Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή Ανακοίνωση των φορέων ΕΛΕΤΑΕΝ, ΕΛΛΕΒΙΟΜ, ΕΛΒΙΟ, ΕΣΗΑΠΕ, ΕΣΜΥΕ, ΕΣΣΗΘ, ΠΑΣΥΦ, ΣΕΒΦΩ, ΣΕΦ, ΣΠΕΦ


Τους καλικάντζαρους τους φαντάζεται ο λαός να είναι «μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, με τρίχινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς κι έχουν όλο το κορμί τους τριχωτό, να μπαίνουν στα σπίτια και να κλέβουν τηγανίτες και αϊ-βασιλιάτικα γλυκά», με ιστορικά ονόματα όπως Κωλοβελόνης, Μαντρακούκος, Κοψαχείλης, Παρωρίτης, Παγάνας, Τρικλοπόδης (με το χταποδίσιο χέρι), Σιφώτης, Καταχανάς (που «βρωμάει και ζέχνει»), Μαλαπέρδας (που κατουράει σύκα, σοδειές και φαγητά), Τρικέρης και Μαλαγάνας (που ξεγελούν τα παιδιά και τους αρπάζουν τις λιχουδιές), Βατρακούκος, Μαγάρας, (που καταχ_ζει τον τόπο), Κατσιπόδης, Γουρλός, Στραβολαίμης, Κοψομεσίτης, Περίδρομος, Βραχνάς και Ξεφτέρης…

Οι κρατικοδίαιτοι αιολικοί και φωτοβολταϊκοί καλικάντζαροι μοιάζουν με κοινούς ανθρώπους. Παριστάνουν ότι είναι επιστήμονες και φορούν κοστούμια και γραβάτες. Κλέβουν από τους λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας (για την ώρα μόνο από την ΔΕΗ), λαδώνουν για να αγοράζουν Νόμους, νοικιάζουν Βουλευτές, Υπαλλήλους σε Μουσεία και Ιδρύματα και …Δημοσιογράφους. Κλαίγονται συνέχεια ότι δεν τους βοηθάμε αρκετά για να κλέβουν, και τους καταλαβαίνεις από μακριά, από τα εξωφρενικά τους ψέματα και τα κροκοδείλια δάκρυα.

Οι αιολικοί και φωτοβολταϊκοί καλικάντζαροι θέλουν να πληρώνονται για κάτι που δεν παράγουν, και που όταν το παράγουν είναι άχρηστο, εκτός εάν υποχρεωθούμε να το πάρουμε. ΑΥΤΟΙ ακρίβυναν το ρεύμα (γιατί ακριβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος;), γιατί με το ένα χέρι κλέβουν με τις ΑΠΕ και το με το άλλο κλέβουν με το αέριο, με τελικο σκοπό να κλέβουν από την διαμελισμένη ΔΕΗ.  Συγκρατούν το κόστος του ρεύματος στο 290%, αφού όμως το πάνε πρώτα στο 300%!, και διαφημίζουν το 10% κέρδος από το οποίο θα δίνουν το 2% στην μικρή μαφία των ΟΤΑ.   Υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή μας κλέβουν. Και επειδή λόγω ύφεσης δεν μπορούν να κλέβουν απρόσκοπτα, ψάχνουν για φοροαπαλλαγές, στήριξη από τον Γερμανό, παράπλευρες επιδοτήσεις... τα γνωστά.

Όσο για εξοικονόμηση ορυκτών καυσίμων... Το μεγαλύτερο τους ψέμα! Πουθενά και ποτέ δεν υποκατέστησαν ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών) συμβατική μονάδα! Πουθενά δεν μείωσαν ουσιαστικά κατανάλωση καυσίμου. Διαφημίζουν 40% και αποδίδουν 4%. Αυτές είναι οι βιομηχανικές ΑΠΕ και φανταστείτε ποιοι τις προωθούν στην Ελλάδα.

Τα ονόματα των καλικάντζαρων τα βρήκα εδώ.  Την Κοινή Ανακοίνωση την βρήκα εδώ, και εάν θέλετε να την μελετήσετε σε pdf, εδώ. Για παλαιότερες ψευδολογίες της ΕΛΕΤΑΕΝ, της ΕΣΗΑΠΕ και του καθηγητή Μυνγχάουζεν (ακόμα γελάνε οι δημοσιογράφοι από την Αίγλη), εδώ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=o7s_zaF74gc&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

1.(BP) announced that it was shutting down its solar module business for good.
2.The solar industry in Germany faces a collapse. [...] The Sarasin Bank puts companies Conergy, Q-Cells, Solar-Fabrik, and Sunways under the category of ‘endangered’.”
3.German manufacturer Solar Millenium announces it is insolvent.
4. Η KLT φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.( ε, να μην σκασει???)
ThW

Ανώνυμος είπε...

Εγκρίθηκε άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 877/11/15-7-2011 στην εταιρεία “ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.”, (συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου) για την εγκατάσταση σε 28.000 στρέμματα στον Αθέρα 110 ανεμογεννητριών. Αντί οι ανεμογεννήτριες να μπουν η μία δίπλα στην άλλη σε χώρο 28 στρεμμάτων (16x16x110) μπαίνουν σε 28 χιλιάδες στρέμματα σε όλη την κορυφογραμμή της Ικαρίας!

http://www.biozo.gr/node/596

Ανώνυμος είπε...

Πάμε για μια ακόμη επενάληψη του ελληνικού βιομηχανικού μοτίβου: εισαγωγή παροχημένων ξένων τεχνολογιών και επιδότηση.

