Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καντάνου - Σελίνου για το υδροηλεκτρικό στο Αποπηγάδι


Από το 2008 αγωνιζόμαστε και φωνάζουμε ότι οι 3 ανεμογεννήτριες στο Αποπηγάδι ήταν ο "Δούρειος Ίππος" για την αρπαγή των περιουσιών μας και την μετατροπή του ιστορικού βουνού σε βιομηχανική ζώνη. Κάποιοι δεν μας πίστευσαν. Δυστυχώς όμως οι προβλέψεις μας επαληθεύονται στο ακέραιο.

Σήμερα με την αυθαίρετη έγκριση του περιφερειάρχη Κρήτης, των περιβαλλοντικών όρων για το πρώτο υβριδικό -υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με υδρογεώτρηση στο Αποπηγάδι, μπορούμε με τα βεβαιότητας να δούμε τον νέο "Δούρειο Ίππο" που αυτή τη φορά εποφθαλμιά για το νερά μας. Την ίδια τη ζωή, όχι μόνο του Σελίνου αλλά ολόκληρου του νομού Χανίων, αφού το Αποπηγάδι είναι ο σημαντικότερος ίσος αποταμιευτής νερού στην Κρήτη.

Οι εταιρείες θυγατρικές της EDF, που μέχρι χθες μας έλεγαν για τρεις μόνο Α/Ν, τις οποίες κατάφεραν τελικά να τις τοποθετήσουν με την συνδρομή των ΜΑΤ και δεκάδων μηνύσεων, καταθέτοντας πλαστά στοιχεία πως το Αποπηγάδι δεν έχει νερά ούτε σπάνια πουλιά, παρά μόνο «ποντικούς των ορέων και φίδια», έχουν πάρει ήδη άδεια από τη ΡΑΕ για 34 επιπλέον Α/Ν στην περιοχή “Σπίνας”. Τώρα με την «ευλογία» του περιφερειάρχη παίρνουν άδεια για ένα υβριδικό - υδροηλεκτρικό με δεξαμενές 60.000 κ.μ και 80.000 κ.μ. αντίστοιχα και αύριο όπως προκύπτει από την υδρολογική μελέτη που έχει κατατεθεί, θα ζητήσουν άδεια και για άλλα δυο τουλάχιστον υβριδικά - υδροηλεκτρικά, στα Δίστρατα με δεξαμενές των 300.000 κ..μ. και 330.000 κ.μ. με γεώτρηση κοντά στον "Άγιο Ειρηναίο" στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου και στον Αγ. Ιωάννη με δεξαμενές των 80.000 κ.μ. και 75.000 κ.μ. αντίστοιχα.

Δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς Σελινιώτης - Σελινιώτισσα, κανείς Χανιώτης -Χανιώτισσα (καλοδεχούμενοι όλοι οι Κρητικοί -Κρητικές), από την κρίσιμη για το μέλλον των νερών μας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καντάνου - Σελίνου την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα αποφασίσει ύστερα από εισήγηση του δήμαρχου για το «Αιολικό - αντλητικό - υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 5,1 MW αιολικά και 5MW υδροηλεκτρικό - αντλητικό» στη θέση «Στρογγυλή Κορυφή», Δήμων Πλατανιά και Καντάνου - Σελίνου, Ν. Χανίων της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων Α.Ε.»"Κάτω τα χέρια" από τα νερά μας, από τα βουνά μας, τις περιουσίες μας!!!

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: