Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αμφιλεγόμενα, οριακά, πανάκριβα, ενοχλητικά ΚΑΙ ασήμαντα (έεε... τι λέμε τόσο καιρό;)


http://www.economist.com/news/britain/21592615-britain-world-leader-something-rather-dubious-rueing-waves

Σε αντίθεση με την χώρα που δεν έχει ειδήσεις, έξω, και στην αιολικότατη Αγγλία, τουλάχιστον ο κόσμος βλέπει και απόψεις διαφορετικές από αυτές των Φούχτελ...

Το άρθρο λέει ότι τα επίγεια αιολικά είναι ανεπιθύμητα και ότι οι βουλευτές αρχίζουν να το ...συνειδητοποιούν και ότι τα υπεράκτια είναι πανάκριβα (αλλά ελπίζουν να τα ...εξάγουν)


Και, πιο σημαντικό, για μένα, ότι και στην Αγγλία, τίγκα στο αιολικό, τα αιολικά, εκτός από ακριβά και ενοχλητικά, είναι ενεργειακά ασήμαντα, διαψεύδοντας κάθε ισχυρισμό πονηρών ότι δήθεν παράγουν ενέργεια. Πληρώνονται πολλά λεφτά χωρίς να παράγουν ενέργεια.  Αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι πρόκειται για ακριβό τρόπο μη εξοικονόμησης καυσίμων. Η "οριακή" (marginal) εξοικονόμηση CO2, δεν είναι τίποτα άλλο από "οριακή" εξοικονόμηση καυσίμων. Το "most expensive way" νομίζω δεν θέλει μετάφραση.

Αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα για τα αιολικά είναι αγορασμένη προπαγάνδα. Αγορασμένη πολιτική βούληση. Αγορασμένα παραμύθια. Και αυτοί που τα προωθούν είναι σκέτα (αλλά συντονισμένα) κλεφτρόνια.  Τους επιδοτούμε εμείς με 1.000, δίνουν 100 σε πολιτικούς, 100 σε φόρους, 10 σε ΜΜΕ, άλλα 10 σε ΜΚΟ, και καθάρισαν.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόδειξες περιτρανα χθές ότι δεν αντέχεις αντίλογο σβήνοντας το σχόλιο μου. Σ ενόχλησαν οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί ενώ εσύ βρίζεις όλους του διαφωνούντες @@@ του Καράμπελα και μ@λ@κες. Λες συνέχεια ότι τα αιολικά δεν εξοικονομούν διοξίδιο και ορυκτά καύσιμα. Το πολυτεχνείο Μαδρίτης άλλα λέει. Χθες το έστειλα

http://www.alphagalileo.org/ViewItem.aspx?ItemId=135408&CultureCode=en

Μήπως γι αυτό το έσβησες. Ενοχλήθηκες που σε είπα σταλινικό; Το απόδειξες περίτρανα λογοκρίνοντας το σχόλιο. Μπορείς να το ξαναποδείξεις και σήμερα σβήνοντας κι αυτό. Αλλιώς να εξηγήσεις γιατι το έσβησες ενώ είχε μόνο επιχειρήματα, πολιτικούς χαρακτηρισμούς και αυτά που το μέλος του κλαμπ σου Σπιράλ αεχι-ΤΕΚΤΟΝΑΣ έγραψε ο ίδιος στο προφίλ του. Σε πείραξε που μετάφρασα το ΤΕΚΤΟΝΑΣ στα λατινικά όπως εσύ που με τον προφ Μοριάρτυ μεταφράζατε τα @@@ του καράμπελα - μασόνος=τέκτονας και ναι μασόνος carbonaro (καρβουνιάρης)- στο κίνημα του κάρβουνου δεν ανήκει? Γιατι δηλαδή εγκρίνεις μονο το σαξονικό ακαδημαϊκό χιούμορ του προφέσσορ φον Μοριάρτυ του γκουρού του κλαμπ? Και μονο εσύ έχεις το κόπυράϊτ στα λατινικά του καράμπελα και οι διαφωνούντες λογοκρισία. Να δω πόσο θα αντέξεις πριν το σβήσεις και τι θα απαντήσεις στο πολυτεχνείο της Μαδρίτης που λέει για μεγάλη εξοικονόμηση ορυκτών καυσίμων και διοξείδιου.

archaeopteryx είπε...

