Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί το κλίμα αλλάζει -- ποιός πληρώνει την προπαγάνδα;


Το κλίμα πάντα άλλαζε. Το λέει η Εστία του 1900, οι Κινέζοι στο Θιβέτ, οι ιστορίες με τα μαμούθ και τους παγετώνες, οι επτά πληγές του Φαραώ και το ΕΜΠ του 2011. Δυστυχώς το λένε, αλλά, φοβάμαι, σαν νέα θρησκεία καταστροφολογίας, και οι δάσκαλοι στα παιδάκια.


Αν δείτε την τρίτη σελίδα της παρουσίασης (η παραπάνω εικόνα), δείχνει πότε άρχισε να αναφέρεται η έκφραση "κλιματική αλλάγη΄": Άρχισε το 1975-1980, (όταν έκανε λίγο κρύο, αλλά είχαμε κάτι πολέμους και κάτι εμπάργκο πετρελαίου, και η Αμερική ανακάλυψε (ξανά) τα πουλόβερ. Τότε, εκτός από το κρύο υπήρχε και λίγη συζήτηση για τον "πυρηνικό χειμώνα", το σκοτείνιασμα του κόσμου μετά από πυρηνικό πόλεμο, που ήταν και το άγχος της εποχής, και λίγη για τα "Όρια της Ανάπτυξης". Η θεωρία ήταν απλή, κάποτε όλα θα ...τελείωναν, αυτό που την έκανε διαφορετική, ήταν ότι τότε άρχισαν να εμφανίζονται φτηνοί και προσιτοί  Η/Υ που επέτρεπαν σε όποιον μάθαινε λίγη FORTRAN, να φτιάχνει μοντέλα, με πρωτόγονα αλλά εντυπωσιακά γραφικά, που να αποδεικνύουν το τέλος του κόσμου όποτε ήθελες. Το πετρέλαιο θα τέλειωνε το ...1990.  Και εάν περίμενες και 1 ώρα ουρά στο βενζινάδικο, το πίστευες κιόλας.

Η έκφραση "κλιματική αλλαγή" εκτινάχτηκε το 1990, με την επανένωση των Γερμανιών και για τον Γερμανικό δάκτυλο στο θέμα έχω ξαναγράψει εδώ και εδώ, αν και την ανάμειξη του Γκορ λίγα χρόνια αργότερα δεν την έχω ψάξει...  Το δια ταύτα είναι ότι η θεωρία του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου παρέμεινε θεωρία, και όσο περνάει ο καιρός και αποδεικνύεται από υπερβολή έως απάτη, τόσο ακούμε παραπάνω για αυτήν.    Ο λόγος είναι η χρηματοδότηση, ωμά, απλά και ξάστερα από την "Ευρωπαϊκή Ένωση".


Και ενώ οι σκεπτόμενοι, ή, κυρίως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, βλέπουν την απάτη, εάν μη τι άλλο γιατί θυμούνται τα κρύα, ή την προπαγάνδα, ένθεν και ένθεν του Ψυχρού Πολέμου, οι νεώτεροι δάσκαλοι, και κυρίως τα παιδιά, είναι εντελώς ευάλωτοι σε κάτι που είναι σαν "καλή θρησκεία", (αλλά με συγκεκριμένους εμπορικούς και οικονομικούς στόχους).  Τόσο απ' ευθείας από την ΕΕ, όσο και από φαινομενικά αθώες ΜΚΟ, όπως η WWF (η Γκρηνπης έχει ξεφτιλιστεί εντελώς, πλέον), όσο και από τις ίδιες τις εταιρίες, Vestas,  Iberdrola κλπ, η προπαγάνδα συνεχίζεται σε παιδιά, σε σχολεία, σε μουσεία, πάντα με διακριτική υποστήριξη από κάποιον που είναι ή που χρηματοδοτείται από Γερμανούς.


