Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
Το δίλημμα του Τσίπρα: Το αίσθημα κατά του ευρώ διχάζει την αριστερά
GREECE EXCLUSIVE: Tsipras dilemma as anti-euro feeling splits the Left
Δεν ξέρω τις δικές σας απόψεις για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, και, πιο σημαντικό, Α) ουδέποτε έχει γίνει τίμια συζήτηση -- η προπαγάνδα του Μέγκα και τα blogs δεν είναι συζήτηση, Β) οι πολιτικοί έχουν κάνει μικρές ή μεγάλες κωλοτούμπες στο θέμα, Γ) δεν θα υπάρξει κόμμα που θα πλησιάσει την καρέκλα εάν δεν συμμορφωθεί με αόρατες επιταγές, Δ) Κάθε φορά μας λένε "Ορίστε! Ψηφίσατε υπέρ του ευρώ"
Τις απόψεις μου για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή τις έχω πει, δεν τις έχω αλλάξει, και σε περίληψη είναι 1) θεωρητικά δεν έχει διαφορά, 2) σαφώς και το ευρώ είναι καλύτερο λόγω μεγαλύτερης οικονομίας και πειθαρχίας, ΑΛΛΑ, 3) η μεγαλύτερη οικονομία δεν είναι ενιαία, και δεν μπορεί να είναι ενιαία αφού η "Ευρώπη" δεν υπάρχει, είναι γεωγραφικός χώρος και όχι χώρα 4) υπήρξε και είναι ελεγχόμενος μηχανισμός μερκαντιλιστικού πλουτισμού ορισμένων στην "Ευρώπη", 5) το ευρώ κουβαλάει ένα μεγάλο κουσούρι που λέγεται "Βρυξέλλες" δηλαδή όλους τους περίεργους κανονισμούς και φετφάδες που μας επιβάλλουν είτε είναι αρλούμπες για το Κλίμα, είτε ιδιωτικοποίηση νερών υπέρ Γάλλων, είτε καταστροφή καϊκιών για ψυχανώμαλους λόγους, και 6) το ευρώ χωρίς μας γλυτώσει από την φτώχεια, θα εξοντώσει κάθε εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα, παρά μόνο αυτές που βολεύουν ξένες ("Ευρωπαϊκές") οικονομίες, και, με τους ευρωκανονισμούς θα την παραδώσει σε ξένους με εμάς σε ρόλο ελληνόφωνων εργατών φράουλας στον δικό μας τόπο, που δεν θα είναι δικός μας. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι απλό πράγμα και οπωσδήποτε ενοχλεί τους πάντες, από εισαγωγείς κινέζικων σκόρδων μέχρι εισαγωγείς Αϊπαντ (τι θα γίνουμε Θεέ μου χωρίς...).
Από το ευρώ μάλλον θα βγούμε έτσι ή αλλιώς, μπορεί και να μην το καταλάβουμε, αλλά αυτό δεν το ελέγχουμε εμείς, και, κυρίως, δεν νομίζω ότι ελέγχουμε την εκκαθάριση εν λειτουργία που γίνεται, σε βάρος και δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Θα ξέρουμε σε 100-150 χρόνια τι ακριβώς έγινε... Εν τω μεταξύ, εγώ τουλάχιστον, το μόνο πολιτικό σημαιάκι που κουνάω είναι το αντι-Πράσινο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
8 σχόλια:
H λύση γιά την χώρα μας είναι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και έξοδος από την Ευρωζώνη. Όσο γιά την
Αριστερά, αν δεν ήταν το ευρώ, κάτι άλλο θα βρισκόταν γιά να την διχάσει.
Γιά τις πράσινες μπούρδες συμφωνούμε
μαζί σας. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί
από μνημόνια και δανειακές και να
επαναπροσδιορίσει τους παράγοντες ανασυγκρότησης της οικονομίας της και
της εξωτερικής της πολιτικής. Πως θα
γίνουν αυτά; Ποιός θα τα δρομολογήσει; Η υπάρχουσα "κυβέρνηση";
Τώρα κλαίει και η μαρίδα:
Επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα οικιακά φωτοβολταϊκά
Σχόλιο:
Πλάκα κάνετε;
Ούτε να το φανταστείτε.
Βάζετε έκτακτες εισφορές στα φωτοβολταϊκά και επιδοτείτε το λιγνίτη;
Θα είστε τρελοί μου φαίνεται!!!
Αφήστε το οικιακά να κάνουν τη δουλειά τους.
Ούτε το ελληνικό σύστημα μεταφορά απασχολούν , ούτε το ελληνικό σύστημα διανομής απασχολούν, ούτε τη ΔΕΔΔΗΕ απασχολούν. Παράγουν ρεύμα που απορροφάται από τα γειτονικά σπίτια.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ;
το είδα, αλλά τώρα είναι σκασμένα τα παιδιά,΄είπα να μην πω τίποτα...
Ενα απ' τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι η απληστία. Διατρέχει όλο τον κοινωνικό ιστό και φύεται εκεί που υπάρχουν συμφέροντα.
Ετσι τώρα τρώγεται ο πιτσιρικάς Φ/Βκάριο με τον παρκά Φ/Βκάριο του χωραφιού.
Ετσι τρωγόντουσαν και στη φούσκα του ΧΑΑ, οι μαρίδες και οι (και καλά) insiders!
http://radiogamma.blogspot.gr/2013/03/35_23.html
Ακούστε την ραδιοφωνικη εκπομπή.
Γιατί οικονομική αυτοδυναμία, αν και δεν τον πάω, έτσι είναι τα πράγματα.
Δίχως προστατευτισμό δεν επανερχόμαστε. Ούτε με σφαίρες
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_04_14.html
αυτό το "Θα ξέρουμε σε 100-150 χρόνια τι ακριβώς έγινε..." με μπέρδεψε
τότε θα το βλέπουμε πιο αντικειμενικά. Τώρα... Τηλεόραση,. θυμικές αντιδράσεις, γνωμες, πολιτικά, προσκαιρα συμφέροντα... Τώρα είναι "δημοσιογραφία", τότε ίσως είναι "ιστορία"
Δημοσίευση σχολίου