περιαυτολογείς. Το να λες ανοησίες επιτρέπεται. Αν θες να βρίζεις τον διαχειριστή του ιστολογίου, δεν είναι υποχρεωμένος να σε βλέπει. Για τρολ σε κόβω, και στο λέω καθαρά: Αν έχεις κάτι να πεις περίπου σχετικό με την ανάρτηση. ή γένικά με το θέμα, λέγε το. Ειδεμή θα κόβεσαι. Η επανάληψη τεκημριωμένων απόψεων, πχ με συνδεσμους (έστω και της ΕΛΕΤΑΕΝ) δεν με ενοχλεί. Θρησκευτικές απόψεις δεν θα τις ανεχθω άλλο.

Δεν έχω δει καμία μελέτη εξοικονόμησης καυσίμων. Αν υπήρχε, θα ήταν πρωτοσέλιδη. Αυτή που αναφέρεις αντίκειται στο ότι οι Ισπανοί έφτασαν σε όρια χρεοκοπίας με τα αιολικά τους, έχω πάνω από 5-10 σχετικές αναρτήσεις. Η μόνη τεκημριωμένη μελέτη για εξοικονόμηση καυσίμων είναι από τον Ιρλανδικό ΑΔΜΗΕ. Την έχω ανεβάσει.

Αναφορά σε τέκτονες και μασόνους, σταλινικά και τρίχες του κώλου θεωρούνται σκοταδιστικα και παραθρησκευτικα. Τελευταία προειδοποίηση. Μετά, αυτόματο κόψιμο.

archaeopteryx είπε...

να στειλεις το λινκ από την Ισπανία στο Εκόνομιστ. Δικές του είναι οι απόψεις που μεταφέρω. Μπορεί και να σου απαντήσουν.

spiral architect είπε...

Ανώνυμε, αν ήσουν τεχνικός θα καταλάβαινες ότι, απ' αυτά που λέει το ριπόρτ της μελέτης του UPM πουθενά δεν τεκμαίρεται ότι τα ΑΠΕ μειώνουν το CO2 (συμπεριλαμβανομένου του CO2 της διαπνοής των φυτών) της ατμόσφαιρας, ή ότι κάνουν οποιασδήποτε μορφής εξοικονόμηση. Ασε δε που βάζει και κάτι ζόρικα (προ)απαιτούμενα:

Finally, the report suggests some recommendations to enhance the effectiveness of potential sources such as modeling, management of electric systems or energy storage.

Για πες μου λοιπόν, πως θα γίνει το παραπάνω και τι βαθμό απόδοσης θα έχει η "αποθήκευση" Η.Ε.; Ξέρεις;
Ή μήπως νομίζεις ότι, η αποθήκευση τεραστίων ποσών Η.Ε. γίνεται εύκολα, χωρίς κόστος και χωρίς απώλειες;
Mόνο και να' ξερες, τι βαθμό απόδοσης έχει η φόρτιση/αποφόρτιση της μπαταρίας του κινητού ή του λάπτοπ σου, δεν θα μίλαγες!

spiral architect είπε...

Α, ναι: Τέκτονας δεν είμαι. Κάτι άλλο είμαι, που προς το παρόν δεν έχει σημασία.
Black Sabbath - Spiral Architect

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/notes/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD-fukushima-%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1/775744732440350

Η φρικιαστικη αληθεια.

spiral architect είπε...

Ας πρόσεχαν!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63942901

spiral architect είπε...

Καθένας όπως τη βρίσκει ...

nikos είπε...


Στα χέρια των μεγάλων τα αιολικά πάρκα

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=407741

nikos είπε...


560 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ

http://enalaktikovima.blogspot.gr/2014/01/560.html?spref=fb

archaeopteryx είπε...

Η ΕΝΕΤ είναι αντιγραφή από το πρες ρηλης της ΕΛΕΤΕΑΝ. Αρλούμπες με τις οποίες θα ασχοληθώ το Σ/Κ Μεταξύ ΕΛΕΤΑΕΝ και Βέγγου, προτιμώ τον Βέγγο.

archaeopteryx είπε...

Σπάϊραλ, ωραίο κομμάτι...

Ανώνυμος είπε...

