Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η έξτρα ταρίφα δεν ασπρίζει τον "αράπη"


(από το energypress, η έμφαση δική μου)

Εδώ και καιρό σας λέω ότι όλη η Πράσινη Ανάπτυξη είναι κόλπο των Γερμανών να πουλάνε σαβούρες σε ιθαγενείς (και ατυχώς για τον Γερμανικό λαό, και στους εαυτούς τους, αλλά τουλάχιστον αυτοί τα φτιάχνουν). Οι τιμές των φωτοβολταϊκών γκρεμίζονται, επειδή έμαθε ο κόσμος ότι ενεργειακά είναι ψιλοάχρηστα, με την ύφεση ούτε οι πλούσιοι λαοί δεν αντέχουν τις επιδοτήσεις, και οι Κινέζοι δεν παίζονται σε ανταγωνιστικότητα και κόστος.

Πριν λίγα χρόνια οι διάφορες "Ευρωπαϊκές" TÜV έβγαζαν τα
μη "Ευρωπαϊκά" φ/β ακατάλληλα. Τώρα δεν τους παίρνει, απλά γιατί ο κόσμος μάτια έχει και βλέπει. Η λύση, καθαρά "Ευρωπαϊκή" είναι να επιδοτήσουμε τα "Ευρωπαϊκά" περισσότερο. Και για να μην κρυβόμαστε, "Ευρωπαϊκά" είναι όλα τα απούλητα Γερμανικά, με τις παλιές τιμές, που θα μας φορέσουν, θέλουμε δεν θέλουμε, και μας παρουσιάζουν σαν "καλή είδηση" ότι θα τα επιδοτούμε παραπάνω.  Η έξτρα ταρίφα, πληρωμένη από εμάς,  είναι κέρδος για την Γερμανική αποθήκη με το απούλητο στοκ και για την Γερμανική απασχόληση. Το κέρδος τους είναι ο ακόμα πιο φουσκωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ για περαιτέρω μη παραγωγή χρήσιμου ρεύματος.

Το ότι κάποιοι Έλληνες εμποράκοι και κάποιοι Έλληνες μπετατζήδες και χωματουργοί θα βγάλουν μεροκάματο δεν είναι ανακούφιση, παροχή από τον Έλληνα καταναλωτή είναι. Το ότι κάποιοι Έλληνες βιομήχανοι ελπίζουν να πουλήσουν κανένα καλώδια ή κανένα αλουμίνιο, επίσης δεν είναι ανακούφιση. Θα το πουλήσουν αλλά με ανταμοιβή το κλείσιμο λόγω ακριβού ρεύματος.

Η απάτη είναι made in Germany, που παρ' όλη την ύφεση συνεχίζει την απομυζητική, μερκαντιλιστική, και νεο-φεουδαρχική της τακτική. Δεν άλλαξε, ούτε θα αλλάξει., Τον αράπη δεν τον ασπρίζεις ούτε με σαπούνι ούτε με ευρωκανονισμούς. Αράπης θα είναι, και ζητώ συγγνώμη από τους πραγματικούς αράπηδες για την σύγκριση.  Στο 0:40, εδώ.  Ή σε πιο σύγχρονη εκδοχή, παρακάτω:

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=183069

spiral architect είπε...

Πήγαινε μια βόλτα από τα Σπάτα, τα χωριά της Θήβας, ή τον Αργολικό κάμπο. Θα δεις ξεριζωμένους τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες και στη θέση τους πανέλα, πανέλα, ξανά πανέλα και δίκτυα.

Θα πεινάσουμε και θα τρώμε ημιαγωγούς και αλουμίνιο.

Διάβασε τα σχόλια του λινκ του ανώνυμου: "Τσάμπα ρεύμα!"
(ακούς εκεί Α/Γ στον Ταύγετο!)

Δεν φοβάσαι περισσότερο την "σιωπηρή μειοψηφία";

archaeopteryx είπε...

Θα χαρώ όταν θα κοπούν οι ταρίφες και θα φαλίρουν.

Δεν θα χαρώ όταν θα πεινάνε(με).

Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το έσοδό τους είναι ο φουσκωμένος λογαριασμός του γείτονά τους... Και να έφτιαχναν και κάτι χρήσιμο, νμα πάω πάει στο διάολο...

Ποιά σχόλια "Τσαμπα ρεύμα", δεν ξέρω που λές...

spiral architect είπε...

Εδώ: Πρώτο ΘΕΜΑ online : Στα όπλα η Μάνη για τις ανεμογεννήτριες - Περιβάλλον
(τα σχόλια του άρθρου)

nikos είπε...

πάντως τα "παιδιά" του Αλέκου Αθανασιάδη εκ.Ποντοκομης ξανά ... έφαγαν(ντερλίκωσαν) πάλι χθες από τα "επισκευασημα' "ραουλα της ΔΕΗς Ορυχείων συνολικού τιμήματος..... 27.514.946,10 ευρώ. και με βούλα της ελληνικής βουλής του άλλου σοσιαλιστι Μανιατη χιχχι

Φοτις είπε...

Από τον Economist: Άπιαστο όνειρο οι ανεμογεννήτριες λόγω σπανιότητας μετάλλων (dysprosium and neodymium). Εμμέσως λέει τελείωσε το πάρτυ; http://www.economist.com/blogs/babbage/2012/03/rare-earths-and-high-performance-magnets?fsrc=scn/tw/te/bl/animpossibledream

archaeopteryx είπε...