Είναι πια προφανές ότι έξω έχουν καταλάβει ότι με ΑΠΕ ανάπτυξη γιοκ, και μας πασάρουν τα σκραπ.

Κάποια μέρα η Μπιρμπίλω θα πρέπει να μας εξηγήσει το προοδευτικό νομοθετικό της έργο. Και θα ήταν ωραίο η συνέντευξη να γίνει από την Παναγιωταρέα που θα ρωτήσει "τελικά ο ήλιος και ο αέρας δεν είναι τσάμπα;".

Ασχετο- ένας φίλος από παλιά με συμβουλεύει να προσέχω τις αλογομούρες, πρόκειται για μια θεωρία του περί ζωοφυσιογνωμικής και πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν τα ζώα στα οποία μοιάζουν.

Professor Moriarty είπε...

Απίστευτο σόφισμα που απευθύνεται σε μονοψήφια IQs!

Να και κάποιοι άλλοι γνωστοί μας που ασχολούνται με ΑΠΕ. Προσέξτε το σπίτι πλεονασματικού ενεργειακού ισοζυγίου (poisitive energy)που προτείνουν: είναι για "οικογένεια με 2 άτομα" (χα-χαα).

http://www.hochtief.com/hochtief_en/3912.jhtml

Όσο για αισθητική και άνεση....

Ξέρω και άλλους που προτείνουν να ζούμε μέσα σε...θερμοκήπια με γεωδαιτικούς θόλους - για να αντιμετωπίσουμε το "φαινόμενο θερμοκηπίου"! Και να φανταστεί κανείς ότι αυτοί ζουν στην χώρα που γέννησε τον Ziller!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΕΤΑΕΝ και το συνάφι νομίζουν ότι η Γρηνπης είναι μελετητές και οικονομολόγοι που ειδικεύονται σε ενέργεια. Επαναλαμβάνοντας ο ένας τις μαλακίες του άλλου νομίζουν ότι τους δίνουν αξιοπιστία και κύρος. Πα-πα-γά-λοι

spiral architect είπε...

Είναι η ίδια ανακοίνωση που κάποιος την έκανε c(l)opy-paste σε σχόλιο σε ανάρτηση του (βρωμο)ΣΚΑΪ.
(μπορεί να ήταν και ο γνωστός αστοιχείωτος συντάκτης του άρθρου)

Συντονισμένα όλα τα παπαγαλάκια ρε παιδί μου ...

Πείτε μου, ποιος πολιτικός θα μιλήσει για τη Ferrostaal? Οι Γερμανοί έδωσαν μίζες για να ανεβάσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, μόνο μέσα από τη συγκεκριμένη συμφωνία, κατά 2 δισ. ευρώ χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό όφελος για την ελληνική πλευρά. Αποδεικνύεται στην πράξη και με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ότι το χρέος που έχει αναλάβει στις πλάτες του ο ελληνικός λαός δεν είναι στο σύνολό του δίκαιο.

Η Μέρκελ παίζει με την έννοια της ηθικής προκειμένου να εξυπηρετήσει τη στρατηγική που εφαρμόζει. Θεωρεί, για παράδειγμα, τους Έλληνες "ένοχους" για την αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την υπερχρέωση του Δημοσίου, οι οποίοι θα πρέπει να "τιμωρηθούν»" οικονομικά.

Ποιος pπολιτικός λοιπόν θα μιλήσει? Μιλάνε με "γεμάτο" το στόμα? Δεν μιλάνε!

Σιγά μην μιλήσουν ποτέ, η Μπιρμπίλω, ο ΓΑΠας, ο ΠΑΠΑΚας (και όσοι από την "συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση" τους στήριξαν) στους φετβάδες και στις ρετσέτες τους!
(νόμοι 3851/2010 και 4001/2001 αντίστοιχα)

Μια και διάγουμε γιορτινές μέρες κάνω και γω μια ευχή:
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ!

spiral architect είπε...

... νόμος 4001/2011 (και όχι 2001)
Ψάξτε και ρίξτε μια ματιά στους νόμους!

spiral architect είπε...

"Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν." ...
... είπε ο Δελαβέγκουρας!
Τι εστί ... Δελαβέγκουρας?

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ για τις καταγγελίες-ομολογίες του Μεσούτ Γιλμάζ για τις δασικές πυρκαγιές στα νησιά το '96-'97!

Δεν βγήκε ούτε ο Δήμας, ούτε η Ξενογιαννακοπούλου!
Βγήκε ο Δελαβέγκουρας!
Ο Δελαβέγκουρας, ρε π@@@τη μου!

Επομένως, ποιος θα μιλήσει για την διαστρέβλωση της επιστήμης για τη φούσκα των ΑΠΕ? Εδώ δεν μιλάνε για πιο σοβαρά θέματα!

Που πας ρε Καραμήτροοο?

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα Γιλμάζ. Από χτές ακούγεται ξερά η φράση ότι οι πυρκαγιές ήταν "αντίποινα" προς την Ελλάδα. Αντίποινα γιατί δεν έξήγησε κανένας μαλάκας.

Είναι τόσο αυτονόητο ή είμαι βλαξ και δεν το έπιασα το υποννοούμενο;

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=avfKY8pnFDU

Ανώνυμος είπε...

Τι ξερεις και τι γνωμη εχεις για αυτο Πτέρυξ;

http://www.ted.com/talks/lang/el/bunker_roy.html

Ληδα