Wind Power Proves Effective CO2 Saver

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=wind-power-proves-effective-co2-saver

Το γράφει και το Scientific American για τα στοιχεία της έρυνας στην Ισπανία

LONDON – One of the most oft-repeated arguments of the anti-wind lobby is that turbines produce electricity only intermittently, when there is enough wind to turn them.

But extensive research in Spain means this claim can now definitively be declared a myth. Wind, the researchers found, is a very efficient way of reducing carbon dioxide emissions.

Και μου λες εσύ ότι αυτά δεν είναι σχετικά με αυτήν την ανάρτηση όπου εσύ λες πάλι ότι τα αιολικά δεν εξοικονόμησαν διοξείδιο;

Μου λες ότι δεν βάζω λινκ. Τι είναι αυτά που δίνω στα σχόλια μου;;; Αν είσαι αμερόληπτος που λες, να βγάλεις και αυτά τα στοιχεία του πολυτεχνείου Μαδρίτης που μόλις τώρα βγήκαν στο φως. Εσύ μάλον δεν είσαι ενημερωμένος και σ αρέσει να ζεις με το ναρκισισμό σου.

Γιατί εγώ είμαι τρολ περισότερο από τον άλλον που γράφει ότι ανήκει σε δύναμη επιβολής τάξης και ασφάλςιας και μας παρακολουθεί και στέλνει στοιχεία υπερατλαντικά. Το δικό μου σχόλιο τόσβησες αυτουνού το άφησες.

Ο προφ. Μοριάρτυ δεν με χαρακτήρισε ηλίθιο και καθίκι, και κωμικό; Ο διαχειριστής δεν είναι τρολ που λέει τεστικούλουμ καραμπέλους; Λες ότι είναι σκοταδιστικός ο χαρακτηρισμός σταλικνικός. Η σταλινική πρακτική της λογοκρισίας σου δεν είναι σκοταδιστική; Έσβησες 3 σχόλια μου και με απειλείς με λογοκρισία αν πληρώσω τα μέλη του κλαμπ σου με το ίδιο νόμισμα και τους χαρακτηρίζω όπως νομίζω.

Περιμένω να δείξεις ότι το πολυτεχνείο της Μαδρίτης λέει ψέμματα. Ή να βγείς και να γράψεις εδώ μέσα ότι κάνεις λάθος.

Κι αν δε μπορείς εσύ φώναξε σε βοήθεια τον προφέσσορα, αν καταδεχτεί να ασχοληθεί με μεσογειακούς γιατί αυτός είναι αγγλοσαξογοτθικής σχολής και εκφραστής του "πιστεύω" εξοπντώστε όσους δεν ξέρουν διαφορικό λογισμό. Και τώρα θυμήθηκα που με είπες Τσιπουρίδη. Γιατί λες ονόματα για να δημιουργείς εντυπώσεις. Κι εμένα ένας παπαγάλος μου είπε το όνομα ας πούμε του Μοριάρτυ - να λέω κι εγώ ονόματα; Αλλά να μη σε ζορίζω πολύ για πάλι θα πατήσεις το κουμπί.

archaeopteryx είπε...

μπορείς να τα βάζεις, αλλά πιο έυκολα κάνε λινκ στην σελίδα της Greenpeace. Το Scientific American έχει πάψει ε΄δω και καιρό να είναι είτε Scientific είτε American. Συγκεκαλυμένη προπαγάνδα.

Neither Scientific nor American

archaeopteryx είπε...

Βασικά, οι απόψεις σου είναι ίδιες με αυτές πολλών πρασινων ζόμπυς. Συγγνώμη αν σε πρόσβαλα όταν σε ρώτησα "μήπως είσαι ο Τσιπουρίδης". Ολοι εσείς οι πράσινοι παπαγάλοι, δέχεστε ψευτοεπιστημονικά σλογκαν (σαν αυτά που έχεις παραθέσει, και τα επανλαμβάνετε. Αυτός που επανλαμβάνει αρλούμπες, είναι παπαγάλος αρλουμπολόγος. Καθε αρλούμπα που ασπάζεσαι, συμπεριλαμαβνομένης και της ποσοτικοποίησης της υποκατάστασης συμβατικών καυσίμων την έχω ερευνήσει, και παρουσιάσει. ΔΕΝ σε ενδιαφέρει να διαβάσεις, σε ενδιαφέρει να παπαγαλίσεις. Και το κάνεις αρκετά συχνά, να σε θωρώ εγώ και όχι μόνο (είμαστε πάνω από ένας) τρολ.

