Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι Φράουλες της Ηλιθιότητας


With the entry of Poland, Bulgaria and Romania to the European Union, hiring in countries of origin is now limited to Moroccan female workers. This system has been presented as exemplary of the advantages of circular migration, a model promoted by European Union institutions as way of meeting European labour needs (αναφέρεται στην Ανδαλουσία).

Last year nearly 65,000 women – mainly immigrants from Romania, Poland and Morocco – were hired to pick strawberries in Huelva (Ισπανία). Strawberry farming brings in an annual profit in the region of 320 million euros.

Last season, the top importing market for Huelva strawberries was Germany, which took on 33.91 per cent of exports, followed by France with 27 per cent.

Μού το είπε ο υπεύθυνος του μανάβικου αλυσίδας σουπερμάρκετ. "Φέτος έχει υπάρξει υπερπροσφορά φράουλας λόγω ήπιου Μαρτίου, οι τιμές είναι πεσμένες εδώ και πάνω από μήνα, και ο κόσμος ψωνίζει".  Αυτά χτες.

Κατά τα λοιπά, έχουμε γεμίσει ηλίθιους. Δύο κάφροι έκαναν ό,τι έκαναν στην Μανωλάδα.  Όχι, δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι ήταν βαλτοί από Αιγύπτιους, Τούρκους, Μαροκινούς, ή Ισπανούς παραγωγούς φράουλας.  Δεν χρειάζεται να είναι βαλτοί. Έχουμε αρκετούς αυθόρμητους κάφρους. Ούτε θεωρώ ότι όλοι οι εγχώριοι επαναστάτες που προωθούν αιμοατοβαμένες φράουλες είναι βαλτοί... Και αυτοί αυθόρμητοι.


Εμείς δείχνουμε αιμοατοβαμένες φράουλες, η φράουλα γίνεται φτηνότερη στα Ελληνικά σουπερμάρκετ, οι Αιγύπτιοι, οι Τούρκοι, οι Ισπανοί και οι Μαροκινοί φραουλοπαραγωγοί τρίβουν τα χέρια τους αφού οι αιμοσταγείς Έλληνες βάφουν τις φράουλες με αίμα.

Αύριο, κάποιος εξ ίσου ανώμαλος κάφρος θα δείρει ή τραυματίσει, ίσως θανάσιμα, κάποια μικρή αθώα, παράνομη, λίγο μελαμψή, μετανάστρια, μουσουλμάνα που είχε παράνομα σαν υπηρέτρια, εργάτρια, (και γκόμενα όταν  μεθούσε). Μπάαα... δεν έχουμε τέτοια εμείς. Τότε θα δείτε και κυανόκρανους του ΟΗΕ να παρεμβαίνουν για να καταστείλουν τα επεισόδια.

Κοιταχτείτε όλοι στον καθρέφτη:  Από τους κομπλεξικούς επιστάτες τραμπούκους που τους αγνοούσε οι μαμά τους και τους εκπαίδευσε το Πασόκ, και έμαθαν να ...δέρνουν και να πυροβολούν, μέχρι τους επαναστάτες που φωνάζουν για δικαιοσύνη (δηλαδή για παροχές από Ευρωπαίους που αγοράζουν φράουλες με βάση τιμή, ποιότητα, και ...δυσφήμιση).

Ούτε για φραουλοπαραγωγοί κάνουμε, ούτε για γκαρσόνια, ούτε για ανεξάρτητο έθνος, κατά τα φαινόμενα, και σίγουρα δεν θα μάς θέλουν ούτε για να μαζεύουμε φράουλες στην Ισπανία... Οι Μαροκινές είναι καλύτερες.

Οι φράουλες στην Ευρώπη, Αμβέρσα 2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μπαμπάς μου γαμάει την αδερφή μου αλλα δεν το λέμε πουθενά γιατι κανεις μετα δεν θ' αγοραζει απ το μπακαλικό μας.

Την παλέυεις καθόλου?

archaeopteryx είπε...

αν ο μπαμπάς σου γαμάει την αδερφή σου, μήπως δεν είναι αδερφή σου κα είναι μαμά σου; Να το δεις το θέμα, όταν μεγαλώσεις θα πυροβολείς και εσύ την Μαροκινή σου

Ανώνυμος είπε...

