Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Οι "Τρόποι" και οι "Δρόμοι" του Δημάρχου της Αστυπάλαιας (που πάει και αυτή για σκουπιδότοπος)



«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΌΜΟ» «παράδειγμα προς μίμηση», «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…» Ο Δήμαρχος, λέει, «κανόνισε» με επενδυτή να μπουν ανεμογεννήτριες, μακριά από το κυρίως νησί, στις μικρές άχρηστες νησίδες που βρίσκονται νότια του νησιού, χωρίς να ενοχλούν…. Ο χάρτης του αιολικού λόμπυ της ΡΑΕ, δείχνει ότι ο Δήμαρχος φρόντισε να μείνει και ένα κομμάτι του νησιού για τους ντόπιους και τους τουρίστες...

Σε κάθε νησί, από την Θάσο μέχρι την Ρόδο, υπάρχει μία μικρή παρέα από λαμόγια που εδώ και χρόνια περιμένουν να βάλουν κανένα αιολικό να τσακώσουν λίγο λαδάκι, καμία χάντρα, κανένα καθρεφτάκι... Δεν ξέρω (και δεν υπαινίσσομαι) εάν ο Δήμαρχος της Αστυπάλαιας είναι σε αυτή την κατηγορία, αλλά ελάχιστοι είναι οι Δήμαρχοι που δεν προωθούν αιολικά (και ανακυκλώσεις, και λοιπά Γερμανότροπα σκουπίδια). Κοινοί παρονομαστές σε όλα είναι οι 1) ο Φούχτελ, 2) οι Περιφέρειες (κάθε μία έχει τον άνθρωπο του Φούχτελ, 3)ένα-δύο ανθρωπάκια στον Δήμο που τρίβουν τα χέρια και σπρώχνουν (άνθρωποι του «επενδυτή», τους έχουν τάξει αφανή ποσοστά, καμία θεσούλα για κανένα παιδάκι να κάνει τον φύλακα, ναι Μήτσο 'μ, εσύ θα πάρεις τα χωματουργικά) και 4) οι ...επενδυτές. Που συνήθως είναι είτε ένας από τους γνωστούς ΑΠΕτεώνες, ή κάποιος ενδιάμεσος πιτσικόμης -- δεν ξέρω τίνος φέουδο είναι η Αστυπάλαια. Και οι Βενετοί, οι Γενουάτες, και οι Βερβερίνοι πειρατές, "επενδυτές" ήταν.

Οι Δήμοι και οι ΟΤΑ είναι η Νέα Μαφία. Έχοντας γίνει τοπικοί ΟΑΕΔ, έχουν προσλάβει σε θέσεις αεργίας όλη την εκλογική πελατεία του εκάστοτε Δημάρχου και δήθεν ψάχνουν για λεφτά. Πουλάτε τα νησιά σας για σκουπιδότοπους της Enercon, της Vestas, της Enel και της EDF για να πληρώσετε 10 μισθούς. Οι απώλειες από τον τουρισμό θα είναι μόνιμες, και να είστε σίγουροι ότι με τις ταρίφες που θα κόβονται (παντού κόβονται) θα παίρνετε... να μην πω τι θα παίρνετε.

Τα αιολικά δεν είναι ούτε επένδυση, ούτε ηλεκτροδότηση. Είναι αρπαχτή σε βάρος του καταναλωτή και του τόπου όπου μπαίνουν. Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν συμβατική παραγωγή, ούτε εξοικονομούν συμβατικά καύσιμα. Δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα (εκτός εάν το Κέντρο Υγείας ή η καφετέρια δουλεύουν μόνο όταν φυσάει και έχουν ΠΟΛΛΑ λεφτά να πληρώνουν και το τυχαίο ρεύμα, και τις γεννήτριες. Πιο φτηνές είναι μόνο οι γεννήτριες. Τα αιολικά μπαίνουν μόνο επειδή επιδοτούνται, και η επιδότηση είναι αρκετή να λαδώσουν όποιον χρειάζεται. Και αφού σκουριάσουν ή σαπίσουν, θα μείνουν εκεί που φυτεύτηκαν, μνημεία στην ανθρώπινη βλακεία και διαφθορά.

Δήμαρχε, η Αστυπάλαια είναι ένα πανέμορφο νησί... Μην το πετάς στα σκουπίδια... Και οι βραχονησίδες της είναι για τα γεράκια, και όχι τα κοράκια.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου: ΠΟΥΣΑΙΟΣ!!! Βιοκαλλιεργητής, αειφόρος, αιολικός

Ανώνυμος είπε...

http://atheatignosi.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Ακομη και οι συνομωσιολογοι, τέζα!

spiral architect είπε...

«δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…»

Ελα ρε ψεύτη, δεν σε πιστεύω!
(βγάζει λάδι η Αστυπάλαια, ή θα φέρουμε εισαγωγής;)

archaeopteryx είπε...

λάδι από ανακύκλωση?

Ανώνυμος είπε...

