Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανοικτή επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ στον Μανιάτη (αλλά στου Μανιάτη και του Ζερβού την πόρτα...)


Προς το Ελληνικό Δημόσιο, ως βασικό μέτοχο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.
 
Η ελληνική βιομηχανία όμηρος των χειρισμών του εθνικού προμηθευτή ενέργειας

Η Πολιτεία καλείται άμεσα να λάβει θέση

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ Α.Ε. που θα λάβει χώρα στις 31/1/2014, το Ελληνικό Δημόσιο, ως βασικός μέτοχος του εθνικού προμηθευτή ενέργειας, καλείται να εγκρίνει, μεταξύ πολλών άλλων, την εισήγηση της Διοίκησης για το κόστος προμήθειας ρεύματος στην ελληνική βιομηχανία.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την προσπάθεια της ΔΕΗ να δημιουργήσει τετελεσμένα για όλους τους βιομηχανικούς πελάτες, εμφανίζοντας στοιχεία κόστους που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ισχύουν διεθνώς αλλά και όσα προκύπτουν από αποφάσεις των εγχώριων αρμοδίων αρχών (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Διαιτησία κτλ).

Το μόνο που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που τίθενται υπόψη της Γενικής Συνέλευσης είναι ότι όχι μόνο η ΔΕΗ δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά το λιγνίτη, το εθνικό καύσιμο, αλλά επιμένει να το κοστολογεί και σε επίπεδα πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Η στάση αυτή αν μη τι άλλο εγείρει ερωτήματα για τη χρηστή διαχείριση των διοικήσεων της επιχείρησης.

Η βιομηχανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τακτικισμούς, που επιχειρούν να φέρουν προ τετελεσμένου την Πολιτεία, εκμαιεύοντας την  επικύρωση των επιλογών της ΔΕΗ για την καταστροφική τιμολόγηση των βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Υπό το πρίσμα αυτό προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για το  βασικό μέτοχο:

·           Αναγνωρίζει τη ΔΕΗ ως de facto διαμορφωτή της εθνικής ενεργειακής και βιομηχανικής πολιτικής, που οδηγεί εκ των πραγμάτων σε οριστικό αφανισμό τον παραγωγικό ιστό της χώρας;
·           Εγκρίνει τη στάση της ΔΕΗ που επιλέγει να αγνοεί και να προσβάλει κατά το δοκούν αποφάσεις της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής;
·           Επικροτεί τους μέχρι τώρα χειρισμούς της διοίκησης που έχουν οδηγήσει σε πλήρες τέλμα την οποιαδήποτε προσπάθεια διευθέτησης του μείζονος ζητήματος του υψηλού κόστους ενέργειας για τη βιομηχανία στη χώρα μας;
Θεωρήσαμε παλαιότερη μελέτη της ΔΕΗ με αναφορά στα οφέλη από το κλείσιμο όλης της μεγάλης βιομηχανίας της χώρας ως παραδρομή. Αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως κάναμε λάθος.

Η Ελληνική Πολιτεία έστω και με αυτό τον τρόπο καλείται, την ύστατη στιγμή, να ανακτήσει την πρωτοβουλία στη χάραξη βιομηχανικής πολιτικής στον τόπο και να πάρει ξεκάθαρη θέση στην επικείμενη Γ.Σ. της ΔΕΗ για την εμπορική πολιτική έναντι των βιομηχανικών πελατών της, ζητώντας την κατάρτιση βιομηχανικών τιμολογίων που να συνάδουν με τη διεθνή πρακτική.

Υπό το πρίσμα αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες μη αναστρέψιμες για τη βιωσιμότητα της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Ουδείς δικαιούται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει.

..//..

Κατόπιν αποφάσεως της από 27.1.2014 Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΒΙΚΕΝ.


*    *    *    *    *    *    *

Παρακολουθώ τα έργα και τις ημέρες αυτής της ΔΕΗ από περίπου του 2009... Ίσως από λίγο νωρίτερα...  Φυσικά και δεν τους νοιάζει η βιομηχανία... Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν αυτό για το οποίο διορίστηκαν και για το οποίο, με μαγικό τρόπο, ακόμα κάθονται στις καρέκλες τους. Να διαλύσουν την ΔΕΗ για να φύγει κομμάτι κομμάτι προς προσυννενοημένες κατευθύνσεις, να φαίνεται ότι κάνουν ότι τους λέει ο κάθε Ράϊχενμπαχ (και χέ___κε ο συγκεκριμένος για την ελληνική βιομηχανία, κάθε ελληνική βιομηχανική μονάδα, είτε σύρματα φτιάχνει είτε γυαλί, είτε τσιμέντο, είτε σωλήνες, είτε ο,τιδήποτε, κόβει από την Κεντροευρωπαϊκή παραγωγή, και τις Κεντροευρωπαϊκές εξαγωγές), και να πουλήσουν πολλά (Κεντροευρωπαϊκά) αιολικά κατ' επιταγήν της προέλευσης του Ζερβού (και των διάφορων Τσιπουρίδηδων Ραχιώτηδων κλπ), κάπου να κάνουν και την δουλειά του Λάλα, του Μουράτογλου και όλου του ευρω-Πράσινου συρφετού που μάς έχει κάτσει στο σβέρκο. Ναι, και να προωθήσουν αέριο που βολεύει τους Αεριοτζήδες μας.  Ο Ζερβός, ο τέως Πρόεδρος του αιολικού λόμπυ, με μηδενική εμπειρία σε ο,τιδήποτε ήξερε ότι θα ακριβύνει το ρεύμα με το που ανέλαβε στην ΔΕΗ... Πού στην ευχή το ήξερε;  Εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες να το καταλάβω... Η Μπιρμπίλη χάρηκε όταν έκλεινε λιγνιτικές μονάδες... Ο Μανιάτης;  Καλό παιδί, αλλά θέλει να τα έχει καλά και με τον θεό και με τον διάβολο...  Και το έγκλημα είναι εκ προμελέτης...  Αααα... Σώζουμε και τον Πλανήτη από Παγκόσμια Κατστροφική και Ανρωπογενή Θέρμανση... Για αυτό κλείνουμε την βιομηχανία...

