Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Η επιδότηση της φορολόγησης και η φορολόγηση της επιδότησης (αλλά όσο εξάγουν την απάτη, είναι κερδισμένοι)


http://www.businessweek.com/news/2014-01-24/germany-first-in-europe-to-tax-consumer-use-of-renewable-energy

"Η Γερμανία θα φορολογήσει ιδιοκτήτες-ιδιοπαραγωγούς ρεύματος από ΑΠΕ στην προσπάθεια να μειώσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ρεύματος". (λέει το άρθρο)

Ο λόγος που μπαίνουν οι πάσης φύσεως ΑΠΕ, είναι επειδή επιδοτούνται με αυξημένες ταρίφες και υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Αυτές οι ταρίφες προσαυξάνουν το κόστος του ρεύματος.  Αυτός ήταν και είναι ένας μηχανισμός που προωθήθηκαν οι ΑΠΕ:  Πληρώνουμε όλοι, για να μπαίνουν ΑΠΕ (που οι περισσότερες είναι made in Germany).

Ένας άλλος τρόπος που προωθήθηκαν οι ΑΠΕ ήταν η λεγόμενη "ιδιοπαραγωγή".  Αν είχες λεφτά, έβαζες ΑΠΕ για το σπίτι και είχες την ψευδαίσθηση ότι είχες καθαρή ή φθηνή ενέργεια. Μόνο που και αυτό ακριβαίνει το ρεύμα, αφού οι κατά τόπους ΔΕΗ δεν μπορούν να πουλήσουν ρεύμα όταν λάμπει ο ήλιος ή φυσάει ο αέρας, αλλά είναι υποχρεωμένες να έχουν ρεύμα διαθέσιμο όταν δεν λάμπει και δεν φυσάει... Αυτό τους κοστίζει έξτρα, και αυτό το έξτρα το πληρώνονται πάλι από τους καταναλωτές.  [Στην Ελλάδα αυτή την επιδότηση την δίναμε με την μορφή του λεγόμενου ΜΑΜΚ και τώρα με την μορφή των ΑΔΙ ("αποδεικτικών διαθεσιμότητας ισχύος")].

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται.  Από εδώ και πέρα, αυτοί που επιδοτούνται, θα φορολογούνται κιόλας...  Και όσο εξάγεται η απάτη σε ορδές ηλιθίων που την υπογράφουν και την επιβάλλουν σε άλλα θύματα, το Γερμανικό μερκαντιλιστικό θηρίο θα ταΐζεται. Και μόνο περί αυτού πρόκειται...

Γιατί είπαμε ότι υπογράφει ο Μανιάτης;;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε λογαριασμο 222 ευρω εχω 48ευρω για ΑΠΕ +98για κοινη ωφελει +ολα τα αλλα κερατιατικα =545ευρωπουλα ,αυταααααααα'

archaeopteryx είπε...

την κοινή ωφέλεια, ΠΑΝΤΑ την είχες, δηλαδή από την δεκαετία του 70-80, τουλάχιστον. Ειναι αυτό που επιτρέπει την ίδια τιμή στην Σύμη, με αυτή του Πειραιά. Αλλά τώρα την δείχνουν χωριστά, γιατί ακρίβυνε κατά περίπου το ίδιο ποσό το ρεύμα από τις μακακίες ΚΑΙ της διοικησης της ΔΕΗ (βασικά τους αεριάδες και τους ΑΠΕτζήδες) και για να έχεις κάτι να βρίζεις σου δειχνουν ΥΚΩ... ΑΕΡΙΟ, ΑΠΕ και διασυνδέσεις υπέρ τρίτων είναι το πρόβλημα.