Σε προειδοποίησα. Μένε στο θέμα. Βάλε το λινκ του Ισπανού ή του Scientifik Amerikan. Μην κάνεις αυτοψυχαναλύσεις, και μην σε νοιάζει τι έχω εγώ με τον όποιο άλλο σχολιαστή. Θα διαγράφεσαι. Αν θες να ανοίξεις ένα μπόγκ με τις απόψεις σόυ, είναι δωρεάν. Και να ξέρεις κάτι: Όταν με κουρδίζουν, ξεβαριέμαι. Και βαριομουν. Αλλα με σένα ξεβαρέθηκα... Αυρίο να δεις αφιέρωμα στα αιολικά. Θα έχει και Βέγγο. Και αν απαντήσεις επι προσωπικού, ...είπαμε.

archaeopteryx είπε...

και είσαι 100% παπαγάλος. Εχω 10-15 αναρτήσεις για το φιάσκο της Ισπανίας. Οχι δικές μου απόψεις, δικές του, και διεθνών σχετικά έγκυρων ΜΜΕ. Ο παπαγάλος, δεν διαβάζει, παπαγαλίζει. Διαβασε. Μπορεί να μάθεις κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8.05μ.μ.
Αρχίζεις και μου αρέσεις πολύ, μέχρι που θα σε ερωτευθώ, κατάλαβες φαντάζομαι ότι είμαι γυναίκα. Αν έχεις fb, ή blog να μου δώσεις την διεύθυνση, ο αρχαίος μπορεί όταν τον κουρδίζουν να ξεβαριέται, σ΄εμένα ενεργείς antistress, αντί να κάνω γιόγκα με τον καθηγητή μου, θα διαβάζω εσένα, μου στοιχίζει φθηνότερα.
+++

Professor Moriarty είπε...

Από τους τρείς χαρακτηρισμούς που λες ότι σου απέδωσα, μάλλον θα αποσύρω τον τρίτο αν συνεχίσεις έτσι. Τείνεις να γίνεις περισσότερο αξιοθρήνητος παρά κωμικός με αυτούς τους απολογητικούς διαλόγους που θυμίζουν κατιαναριό πρωϊνής ζώνης τηλεθέασης.

Delivery boy είσαι. Το paper που σου σφύριξαν γράφει στο abstract το οποίο έψαξα και βρήκα:
“studying scenarios where wind penetration causes major deviations in programming and we define a procedure for quantifying CO2 reductions using emission factors and efficiency curves from existing installations”. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Να στο πω απλά για να το πεις και σε εκείνους που σε έστειλαν: Το paper είναι μια πατσαβούρα που δημοσιεύτηκε σε μια φυλλάδα που είναι παιδική χαρά των AΠE.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, εσυ και η οικογένειά σου έχετε χρεωθεί περί τα 3+6=9 δις (10 με υποδομές κλπ) για τα αιολικά και τα φ/β που έχουν μπει μέχρι τώρα. Σου έχουν ακριβύνει το ρεύμα με υποτιμολογημένο το ρεύμα (εξ ου και η τρύπα (περι το 1 δις?) στον ΛΑΓΗΕ. 10 δις για 10 εκταμμύρια ντόπιους είναι 1.000 το άτομο. Θα πεις "δεν πειράζει, τι είναι να χρωστώ άλλο ένα χιλιάρικο" . Πληρώνεις ακριβότερο ρεύμα και χρωστας, χωρίς να έχεις εξοικονομήσει ούτε ένα κιλό λιγνίτη. Το μονο που έχει κάνει είναι καις αέριο αντί λιγνίτη. Το αέριο είναι πολύ πιο ακριβό από τον λιγνίτη, και το αέριο στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβό από ότι στην Γερμανία. Η Γερμανια σου εξάγει τα αιολικά και τα φ/β που βάζεις. Και με τις ΑΠΕ, το αέριο γίνεται ακόμα ακριβότερο.