μα και με τσάμπα μαγνήτες, πάλι δεν λύνεται το πρακτικά ανυπέρβλητο πρόβλημα της αδυναμίας υποκατάστασης συμβατικών μονάδων, καιο της ασήμαντης υποκατάστασης συμβατικού καυσίμου σε υφιστάμενες μονάδες.

archaeopteryx είπε...

σπάϊραλ, τους άφησα σχόλιο αλλά ή κάτι δεν έκανα σωστά, ή έχει ...χρονοκαθυστέρηση

spiral architect είπε...

Αρχαιοπτέρυγα
μην τρελαίνεσαι να πείσεις τους κάγκουρες κει μέσα, όπως και στο discussion του Σκάι.

Οι άνθρωποι παράτησαν τον "Πρωταθλητή" και τόριξαν στο πληκτρολόγιο!

Εκ στόματος κόρακος «κρα» εξελεύσεται.
(έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι)

spiral architect είπε...

Δηλαδή τα inverters της SMA, τα πανέλα διαφόρων γερμανικών εταιρειών που φτιάχνονται στην Κίνα και εισάγονται μέσω Ρότερνταμ και βαφτίζονται ευρωπαϊκά, παίζουν μπάλα;

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, τους άφησα και εγώ σχόλιο, αλλά εις μάτην. Προφανώς θάβουν όποιες σοβαρές απόψεις υποβάλλονται. Προτιμούν σχόλια σχετικά με το από ποιο μέρος της ελλάδας οι άντρες είναι πιο βαρβάτοι!

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 5:28, το βλέπω. Και κάτι σχόλια μαϊμούδες για εισαγγελέα κλπ. Η πλάκα είναι ότι ήρθαν και με επισκεφτηκαν από επώνυμο κόμβο (τον δικό τους)

Δεν μπορω εγώ να τα βάλω με τους αρχι-γκαιμπελς, αλλά έχει πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Φωτοβολταϊκά τούβλα υπάρχουν?
Για να μην είναι κακάσχημες οι στέγες?
Ντυμένα με το φωτοβολταϊκό φολιε?

Ανώνυμος είπε...

Spiral, ιδιαίτερα μπερδεμένο θέμα αυτό στο Πρώτο ΘΕΜΑ online:
Ξεχώρισα, ειδικά δύο παραγράφους, για να θυμόμαστε κάποιες λεπτομέρειες:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παρέλαβε μέσα στο 2010 από γραφείο ειδικών, τη μελέτη αξιολόγησης περιοχών Natura και Ειδικής Προστασίας . Το περιεχόμενο της αναφέρει ότι στην οροσειρά του νοτίου Ταϋγέτου εκεί όπου έχει προβλεφθεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ενέργειας να εγκατασταθούν έξι συνολικά αιολικά πάρκα, καταγράφηκαν από τους ορνιθολόγους περί τα 260 είδη πτηνών εκ των οποίων τα 70 μένουν μόνιμα στη περιοχή και αναπαράγονται σε αυτήν.

Θα διώχνουν τα πουλιά με …ραντάρ!
...« Αυτό το σύστημα αντιλαμβάνεται όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του τα σμήνη πουλιών όχι όμως τα μεμονωμένα πτηνά. Γι’ αυτά δεν λύνεται το πρόβλημα της πρόσκρουσης. Εκτός αυτού, η μετανάστευση δεν γίνεται σε σμήνη όπως το έχουν οι κύριοι αυτοί στο μυαλό τους. Επίσης για την ασφαλή λειτουργία των ανεμογεννητριών με τα ραντάρ είναι αναγκαία η παρακολούθηση από ειδικό, γεγονός που δεν εξασφαλίζει η κατασκευαστική εταιρία, ενώ το σταμάτημα των ανεμογεννητριών κατά τις περιόδους μαζικής μετανάστευσης δεν διασφαλίζει την προστασία σημαντικών επιδημητικών ειδών».

Ανώνυμος είπε...

Η επέκταση προστασίας και διάκρισης υπέρ των ευρωπαϊκών ΦΒ θα επισύρει προβλήματα στο WTO, να μου το θυμηθείτε.

Οσο για τα πουλιά, διαβάστε στο βιβλίο Mysteries of Migration, πως σε μια σταθερή, (και όχι κινούμενη με 100 μέτρα ανά δευτερόλεπτο φτερωτή), κεραία μετρήθηκαν 10 000 (δέκα χιλιάδες) νεκρά πουλιά σε ένα βράδυ!

Μυστηριωδώς στην Ελλάδα τίποτε δεν σκοτώνεται, ακόμη και όταν φτερωτές εγκαθίστανται σε σημεία στο κέντρο του διαδρόμου αποδημίας.

Δεν μας λένε όλη την αλήθεια για τις εκατόμβες πουλιών στις ΑΓ. Δεν γίνονται σωστές καταμετρήσεις των νεκρών πουλιών.

Δείτε πως κάθε πρόγραμμα προστασίας της φύσης στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά ...."ορνιθοβαρές" με δυσανάλογα μεγάλη έμφαση στην προστασία πουλιών και τις αναπόφευκτες "μελέτες", λες και δεν έχουμε άλλα είδη πανίδας ή πλούσια χλωρίδα που χρήζουν ίσης, αν όχι μεγαλύτερης, προστασίας και μελέτης.

Το σκηνικό είναι στημένο, και στο στήσιμο συμμετέχουν και μερικοί ορνιθολόγοι.

Kaymakchalan