Σας τρώει που ο Τσουκαλάς και η παρέα του στην Ανάβρα έκαναν θαύματα με τις ανεμογεννήτριες και τις άλλες καινοτόμες επεμβάσεις τους. Εσείς θέλετε μόνο το καλοκαίρι να πηγαίνετε με καμμιά παλιοτουρίστρια και με συνεννόηση με χειρονομίες παντομίμας και το χειμώνα πρέφα και πόκερ!!!
Άντε να μου χαθείτε...

archaeopteryx είπε...

τι λες βρε ανώνυμε καραγκιόζη 3.23? Για την μεν Αναβρα, με επιδοτήσεις, στήθηκε ένα σκηνικό. Σ'αρέσει, δεν σ' αρέσει, δεν με νοιάζει, επιδοτούμενο σκηνικό είναι, για μάρκετινγκ σε ηλίθιους. Σαν κάτι ξανθιές με μάυρες ρίζες. Που κολλάνε οι τουρίστριες και η πρέφα δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι, αν έχεις παιδί, μην το στείλεις σε αιολικό νοσοκομείο, θα το χάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Για το κοινωνικό σύνολο η Ανάβρα είναι παράδειγμα προς μίμηση. Για σένα είναι ένα σκηνικό!!!

Ανώνυμος είπε...

Η γνωστή καραμέλα ΄΄δεν υπάρχουν δουλειές΄΄ εξηγείται από τη φράση σου ΄΄Για την μεν Αναβρα, με επιδοτήσεις, στήθηκε ένα σκηνικό. Σ'αρέσει, δεν σ' αρέσει, δεν με νοιάζει, επιδοτούμενο σκηνικό είναι, για μάρκετινγκ σε ηλίθιους. Σαν κάτι ξανθιές με μάυρες ρίζες΄΄.
Εύγε παιδί μου. Θα προκόψεις!!!

archaeopteryx είπε...

αν η Ανάβρα ήταν "βιώσιμη". όλος ο κόσμος έτσι θα ήταν. Δεν είναι. Φτιαχτή βιτρίνα. Αν βάλεις αιολικά και ΄τετοια σε όλη την Ελλαδα, το μόνο που θα είχαμε θα ήταν πανακριβο ρευμα (αλλά ΔΕΝ θα είχαμε αιολικό ή πράσινο ρεύμα -- λιγνιτικό θα ήταν, αν ήταν συνέχεια). Ειναι κάτι σαν τα τσιπουράδικα ή τα μεζεδοπωλεία. Αν υπάρχει ένα, βγάζει μεροκάματο. Δεν ζεις πουλώντας τσίπουρα ο ένας στον άλλο. Σκηνικό είναι η Ανάβρα. Μπορεί να συο αρέσει, αλλά δεν είναι ούτε "αειφόρο", ούτε "αναπαράξιμο" και ψάξε βρες ποιος το πλήρωσε.

Ανώνυμος είπε...

Καλλιεργείστε τη γη σας, δουλέψτε σε ορυχεία, ανεβείτε σε πυλώνες της ΔΕΗ, βγείτε ψαράδες με τα ψαροκάικα, δουλέψτε στις αγροτικές δουλειές που δουλεύουν οι μετανάστες, με το μεροκάματο του μετανάστη φυσικά, αφήστε τα πληκτρολόγια γιατί έχετε πάθει σκολίωση.

archaeopteryx είπε...

εσύ, υποθέττω, έστειλες αυτό το σχόλιο από το κατάρτι του ψαροκάϊκου, με το καινούργιο Iphone? Και να μαντέψω: Το ψαροκάϊκο είναι και με πανιά, αειφόρο...

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα κόμματα σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να πάρουν τη ψήφο σας. Εσείς κλείστε τα κομπιούτερ, σηκώστε τα μανίκια και ανοίξτε τους ταρσανάδες, πιάστε μυστρί κασμά φτυάρι πένσες κλειδιά κατσαβίδια και κάντε καμμιά δουλιά όπως κάνουν όλοι οι μετανάστες που είναι στις δουλειές αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάπτυξη της Ανάβρας εκτός από ανεμογεννήτριες περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο ορεινής αγροτικής ανάπτυξης προσαρμοσμένο στα δεδομένα της περιοχής στη συγκεκριμμένη χρονική περίοδο. Εσύ δαπάνησες πολύ φαιά ουσία για να με πείσεις για το ασύμφορο των ανεμογεννητριών. Δεν έχεις λοιπόν επιχειρήματα για να αντιτάξεις σε όλα τα υπόλοιπα.

archaeopteryx είπε...

χαίρομαι για την Ανάβρα. Το τι κάνει για να περνάνε καλά οι ντόπιοι δεν με αφορά. Καλά κάνουν. Τα αιολικά τους είναι ενεργειακά άχρηστα. Εγώ δεν θα αγόραζα ούτε βότσαλο εκεί, και εάν φαίνονται αιολικά από τα σπίτια, έχουν χάσει αξια. Τα αιολικά της Ανάβρας υπήρξαν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτήθηκαν και επιδοτούνται και σε 5 ή 15 χρόνια όταν θα έχουν χαλάσει, θα μείνουν ενθύμια να χαίρεσαι και εσύ. Η Ελλάδα έχει 1800 αιολικά μεγαβάτ, άχρηστα ενεργειακά, και ζημιογόνα οικονομικά. Σχολιάζεις για την Ανάβρα σε ποστ της Αστυπάλαιας. Έχεις τίποτα ποσοστα΄σε αιολικά της Αστυπάλαιας?

