Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Το δίλημμα της ΡΑΕ... Της ΡΑΕ που είχε συμφωνήσει στις τιμές των φ/β που τώρα δήθεν πρέπει να μαζευτούν για να μην ανέβει το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος ΑΠΕ), που θα ανέβει ούτως ή αλλως, αλλά φταίνε οι ...άλλοι.

Να σας πω τι νομίζω ότι γίνεται με την σημερινή ανακοίνωση της ΡΑΕ (βλ. παρακάτω).  Κατ αρχάς γίνεται αυτό.  Και είναι ΟΛΟ θέατρο. Δήθεν πρέπει να περικοπούν οι κακοί μικροί φωτοβολταϊκοί (πρέπει), ειδεμή πρέπει αν ανέβει το τέλος για τις ΑΠΕ γνωστό και σαν ΕΤΜΕΑΡ.

Η φούσκα των μικρών φωτοβολταϊκών φτιάχτηκε από την κα Μπιρμπίλη (που κυκλοφορεί ελεύθερη και ασχολείται με κάποια τρύπα στον ουρανό)... Το πρόβλημα που δήθεν "εκβιάζει" η ΡΑΕ είναι ο Νόμος Μπιρμπίλη. Η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ όμως τότε γνώριζαν και συμφώνησαν στις τιμές που έπαιρναν οι φωτοβολταϊκοί. Να πληρώσει ο κ. Βασιλάκος, η κα Μπιρπίλη και οι παρέες τους. ΑΥΤΟΙ έφτιαξαν την τρύπα στον ΛΑΓΗΕ. Αυτοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τα ψήφισαν. Και τα βούρλα του ΣΚΑΪ και όλοι οι παπαγάλοι.   Το 2010 η φούσκα είχε ήδη σκάσει στην Ισπανία (και Αγγλία και Γαλλία), και αν το ήξερα εγώ, σίγουρα το ήξερε η ΡΑΕ.

Που θα πρέπει να ξέρει και την συνέχεια στην Ισπανία που αφού τίγκαραν σε αιολικά, μετά τα έκοψαν και αυτά. Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι "δεν ξέρουν" στην ΡΑΕ.  Ξέρουν και παραξέρουν, και το έγκλημα είναι εκ προμελέτης, και είναι, με συγχωρείτε, είτε ανήμποροι κομπάρσοι, ή συνεργοί.

Και η πραγματικότητα αδυσώπητη:


 
Ο παραπάνω χάρτης δείχνει ότι στην Ελλάδα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό λογαριασμών ΔΕΚΟ (ΔΕΗ κλπ) σε καθυτέρηση. Πάνω από 30%, λέει το BBC (με στοιχεία της Eurostat)...  Εκτός αν η οικονομία ή τα προσωπικά διαθέσιμα του καθενός, ανακάμψουν, ή εάν φτηνύνει πολύ το ρεύμα, το ποσοστό αυτό μάλλον θα ανεβαίνει, παρά θα πέφτει.
 
Εχω γνωρίσει αρκετές επιχειρήσεις τα τελευταία ...150.000.000 χρόνια, που στον επιθανάτιο ρόγχο τους, ανεβάζουν τιμές... Και κλείνουν λίγο πιό άδοξα. Βέβαια, η ΔΕΗ δεν έχει αποθέματα να ξεφορτωθεί και υπάρχει αρκετή διαστροφή τόσο στα ενεργειακά μας, όσο και στα εθνικά μας, που κακώς προσπαθώ να επιχειρηματολογώ με απλή αριθμητική, ή κοινή λογική. Λες και μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει με τους Κατοχικούς μαυραγορίτες, ή με τα ... SS, ή με την ΡΑΕ που είναι όλοι απόφοιτοι  του αιολικού λόμπυ (έεε... όχι όλοι, ο κ. Ραχιώτης είναι πραγματικά αμερόληπτος)
.
2 Ιαν. 2014         Απόφαση ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ ΑΠΕ)
21 Νοεμ. 2013    ΡΑΕ προς Παπαγεωργίου
27 Δεκ. 2013      ΥΠΕΚΑ προς ΡΑΕ
11 Δεκ. 2013      Επείγον ΡΑΕ προς ΥΠΕΚΑ με κοιν. στον Γ.Γ. ...Κλιματικής Αλλαγής (ποιάς Κλιματικής Αλλαγής? Ξέρει κανείς σας? Και θα την αλλάξετε με τα ΕΤΜΕΑΡ? Τσκ Τσκ...)

Η λύση του διλήμματος είναι απλή κύριοι της ΡΑΕ και του ΥΠΕΚΑ. Πρώτον ρίξτε μια ματιά στην Ισπανία. Το παρελθόν της είναι το μέλλον ΣΑΣ.  Δεύτερον κόψτε του φ/βολταϊκούς ίσα να μην χρεοκοπήσουν και ρίξουν και τράπεζες μαζί τους. Τρίτον, σταματήστε ΚΑΘΕ νέα ΑΠΕ. Και "τσάμπα" να είναι θα αυξάνει την τρύπα του ΛΑΓΗΕ, και μην παριστάνετε ότι δεν το ξέρετε, το έχει μάθει και η Γερμανία.

Εσείς όμως επιλέγετε το πλαστό δίλημμα που σας βολεύει.   Και θα κόψετε τους φ/β (το έκανε η Ισπανία), και θα ανεβάσετε το ΕΤΜΕΑΡ, και θα βάλετε κι άλλες ΑΠΕ (το έκανε και αυτό η Ισπανία) και στο τέλος, επικαλούμενοι μεγαλύτερη χρεοκοπία, θα τους κόψετε και εκείνων τις επιδοτήσεις, που δεν πειράζει άχρηστα ήταν ούτως ή άλλως, αλλά... Αλλά... Τι ακριβώς κάνετε από το 2009?

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μωρέ, τι ξεπουληματίες έχουμε!

nikos είπε...

η χαρχαλα που πραγματοποιηται γύρο από την Ενέργεια δεν περιγράφεται

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλάκος ο Προεδρος της ΡΑΕ υπάλληλος του Περιστερη της ΤΕΡΝΑ ήταν και είναι...
Διοριστηκε από τη Μπιρμπίλη καθ' υπόδειξη Περιστερη

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν ότι τη λύση θα τη δώσει το Β΄ τμ. ΣτΕ που θα ακυρώσει τις παλιές ταρίφες, όλους τους βολεύει και δεν θα μπορούν να προσφύγουν και στα δικαστήρια οι ραντιέρηδες, τι new deal και μ@λ@κίες, ΣτΕ και με τη βούλα