18 σχόλια:

spiral architect είπε...

Οι Γερμανοί βιομήχανοι και χορηγοί μίζας έχουν άλλη άποψη:
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Der Spiegel ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών εμπλέκεται στις μίζες των εξοπλιστικών. Πρόκειται για τον ίδιο κύριο που πριν από λίγο καιρό ζητούσε η Ελλάδα να «χαρίσει» τις δημόσιες επιχειρήσεις της.
Οπότε δίνουμε τη ΔΕΗ κοψοχρονιά στους Βησιγότθους, πείθοντας τα βόδια ότι είναι για το καλό τους, ακριβώς όπως στην Ουκρανία, όπου στις συνομιλίες για τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ απαίτησαν αύξηση της τιμής της ουκρανικής (πυρηνικής) ΗΕ, για να μην κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους κατεστημένους.

spiral architect είπε...

Fresh meat:
Πάει πίσω και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

nikos είπε...

"Ο ταλαντούχος καθηγητής της ΜΕΤΚΑ"
Πρώην συνεργάτης του Ευ. Μυτιληναίου τοποθετήθηκε στην "Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού & Ενεργειακής Κυβερνητικής Πολιτικής"

http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/124652/o-talantoyhos-kathhghths-ths-metka.html

nikos είπε...

''MANA MOU ELLAS'',

https://www.youtube.com/watch?v=eSGMs3vyA0E

archaeopteryx είπε...

καλά πάμε...

spiral architect είπε...

Η Hitachi Power Europe είναι ένας από τους υπεργολάβους για τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V.
(γεννήτριες και ανύψωση τάσης)
Κλασσικό φυσικό μονοπώλιο ...

nikos είπε...

οταν εσκαβαν τον λακο της ΔΕΗς και κοροιδεβαν οπως ο ανωνημους ηταν καλα

Ανώνυμος είπε...

Όταν κατέβαζες διακόπτες για να πάρεις παχυλό μισθό ήταν καλά εσύ ρετιρέ κι άλλοι στην υπόγα, εεε;;;;;

nikos είπε...

ανωνημε βλεπω παλι παραμηλας και βριζεις εισαι του βαθυ Πασοκ ?χιχχι

nikos είπε...

και οπως τονιζουν στην ανακοινωση
...«Το μόνο που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που τίθενται υπόψη της Γενικής Συνέλευσης είναι, ότι όχι μόνο η ΔΕΗ .....δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά τον λιγνίτη(sic), το εθνικό καύσιμο," ...τα λεει ολα !!!

spiral architect είπε...

Δεν το κατάλαβες ψεκασμένε ανώνυμε; Κατέβαζαν τους διακόπτες για να μην έχεις ρεύμα, για να μη βλέπεις τηλεόραση, για να γυρίσεις στην εποχή της δουλοπαροικίας, για να καταλάβεις ποιος είναι το αφεντικό και ποιοι οι δούλοι!
Το κατάλαβες τώρα; Άντε λοιπόν, φύσα καμιά ανεμογεννήτρια μπας και έχεις ρεύμα στο σβηστό τσαρδί σου, αν κι εφόσον το τελευταίο δεν στο έχει πάρει η εφορία, ή η τράπεζα.
(οι γκουμουνιστές ότι σπίτια πήραν, πήραν, δεν έχει άλλα)

nestrom είπε...

Νεος πρόεδρος στο ΑΔΜΗΕ

h++p://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1117302/enas-epi-dexios-psalths-epikefalhs-ston-admhe.html

spiral architect είπε...

Δεν έχουμε κανένα ΑΠΕτζή, καμιά ΔΕΗ, κανένα Μυτιληναίο για να' χουμε ρεύμα.
Εχουμε πια τζάμπα ρεύμα τριφασικό και ευλογημένο:
+ΗΛΕCTΡΟΔΟΤΗCΟΝ+

spiral architect είπε...

Εύγε νέε μου, δια την συνετήν άμα και μαχητικήν σου θέσιν, κερδίζεις μιαν κενήν θέσιν εις την Ομάδα Αληθείας!

nikos είπε...

το βαθυ πρασινο εβγαλε ανακοινωση http://www.kozan.gr/?p=141685

nikos είπε...


και ο πορτοκαλη -πρασηνος -μπλε .....Α.Ζερβος

http://www.dei.com.gr//Documents2/DELTIA%20TYPOU/2014/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%20-%20280114.pdf

nikos είπε...

τωρα πως γινεται και η μαμα ΔΕΗ Α.Ε.δεν εβγαλε αχνα για την Μαυροπηγη εδω και 2 εβδομαδες ....

nikos είπε...

Παντως ...τι λέει η ΔΕΗ για την κατολίσθηση?
Ποίο ορυχείο θα επωμισθεί τις απώλειες παραγωγής από το ορυχείο Μαυροπηγής;.... Υπάρχει πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις;...
δεν μαθαμε ....
καληνυχτα Ελλαδα
καληνυχτα Σα(χλα)μαρα