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν έχω ποσοστά σε αιολικά της Αστυπάλαιας, ούτε και αλλού. Καλά κάνεις και χαίρεσε για την Ανάβρα. Όμως για σκέψου σοβαρά. Όχι επένδυση στη Χαλκιδική, όχι στούς Βωξίτες Παρνασσού, όχι στις Σάππες, όχι σε κάθε μέρος και βρες εσύ δουλειά.

archaeopteryx είπε...

δεν νομίζω ότι έχω γράψει τίποτα για Βωξίτες ή έστω χρυσό... Ειμαι σαφώς υπέρ της βιομηχανίας. Και υπέρ του λιγνίτη (ή άλλων φθηνών και απρόσκοπτων μορφών ηλεκτροπαργωγής). Τα αιολικά είναι ακριβή μορφή ΜΗ ηλεκτροπαραγωγής. Και δεν είναι "¨επένδυση", φόρος είναι.

Ανώνυμος είπε...

Τα παρακάτω είναι copy paste και τα έχουμε πληρώσει εμείς, εγώ εσύ όλοι μας.
ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ
Ο Γεωπληροφοριακός Χάρτης της ΡΑΕ στο site της OpenGeo
Η OpenGeo ανέρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα της OpenGeo Gallelry πληροφορίες σχετικά με το Γεωπληροφοριακό Χάρτη της Ρυθμιστικής Άρχής Ενέργειας, διαδικτυακή εφαρμογή η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου "Παροχή Υπηρεσιών για την ανάπτυξη Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών της ΡΑΕ σύμφωνα με την Οδηγία INSPIRE". Όπως αναφέρεται στο site της OpenGeo, "ο Γεωπληροφοριακός Χάρτης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δημιουργήθηκε από την GET κατά την υλοποίηση Υποδομής Γεωχωρικών Δεδομένων για τη ΡΑΕ. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες στο δημόσιο τομέα για να υπάρξει συμμόρφωση με τον Νόμο 3882/2010 και την Οδηγία INSPIRE. Η ΡΑΕ παρέχει τα γεωχωρικά της δεδομένα χωρίς οικονομική επιβάρυνση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η όλη προσπάθεια βασίζεται στους πόρους της ΡΑΕ. Η ανάπτυξη της εφαρμογής βασίστηκε στο GET SDI Portal® το οποίο δημιουργήθηκε και διατίθεται από την GET, υπό την άδεια GPL V3 και και με τη χρήση OpenGeo Suite και Geonetwork OpenSource.



Ανώνυμος είπε...

http://www.sealab.gr/download/attachments/6619619/tech+storage.pdf?version=1&modificationDate=1372681470000
Στην ιστοσελίδα αυτή διάβασε για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπάρχουν και άλλες του ιδίου περιεχομένου. Δηλαδή τεχνολογίες αποθήκευσης. Τέτοιες ιστοσελίδες δεν βρήκα στο δικό σου blog. Εκτός από στεντόρειες φωνές περί αστάθειας του δικτύου λόγω μη σταθερής ηλεκτροπαραγωγής των ΑΠΕ και απώλειας της περισσευούμενης ενέργειας κτλ. Καλά εκεί έχετε μείνει όλοι σας?

Ανώνυμος είπε...

http://www.sealab.gr/download/attachments/6619619/tech+storage.pdf?version=1&modificationDate=1372681470000
Στην ιστοσελίδα αυτή διάβασε για ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπάρχουν και άλλες του ιδίου περιεχομένου. Δηλαδή τεχνολογίες αποθήκευσης. Τέτοιες ιστοσελίδες δεν βρήκα στο δικό σου blog. Εκτός από στεντόρειες φωνές περί αστάθειας του δικτύου λόγω μη σταθερής ηλεκτροπαραγωγής των ΑΠΕ και απώλειας της περισσευούμενης ενέργειας κτλ. Καλά εκεί έχετε μείνει όλοι σας?

archaeopteryx είπε...

φιλαράκο, με εξαίρεση τα υ/η (που και αυτά έχουν θέματα) η ηλεκτρική ενε΄ργεια δεν αποθηκεύεται πρακτικά, σε ποσότητα ή οικονομικά. Μην μπερδεύεις το δυνητικά, θεωρητικά ή πειραματικά...

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσε.

archaeopteryx είπε...

το κοιμάσαι γράφεται με "αι". Δεν αποθηκεύεται. Αν αποθηκευόταν θα το ήξερες. Το μην ξέρεις, δεν πειράζει. Το να έχεις άποψη όντας ασχετούλης, σε κάνει κάτι άλλο. Η συζήτηση τέλος. Αν έχεις τεχνικά ερωτήματα, ρώτα. Ειδεμή καληνύχτα. Και μην μπερδεύεις δυνητικά, μελλοντικά, με το αύριο