Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΕ: Πρώτα δημιουργούμε το πρόβλημα κι ύστερα τρέχουμε από πίσω


http://greeklignite.blogspot.gr/2014/01/blog-post_13.html

...34,3% είναι η μέση αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, απ' τον Ιούνιο 2009 (11,43€/MWh) στον Ιούνιο 2013... ...Κι έρχονται κι άλλα μέτρα, αφού ετοιμάζουν νέα αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ. Και πληρώνει η χρεοκοπημένη χώρα για να εισάγει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά κι εγκαταλείπει το λιγνίτη, που είναι απόλυτα συμβατός με το στόχο 20-20-20, στήριξε πάνω από 60 χρόνια την ανάπτυξη της χώρας και θα δίνει πάντα τη φθηνότερη κιλοβατώρα.

Αν έχω επιβεβαιώσει δύο πράγματα τα τελευταία τρία χρόνια, είναι 1) ότι οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα και 2) ότι οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν.


Ο λιγνίτης (η το κάρβουνο) ηλεκτροδοτεί. Και τα πυρηνικά (για τους κυριλέ Ευρωπαίους). Και τα υδροηλεκτρικά (για τους προνομιούχους). Και το αέριο για τους πλούσιους και το ...Κατάρ.  Οι ΑΠΕ είναι μία ενεργειακά ασήμαντη "τσόντα" που κατ εξοχήν προσφέρεται για να ακριβαίνει το ρεύμα και να επιβάλει το αέριο (χωρίς το οποίο δεν μπορούν να υπάρξουν, αλλά που από ακριβό, το κάνουν ακριβότερο -- όπως ξέρουμε, πρώτο χέρι από την εμπειρία μας με τον ΜΑΜΚ, τα Α.Δ.Ι. κλπ).

Και κόστος; Να η παγκόσμια κατάταξη... Και το πιο ακριβό ρεύμα είναι στις χώρες με τις πιο πολλές ΑΠΕ και με τις πιο πολλές εξαγωγές ΑΠΕ... άστε την ...Νιγηρία...


Και όμως, εκεί, επιμένουμε...


Ο ίδιος ο Μανιάτης το είπε, και επομένως το ξέρει... Οι ΑΠΕ είναι ακριβές, "τρεις έως τέσσερις φορές πιο ακριβές από την συμβατική ενέργεια". Και όμως υπογράφει και εγκρίνει αβέρτα αιολικά. Και την ίδια στιγμή γυρίζει και λέει "φτηνή ενέργεια"... Κάτι δεν πάει καλά.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν "έξωθεν πιέσεις"... Και "διαπλοκή";   Η διαφθορά δεν είναι της ίδιας ακριβώς μορφής με αυτή των υποβρυχίων... Όλο το Πέραμα και όλα τα καρνάγια ήξεραν για τον Εμμανουήλ, τον Ματαντό και λοιπούς παίκτες των υποβρυχίων. Και ο τότε Υπουργός Χριστοδουλάκης. Και ο φον Σημίτης... Ήξεραν... Και όμως το έκαναν... Και τώρα παριστάνουμε ότι κάνουμε ...κάθαρση. Υπόθεση 15ετίας... Την ενεργειακή λαμογιά πότε θα την καθαρίσουμε; Το 2030;

7 σχόλια:

nikos είπε...

αλλη μια μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Μαυροπηγης http://pontokomicom.blogspot.gr/2014/01/blog-post_801.html τι θα μας πει τώρα ο Αιμίλιος@ Γιωργακης

nikos είπε...

για όποιων δεν ….θυμάται
Το ρήγμα στη Μαυροπηγή Κοζάνης και …οι βροχές της ΔΕΗ
http://antigoldgr.org/blog/2010/07/14/mavropigi_rigma/

nikos είπε...

ο Μανιάτης χθες ξεπούλησε και τον Πρινο στην Bp xixxi

spiral architect είπε...

For general use:
Η αγνώριστη Ελλάδα του Σαμαρά και του σαξές στόρι

spiral architect είπε...

Παλιές πονεμένες ιστορίες για την αγνή και άδολη πράσινη ανάπτυξη:
Ποια είναι η C&C και ο Κυριάκος Γριβέας | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Ενα τηλέφωνο στο Μαδούρο και σάς τον στέλνει πίσω πακετάκι στην πόρτα σας με μπόνους ένα γκαζάδικο τίγκα στο πετρέλαιο.

nikos είπε...


Ανακοίνωση για την παράδοση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Πρίνου στην ΒP

http://www.902.gr/eidisi/politiki/35106/kke-anakoinosi-gia-tin-paradosi-ton-petrelaikon-koitasmaton-toy-prinoy-stin-vp

nikos είπε...

το έγραψε ο Νέστορας Κ .δρ. γεωλογίας στα Ορυχεία και εγώ προσυπογράφω

"Η ιστορία με τις κατολισθήσεις στο ορυχείο Μαυροπηγής συνεχίζεται.... αλήθεια, δεν υπάρχουν μελέτες;... και αν υπάρχουν, τι λένε;... Πόσο πιστά ακολουθούνται;....

Ποιό ορυχείο θα επωμισθεί τις απώλειες παραγωγής από το ορυχείο Μαυροπηγής;.... Υπάρχει άραγε πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις;..."
θα προσθέσω εδώ για την ιστορία Τι έγινε πριν κάποια χρόνια στο Ορυχείο Κλειδί και το έκλεισαν Ορίστηκα ..μήπως και εκεί μια κατολίσθηση!!!