Ασε λοιπόν τις ομφαλοσκοπήσεις, και σκέψου... Πόσοι είστε στην οικογένειά σου? Επι 1000. τόσα χωστάτε, για την ώρα. Όσο βάζουε ΑΠΕ, τόσο θα ανεβαίνει. Οχι επέιδή το λέω εγω, επειδή το έχουν πάθει στην Γερμανία. ΕΚΕΙ, όμως, απασχολούν και 300.000 άτομα στον κλάδο. Εδώ? Μόνο οι πλασιέ, και οι παπαγάλοι, αν πληρώνονται

spiral architect είπε...

Ρε ανώνυμε, μπας και έχεις κάνα Φ/Β στην ταράτσα και η "επένδυση" σου' κατσε στραβά;
(ηλεκτρόδια Cu τουλάχιστον έβαλες; Μπας και πρόσθεσες κάνα πανέλο παραπάνω όταν έφυγε το συνεργείο της ΔΕΗ; Προσοχή στους γύφτος με τα Ντάτσουν!)

spiral architect είπε...

Ρε Μοριάρτυ, για να' χουμε καλό ρώτημα, ποιον καθηγητή είχες;
(για να ξέρουμε το δηλαδής ...)

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, έχεις ξαναπεί το ίδιο πράγμα δύο φορές. Η "μελέτη" που αναφέρεις, εξακολουθεί και φαίνεται. spam

Professor Moriarty είπε...

Spiral, δεν αντιλήφθηκα το σημαινόμενο του video clip σε σχέση με το context, αν και υποθέτω ότι έχασα κάποιες συνέχειες. Μάλλον χρειάζομαι υποτίτλους...

Για όποιον ενδιαφέρεται, εδώ ένας από τους καθηγητές μου:

http://www.youtube.com/watch?v=uzHThoav6hs

Θυμάμαι την σκηνή στην Alphaville κάτω από την επιγραφή “νέον” με την εξίσωση Ε=m c^2

“Ο Προφέσορ Ζεκέλ με ρώτησε γιατί πυροβόλησα εκείνον στο μπάνιο αφού ήταν όλο μια ψυχολογική δοκιμασία. Του απάντησα ότι είμαι μεγάλος για να συζητάω, και πυροβόλησα. Είναι το μόνο μου όπλο ενάντια στον θάνατο...”

ΥΓ. Αν καταλαβαίνω καλά εμφανίστηκε πάλι εκείνος ο φαιδρός και ζητούσε και τα ρέστα.. Έχω ένα ελάττωμα που χειροτερεύει διαρκώς. Δεν μπορώ να συζητώ με άσχετους. Κακώς προσπάθησα να συζητήσω με εκείνον τον οπαδό της αποτροπής ηφαιστειακών εκρήξεων με αλεξικέραυνα. Αποδείχθηκε ότι δεν ήξερε στοιχειώδη ορολογία και μετατόπιζε συνεχώς την συζήτηση σε συνωμοσιολογία και ηθικολογία. Το ίδιο και αυτός ο πράσινος ροζ της “Ρόζας”.

archaeopteryx είπε...

μάλλον τρολάρει για να εκενυρίσει... μπαινει σε σπάμ (εκτός εάν λέει κάτι καινούργιο)

Professor Moriarty είπε...

Κατ' αρχήν δεν έστειλε καμιά “μελέτη”. Δημοσιογραφικά άρθρα έστειλε που γράφουν άρες μάρες και το γνωστό ότι όσο αυξάνει η διείσδυση των αιολικών τόσο μειώνονται τα ποσοστά “εξοικονόμησης” CO2, αλλά κάποιοι Ισπανοί βρήκαν ότι αξίζει τον κόπο να φτάσουμε μέχρι 50% διείσδυση. Το abstract του paper στο οποίο αναφέρονται το βρήκα και λέει φούμαρα. Για να τσεκάρουμε τι ακριβώς έκαναν πρέπει να δούμε το full text, αλλά δεν δίνω 36 ευρώ να αγοράσω την φυλλάδα για να διαβάσω όλη την δημοσίευση που ψυχανεμίζομαι ότι θα είναι “άνθρακες...”

archaeopteryx είπε...

