Αιγαίο (η φωτό είναι από την ...Ικαρία).

Την Χίο θέλει να την φάει η Iberdrola, την Ικαρία πάει να την φάει ο ...Μυτιληναίος.  Βασικά, όλες οι εξαγγελίες της Μπιρμπιλοπαρέας πάνε να υλοποιηθούν, αν και με το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα (άσε πια το Ελληνικό) στην κρίση που βρίσκεται, θέλω να ελπίζω ότι μπορεί και να μην τα καταφέρουν.

Αλλά προσπαθούν. Ψάχνοντας το υβριδικό, έπεσα σε κουβέντες για ...330 αιολικά MW στην Ικαρία (φρίκη) στο blog της Ελένης, όπου προσέφερα τις ...απόψεις μου για τα αιολικά (κλοπή και απάτη) και με ενημέρωσε σχολιαστής (που έχει δικό του blog) για 18 (!) κουστουμάτους σε ειδική προπαγανδιστική διημερίδα, όπου ήταν δεκαοκτώ (!) για να φαγωθεί ο χρόνος και να μη μπορέσει να μιλήσει κανένας άλλος!!!!!


Να και οι 18 κουστουμάτοι:  Θλιβεροί καθηγητές του ΕΜΠ που πάνε να βγάλουν ψωμάκι πουλώντας ψέματα. Ψέματα πουλάτε στον κόσμο "κύριοι". Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται αδρά από το υστέρημά μας μέσω φόρων και λογαριασμών ΔΕΗ. Δεν υποκαθιστούν καμία συμβατική πηγή ενέργειας. Κάνουν ζημιά στο δίκτυο. Δεν κάνουν τίποτα για το CO2. Απλά, δίνουν ευκαιρία σε άλλον έναν κρατικοδίαιτο να βγάλει μεροκάματο, και σε άλλους να πάρουν χαρτζιλικάκι. Αλλά καταστρέφουν κάτι που μοιάζει με Παράδεισο, και το καταστρέφουν σχεδόν για πάντα (αργούν να σαπίσουν τα φουρφούρια)
 
Και επικεφαλής των κουστουμάτων ο Ντίνος Μπενρουμπής. Να λοιπόν που θα αποκτήσω ενδιαφέρον στην ...συμπαραγωγή α λα γρεκ.  Να μην γκρινιάζει και ο σχολιαστής στο antinews
 
Στὸ μεταξὺ ἡ Ἑλλάδα ταξιδεύει ὁλοένα ταξιδεύει
κι ἂν «ὁρῶμεν ἀνθοῦν πέλαγος Αἰγαῖον νεκροῖς»
εἶναι ἐκεῖνοι
ποὺ θέλησαν νὰ πιάσουν τὸ μεγάλο καράβι μὲ τὸ κολύμπι
ἐκεῖνοι ποὺ βαρέθηκαν νὰ περιμένουν τὰ καράβια ποὺ δὲν μποροῦν νὰ κινήσουν

Ὅπου καὶ νὰ ταξιδέψω ἡ Ἑλλάδα μὲ πληγώνει

8 σχόλια:

nikos είπε...

ώσπου ζει ο .. Αντρέας Καρουτσος - Αδελφικός Φίλος .. άστους να σκάνε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ήσαστε γρήγορος, κ. Αρχαιοπτέρυγα! Ώστε πολύ απλά πάνε να τσεπώσουν φόρους και τέλη; (Πολύ κατατοπιστική και η προηγούμενη καταχώρηση.) Ξέρετε, πονάει όλο αυτό. Να 'ταν ένα έργο (όσο και φρικαλέο) που θα είχε σκοπό να παράγει φτηνό ρεύμα για τον κοσμάκη, πάει καλά, ας πάει το παλιάμπελο, κάποιο κομάτι από τον άγριο παράδεισο μας θα μείνει, θα βρεθεί πιο πέρα ή θα τον φτιάξουμε. Αλλά έτσι; Τι αηδία...
Οι περισσότερες πρασινίζουσες αυτόνομες ομάδες και δημ. παρατάξεις που ξέρω στα νησιά και βέβαια και στην Ικαρία είναι κάθετα αντίθετες ("είπαμε υποστηρίζουμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αλλά όχι κι έτσι!"). Αλλά και οι άλλοι όλοι είναι τρομαγμένοι.
Στο μεταξύ η ΡΑΕ προκηρύσει δημόσια διαβούλευση για τα "φουρφούρια". Τι είναι αυτό δεν ξέρω ούτε και θέλω να ξέρω.

γεια χαρά
υ.γ. Ταιριαστό του Σεφέρη

archaeopteryx είπε...

Η δημόσια διαβούλευση είναι κάτι που εσύ και εγώ θα λέμε τις απόψεις μας με την ψευδαίσθηση ότι τους νοιάζει και θα γράφουν οι διάφοροι αιολικοί υπάλληλοι και διάφορα παπαγαλάκια τι καλά που είναι τα αιολικά.

Μαζέψτε υπογραφές και πιέστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αιλοικοί συνήθως λαδώνουν (προσλαμβάνουν ντόπιους μπετατζήδες κλπ)

Το μπλογκ αυτό το έφτιαξα γιατί βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια σε διαβουλέυσεις και άλλες ιστοσελίδες. Τώρα τους βάζω παραπομπές και τέλειωσα. Σε μερικές αναρτήσεις είμαι λίγο αρπαγμένος, αλλά γενικά είμαι ...τεχνοκρατικός.

Το ΜΕΙΖΟΝ επιχείρημα κατά των αιολικών: Πεταμένα λεφτά σε καιρό φτώχειας. Όποτε θες, ρώτα ελέυθερα. Και μην με λές "κύριο" αρχιαοπτέρυγα, κατα την εφημερίδα ΝΕΑ είμαι ...γυναίκα στην ΝΔ:
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/surfin-bird.html

Χαχαχάαααα. Και για αυτό λινκ.

nikos είπε...

http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/10/07/t-23311/

archaeopteryx είπε...

αχ βρε Νίκο, το ξέρω τι σας κάνουν, αλλά όσο εύκολο είναι να κράξεις κάποιον που σου διπλασιάζει το ρεύμα για το τίποτα, αλλό τόσο δύσκολο είναι να ξεσηκώσεις τον κόσμο ενάντια στην προοπτική ...χρυσών λιρών.\

Η ΕΕ υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτώ που την τρέχουν. Δεν τους νοιάζει ούτε η δικαιοσύνη, ούτε το δίκιο, ούτε τίποτα. Ηθική και κανόνες made in Germany με Γάλλο βοηθό μάγειρα, Αγγλο μπάτλερ, και Έλληνα λαντζιέρη.

nikos είπε...

Ο οικουμενικός Πατριάρχης στο φυλάκιο του αγώνα μας...http://enpoarneas.blogspot.com/2011/10/blog-post_3566.html?spref=fb

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτερυξ, ο Μπενρουμπη ειναι εβραιος. Αυτοι ενωνονται και καταπινουν ολο το οικονομικο συστημα.
Μετα αναρωτιουνται γιατι δεν τους χωνευουμε.

archaeopteryx είπε...

μπααα... δεν νομίζω ότι η θρησκεία του έχει να κάνει... Μάλλον το βιογραφικό του... Πολλές αλλαγές, σύνταξη...