φίλε ανώνυμε κανείς δεν υποβαθμίζει τη σημασία του γεγονότος αλλά θα έπρεπε να σε προβληματίσει η ταχύτητα με την οποία δημιουργήθηκαν και κυκλοφόρησαν τόσες αφίσες με φράουλες αιματοβαμένες.επίσης ας πάψουμε επιτέλους να χαρακτηρίζουμε την οποιαδήποτε οικονομικής φύσεως διαφορά ανάμεσα σε ένα εργοδότη και έναν εργάτη ως ρατσισμό ή φασισμό.νισάφι πια,μάθετε τις πραγματικές έννοιες των λέξεων γιατί φτάσαμε να χαρακτηρίζουμε ως ρατσίστρια μέχρι και τη γκόμενα που δε μας κάθεται,μόνο και μόνο γιατί πουλάει το αντιρατσιστικό μένος.iphone να έχουμε και τι μας νοιάζει πως περνάνε στην κίνα,σωστά;

Ανώνυμος είπε...

@21 Απριλίου 2013 - 1:09 μ.μ.

Ανώριμε, δεν μπορεί να μείνει απούλητη όλη η παραγωγή φράουλας επειδή ένας παραγωγός δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους και είχε ψυχολογικά ανισόρροπους ως επιστάτες. Καταλαβαίνω πως η αριστερά στην Ελλάδα έχει μάθει στο αραλίκι και στην επιδότηση, έχω εδώ κοντά ένα "στέκι" που συχνάζουν κάτι γεροντοπαλίκαρα κάθε μέρα χωρίς να φαίνεται κάποιος από αυτούς να εργάζονται. Όλοι όμως οι υπόλοιποι που εργαζόμαστε, καταλαβαίνουμε τα βασικά. Αν δεν δημιουργήσεις/παράγεις/εξάγεις, δεν θα έχεις μεγάλες πιθανότητες να πληρωθείς και να πληρώσεις άλλους, κι επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε επιδοτούμενοι από το κράτος, κρατικοδίαιτοι ή διαπλεκόμενοι, συμβουλεύουμε το σινάφι σου να το βουλώσει γιατί δεν θα μπορούμε ούτε αυτό να χρηματοδοτήσουμε.

archaeopteryx είπε...

το γεγονός το θεωρώ "ποινικό θέμα". Το ότι πυροβολήθηκε υπάλληλος του δίνειο όποια διάσταση του δίνει. Το ότι η πολτική της ΕΕ είναι για εποχειακούς και ενοικιαζόμενος με κάνει να μην θέλω την ΕΕ. Το πώς δούλευαν εποχειακοί, Έλληνες, την δεκαετία του 60 και του 70, επίσης το ξέρω. Όταν είναι δικοί σου, ή γείοτνες από άλλο χωριό, ακόμα και οι πιο κάφροι μαζεύονται. Το πώς και ποιός εφτιαξε τόσους κάφρους, εεεε... τι να πώ... 1981.

Εχουμε ανεγκέφαλους. Αλλά και μαζόχες

Unknown είπε...

Ένας κόσμος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην υποκρισία δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Όσο αγαθές προθέσεις να έχουν αυτοί που χθές κατήγγειλαν ως ρατσιστές τους Έλληνες με αφορμή το αποτρόπαιο περιστατικό στην Μανωλάδα, άλλο τόσο αγαθές είχε κι ο ΓΑΠ όταν διέσυρε διεθνώς έναν ολόκληρο λαό σαν διεφθαρμένο προετοιμάζοντας το έδαφος στο ΔΝΤ, τους κερδοσκόπους και τα μνημόνια.

Την καλημέρα μου και αν θέλεις δες το http://aoratipoli.blogspot.gr/

spiral architect είπε...

Bang Bang, My Merkel shot me down...

archaeopteryx είπε...

Δυστυχώς spiral, το "δούλος" είναι παλιό επάγγελμα. Θέλω καμιά φορά να ελπίζω ότι κάποτε θα τελειώσει η ύφεση, αλλά τι να έλεγαν και οι άνθρωποι το 1933...

archaeopteryx είπε...

https://www.google.gr/search?q=merkel+gun&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-Sh0UayYOcmv0QX6gIGoDg&ved=0CEYQsAQ&biw=1114&bih=703

merkel guns

kakavos είπε...

Το όλο θέμα, που ειναι υπαρκτό εδώ και χρόνια και οχι μόνο στη Μανωλάδα,μας δείχνει ξεκάθαρα πως θα λειτουργούν οι ΕΟΖ και υπάρχουν ήδη πολλές άτυπες τέτοιες.
Είναι και ένα δείγμα του τι περιμένει και τους έλληνες εργαζόμενους σ αυτές.