Αν είστε εκπαιδευτικός, δεν μπορώ να σας πείσω να πιστέψετε εμένα, και να μην πιστέψετε την ΤΕΡΝΑ, ή την WWF, ή τον Σκάϊ, ή την Ζήμενς.  Αλλά εγώ σας λέω ότι όλοι αυτοί, με μία, και την ίδια φωνή, σας δουλεύουν, και κρίνετε μόνοι σας.  Ποιος, λέτε εσείς, πληρώνει την προπαγάνδα;  Ποιος ωφελείται;

Αριστερά, με τίτλο "κλιματολόγοι" υπάρχουν διάφοροι σύνδεσμοι για το θέμα.  Έχω επίσης μαζέψει τι έχω γράψει εγώ στην ενότητα "κλιματολογία". Θα προσπαθήσω με κανέναν εκπαιδευτικό, να γράψω ένα μονοσέλιδο γενικής χρήσεως.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τουλάχιστον 200.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να φέρει μέσα στην επόμενη δεκαετία η προώθηση των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια, όπως επισήμανε ο υφυπουργός...
της ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Συνεδρίου ECOWEEK 2011.

Στην Ελλάδα ο εθνικός στόχος της συμμετοχής των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας είναι 20% και εξειδικεύεται σε 40% συμμετοχή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, 20% σε ανάγκες θέρμανσης-ψύξης και 10% στις μεταφορές.

Με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3851/2010, το αργότερο έως τις 31.12.2019, όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να καλύπτουν το σύνολο της πρωτογενούς ενεργειακής κατανάλωσής τους με συστήματα παροχής ενέργειας που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, συστήματα τηλεθέρμανσης σε κλίμακα περιοχής ή οικοδομικού τετραγώνου, καθώς και σε γεωθερμικές αντλίες θερμότητας.

Για τα νέα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, η υποχρέωση αυτή θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το αργότερο έως τις 31/12/2014.

Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι βασικό εργαλείο της πολιτικής του ΥΠΕΚΑ είναι η θέσπιση Ενεργειακών Επιθεωρήσεων και η έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) εφοδιάζοντας αφενός την αγορά ακινήτων με νέα ποιοτικά κριτήρια, άμεσα σχετιζόμενα και με την αξία των ακινήτων, αφετέρου τον πολίτη (ως ιδιοκτήτη ή αγοραστή ακινήτου ή μισθωτή) με μετρήσιμα στοιχεία του ετήσιου διαχειριστικού κόστους για θέρμανση και δροσισμό.

Επισήμανε δε, ότι, σύμφωνα και με τη νέα σχετική κοινοτική Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων οι στόχοι γίνονται πιο φιλόδοξοι και αφορούν και σε τομές σε νοοτροπίες και πρακτικές, καθώς από τις 31.12.2020, όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να αποτελούν κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας

spiral architect είπε...

Τουλάχιστον θα αποθάνουμε ... καταπράσινοι!
- Απ' το κακό μας θα'ναι?
-Από την μαύρη πείνα θα'ναι?
- Από το κρύο λες να'ναι?
- Από τη ψήφο μας θα'ναι? (παίζεται)
- Από εγκεφαλικό μετά από συμμετοχή σε συνέδριο Οικολόγων-Πρασίνων?
- Από ασφυξία λόγω εισπνοής πράσινης κλανιάς του Paggy?
- Λόγω μετωπικής του Φίατ 500 μας, με το υβριδικό Λέξους του Τρεμόπουλου?

Ποιος ξέρει ποιο να'ναι το ριζικό μας ...

spiral architect είπε...

Άσμα αφιέρωση!
Δώσε βάση στο spelling στο "vacant"!
Έτσι τα έκαναν ...