μην χάνεις τον καιρό σου μαζί του... Όποτε βάζει ΜΟΝΟ λινκς ή απόψεις σε κάποιο θέμα τον αφήνω. Όταν γράφει ψυχολογικά, σπάμ... Μην χάνεις τον καιρό σου, φτάνει που τον χάνω εγώ... ΑΥΤΟ θέλει. Υποτιμά το κουμπάκι "σπαμ".

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε η μελέτη του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης, που καλά θα κάνεις να την αγοράσεις και να μας την στείλεις αφού την επικαλείσαι, μιλάει για 80% της υποτιθέμενης συμβολής των αιολικών σε 50% διείσδυση και η Ισπανία έχει αιολικά οικονομικά συμφέροντα να διασώσει, επομένως εύκολα κατασκευάζεται μια μελέτη, δες πόσες ανάλογες υπάρχουν στα δικά μας Πανεπιστήμια, μέχρι που σε μια από αυτές λένε να μπαίνουν και σε αιολικά φτωχές περιοχές για διασπορά.

Μήπως γνωρίζεις πόσα δις αιολική μαύρη τρύπα στην οικονομία είχε και έχει ακόμη η Ισπανία ;

Άκουσε να δεις πώς έχει το πράγμα:
Ζεις σε μια χρεωκοπημένη χώρα και αν το κόστος εξοικονόμησης μιας Χ ποσότητας καύσιμης ύλης για την παραγωγή μίας MWh και την αποσόβηση ενός τόνου CO2 κοστίζει πάνω από 350 ευρώ αν υπολογίσεις και το κόστος της υποστήριξης των συμβατικών που λειτουργούν υπό μείωση της μεταβλητής ένεκα ΑΠΕ ισχύος τους, τότε μόνο ένας ανόητος υπάλληλος κάποιας παρασιτικής εταιρείας θα υποστήριζε να διευρυνθεί η είσοδος των ΑΠΕ πλην υδρο στο ενεργειακό μείγμα.

THE unprecedented cost of energy driven by the renewable energy target and the carbon tax had destroyed the nation's competitiveness, Tony Abbott's chief business adviser has declared.
........
http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/policy/climate-policies-helped-kill-manufacturing-says-maurice-newman/story-e6frg6xf-1226792218812#

Επομένως σε ρωτώ, ποιό περίπου ποσό σε ευρώ είναι ανεκτό να πληρώνει ο πολίτης ως φόρο άνθρακα στην ενέργεια, σε μια χρεωκοπημένη χώρα για την αποσόβηση της εκπομπής ενός tn CO2 και την εξοικονόμηση της χ ποσότητας λιθάνθρακα για την παραγωγή μίας MWh ;

Εξυπνάκια περιμένω απάντηση και μη γράψεις τίποτε για εξωτερικά κόστη κ.λ.π.του άνθρακα, άσε τα αυτά για άλλους. Είσαι υπερ της άγριας φορολόγησης του άνθρακα ναι ή όχι ;

Γνωρίζεις πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν και πόσες οικονομίες θα καταρρεύσουν; Γνωρίζεις ότι οι περισσότερες αναλογικά εκπομπές είναι από τις μεταφορές και ότι οι φορτηγατζήδες έχουν δείξει άγριες διαθέσεις σχετικά με τον επιχειρούμενο φόρο άνθρακα στα καύσιμα ;

