Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Το φεγγάρι, τα σύννεφα, η τροπόσφαιρα, οι πλανήτες, και τα φαντάσματα στα μοντέλα


Ιούνιος 2013 Νέα δημοσιευμένη μελέτη δείχνει ότι κυκλικότητες στην τροχιά της σελήνης και σχετικών παλιρροιακών ρευμάτων εξηγούν παγκόσμιες μεταβολές σε θερμοκρασία του 20 αιώνα, συμπεριλαμβανομένων και των σημαντικών κύκλων των φαινομένων El Niño και La Niña του Ειρηνικού, με περιοδικότητα 30 ετών και ενδείξεις για περιοδικότητες  62, 93 και 186 ετών.

Ιούνιος 2013 Νέα δημοσιευμένη μελέτη βρήκε ότι η "απόδειξη ότι υπάρχει ανθρωπογενής παγκόσμια θέρμανση", ...δεν υπάρχει. (Τα μοντέλα προβλέπουν ότι με την ανθρωπογενή παγκόσμια θέρμανση θα ζεσταινόταν η τροπόσφαιρα, περισσότερο από την επιφάνεια της Γης (το θερμοκήπιο), αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, και αντίθετα θερμαίνεται η επιφάνεια, (κάτι απόλυτα συμβατό με ηλιογενή φαινόμενα).  Ο μηχανισμός των μοντέλων που προβλέπουν την καταστροφολογία δεν επαληθεύεται.

Νέα μελέτη παρουσιάζει δορυφορικές μετρήσεις που δείχνουν ότι η παγκόσμια θερμοκρασία μειώθηκε μεταξύ 1982-2006 και το αποδίδει σε αυξημένες νεφώσεις, βροχοπτώσεις και σχετικά φαινόμενα.

Νέα μελέτη καταλήγει ότι η ευαισθησία του κλίματος στο CO2 είναι κατά 73% μικρότερη από ότι ισχυρίστηκε το IPCC (και αναμετάδωσαν οι ανά τον κόσμο ταγμένοι παπαγάλοι). Η μελέτη καταλήγει ότι "διπλασιασμός του ατμοσφαιρικού CO2 θα συνεπαγόταν αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου (και όχι τους 4 ή 14, ή όσο λένε οι παπαγάλοι)

Νέα μελέτη στηρίζει την θεωρία ότι αλλαγές στα πεδία βαρύτητας από την περιοδικότητα αλλαγών σε πλανητικές τροχιές στο ηλιακό σύστημα επηρεάζουν τις μεταβολές στην ηλιακή δραστηριότητα

Νέα μελέτη βρήκε ότι δεν έχει υπάρξει αύξηση στην μεταβλητότητα του κλίματος σε πρόσφατες δεκαετίες (δηλαδή, με συγχωρείτε, πόσα χρόνια σας λένε ότι "το κλίμα αλλάζει και καταστρεφόμαστε; 30; 35; 40; Εεεε... δεν βαρεθήκατε;


Νέα μελέτη δείχνει ότι το ίδιο κλιματολογικό μοντέλο βγάζει διαφορετικά συμπεράσματα εάν τρέξει σε διαφορετικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. (Χαχαχάααχα! τα φαντάσματα στην μηχανή... random segments of code, that have grouped together to form unexpected protocols -- ωραίο για το σινεμά επιστημονικής φαντασίας)

5 σχόλια:

petrolhead είπε...

Οχι οτι δεν εχουν βαση σαν υποθεση, αλλα ολες αυτες τις ερευνες το εξετασες ποιος τις χρηματοδοτει; Μηπως οι koch industries?

spiral architect είπε...

xkcd - Alternative Energy Revolution

archaeopteryx είπε...

petrolhead, δεν ξέρω ποιός τις χρηαμτοδοτεί, είναι σε διαφορετικές χώρες του κόσμου

Ανώνυμος είπε...

Πενία τέχνας κατεργάζεται. Κύττα τι βρήκαν πάλι να πούνε:"Έκθεση συνδέει τη βία με την κλιματική αλλαγή"
http://www.naftemporiki.gr/story/683245

Ανώνυμος είπε...

Η Χριστοφυλλίδου το ξέρει;

Kaymakchalan