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι (Ελλάδας) νομίζω ότι έχουν κάποιο Συνέδριο αυτές τις μέρες… Σύντομα θα μάθουμε τα συμπεράσματα των συζητήσεών τους..
Όσο για τις πράσινες θέσεις εργασίας, μπορεί τελικά και να «κοστίζουν» πολύ ακριβά, ειδικά σε όσους και το πράσινο όραμα έχει συμβάλλει στο να μείνουν αρκετοί επαγγελματίες χωρίς δουλειά.

http://www.kandanos.eu/node/1725

archaeopteryx είπε...

Τον Μανιάτη κάποτε τον είχα για σοβαρό, αλλά φαίνεται δεν ξέρει να μετράει... 200.000 έχει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ που κατασκευάζει

katalytikos είπε...

ΞΕΧΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ!!!!!!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!!!!
http://www.skai.gr/news/environment/article/189058/papakonstadinou-desmi-protaseon-gia-ena-pio-prasino-forologiko-sustima/

spiral architect είπε...

Αλλά:
Αμα ζήσω,θα τους γαμήσω. Αμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτσον!

archaeopteryx είπε...

χμμμ... κάπως έτσι αισθάνομαι και εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Ο katalytikos έδειξε skai.gr
Κάπου στα άλλα θέματα της σελίδας υπάρχει και ένα θέμα για τα βιοκαύσιμα. Μπορεί, το τελικό πρασίνισμά μας να είναι αναπόφευκτο, όπως ήταν και μνημόνιο (το κάρμα που λένε…)
http://www.skai.gr/news/environment/article/189022/erhodai-oi-kalliergeies-gia-nea-oikologika-kausima/
Πρέπει τώρα να εντοπίσουμε και να διαβάσουμε τα αντίστοιχα βιβλία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μόνο έτσι θα μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε εκτός κλίματος.

mpateskyloialeste είπε...

Ενα πολύ καλό ντοκυμαντέρ για το ''μυθο'' της υπερθέρμανσης του πλανήτη:
http://video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647&ei=6KhjS9PZMJvu2ALEj6CjCA&q=the+great+global+warming+swindle#

archaeopteryx είπε...

Το είχα ανεβάσει τις προάλλες, και το έβαλα δεξιά πάνω (vimeo) και σε σύνδεσμο με τον τίτλο Η απάτη

ή http://vimeo.com/9092816

Υπάρχει και στο youtube σε δύο συνέχειες

http://www.youtube.com/watch?v=32JTM0l9wfc

και

http://www.youtube.com/watch?v=IgwVv-HKn8E

Ανώνυμος είπε...

Για να υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας οι μονώσεις θα πρέπει να συμφέρουν στην ανοικτή αγορά. Αν εξαρτώνται από επιβολή ή επιδότηση τότε κλάφτα.

Ανώνυμος είπε...

Περιβαλλοντική καμπάνια (ή οργανωμένη προπαγάνδα;)
Η είδηση από τη Zougla onlineQ:

Όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να ζητούν...
Σε έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας προχώρησαν την Τετάρτη περισσότεροι από 1.000 μικροί μαθητές στο περιθώριο της 17ης διάσκεψης του Ο.Η.Ε. για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Τα παιδιά δημιούργησαν με τα σώματα τους τη μορφή ενός λιονταριού σε παραλία της περιοχής, ζητώντας έτσι με το δικό τους μοναδικό τρόπο από τους ηγέτες του κόσμου να προστατέψουν τη χλωρίδα κα την πανίδα του πλανήτη.

Το λιοντάρι θεωρείται σύμβολο υπομονής και θάρρους στην Αφρική.
«Ευχόμαστε αυτή μας η κίνηση να ωθήσει στη λήψη θαραλλέων αποφάσεων και μέτρων για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», τόνισε ένας από τους διοργανωτές.
«Ελπίζω οι ηγέτες του κόσμου να προστατέψουν τη Γη και να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή», είπε ένα από τα παιδιά.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=431700&cid=17

Ανώνυμος είπε...

Και ένα άλλο χαριτωμένο παιδάκι μας ώθησε το 1985 να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Την θυμάστε την αφίσα;