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις τα ίδια με το αρχαιο-χχχχχ-λογοκριτή και τον φονΜοριάρτιχχχχ. Μπορεί να είσαι ο χχχχ διαχειριστής του μπλογκ και γράφεις τώρα ανώνυμα. Και σε πληροφορώ ότι η μεγαβατώρα στην Ισπανία το 2012 ήταν κάπου 45ευρώ και φέτος νομίζω είχε πέσει και στα 35 κάποια εποχή. Εγώ υποστήριξα μικρές και αποκεντρωμένες ΑΠΕ. Που σημαίνει δηλαδή μιά μονάδα αντλησιοταμίευση σε ένα νησί π.χ Ικαρία. Αυτό έχει όφελος την απεξάρτηση από πετρέλαιο και άλλα ορυκτά. Αν δηλαδή γίνει χαμός στην μέση ανατολή και δεν μπορείς να έχεις πετρέλαιο ή θα είναι πανάκριβο η μονάδα θα δίνει ενέργεια στο νησί από τα αιολικά. Με ΑΠΕ ακόμα και να διαλυθεί το κεντρικό σύστημα παραγωγής ενέργειας θα μπορείς να καλύψεις βασικές ανάγκες π.χ. φωτισμό και άλλα. Αλλά εσείς ενδιαφέρεσρ μόνο για την βιομηχανία και τους βιομήχανους εκφράζετε εδώ συμφέροντα των βιομηχάνων και αν ξαναπώ τι είστε θα με σβήσει στο πι και φι ο χχχχ διαχειριστής. Για τα εκατομμύρια νεκρούς από μόλυνση από καύση άνθρακα και κλιματικές ανατροπές και πυρηνικά δεν μιλας καθόλου!!! Όσες μελέτες και να στείλω ο Μοριάρτιχχχχ θα τις πετάξει στα σκουπίδια κι ο Αρχχχχχ θα τις σκίσει. Αφού πίνει μποζολέ ο Μοριάρτυ κι εμάς μας κερνάει ξύδια και πιστολιές όπως είπε σε άλλο ποστ, να την αγοράσει εκείνος αντι να τσιγκουνεύεται.

archaeopteryx είπε...

κάνεις λάθος. Κοιτάω κάθε μελέτη, και προσπαθώ να βρω λάθη σε αυτά που λέω, και όταν κάποιος μου βρει λάθος (ο σπάϊραλ πχ μου έχει βρει λάθη), α) τον ευχαριστώ, και β) το διορθώνω. Και λέω ότι "διόρθωσα λάθος". Αν διάβαζες, θα το έβλεπες.

Αν διαβαζες, θα έβλεπες ότι σου έχουν πει, ότι αν θες ΑΠΕ στο σπίτι σου, και να τις πληρώνεις εσύ, και να μην χρειάζεσαι και το δίκτυο για το 75% του χρόνου που θα είναι άχρηστες, ΚΑΝΕΙΣ δεν σε εμποδίζει. ΔΕΝ θες αυτό. Θες να σε πληρώνουν άλλοι, για να παρασιτολογείς.

Αν ποτέ χρειαστείς νοσοκομείο, ή ασανσέρ, η δουλειά σε κάποια επιχείρηση, να δοκιμάσεις νοσοκομεία και κτίρια που ηλεκτροδοτούνται από ΑΠΕ, χαχαχαααάαχα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ. Μόνο για επιδοτήσεις. Μόνο με επιδοτήσεις. Ποτέ κανένας συνδυασμός ΑΠΕ (πλην Υ/Η) δεν υποακτέσησε ούτε μία συμβατική μονάδα. Ποτέ και πουθενά.

'Οταν βρεις κάποια μελέτη ή είδηση που να λέει "να ηλεκτροδρότηση απο ΑΠΕ" να την στείλεις, θα την ανεβάσω.

(Και για 3η φορά σου λέω ότι η Ισπανία είναι στα όρια χρεοκοπίας απο τις ΑΠΕ. Καράτει χαμηλα την μεγαβατώρα, και έχει ξεωριστο λογαριασμό με το έλλειμα. Πολλές δεκάδες δις. Εμεις΄για την ώρα έχουμε μόνο 1 δις τρύπα (και είναι και από ΑΠΕ και από αέριο).

Να προσέχεις τι διαβάζεις, και να το διαβάζεις ολόκληρο. Ψάξε την ενότηα "Ισπανία" εδώ, δεν έχει δικές μου απόψεις, μονο έγκυρες ειδήσεις.

archaeopteryx είπε...

ΜΙΑ είδηση που να λέει "να ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ". Δες το γράφημα βρε άνθρωπε... Ειναι τοσο ασήμαντε που δεν φαίνονται... ΟΛΕΣ οι ΑΠΕ τις Ευρώπης δεν μπρούν να φτιάξουν ούτε ένα μέτρο καλώδιο (αν ξέρεις πώς φτιάχνονται, θα το καταλάβεις και εσύ). Μην είσαι στόκος, είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις.

Professor Moriarty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
archaeopteryx είπε...

ανωνυμε... τι θα κανω με σενα... δοκιμασε να απαντησεις χωρις να λες ασχετα... αν δεν μπορεις, ή δεν καταλαβαινεις, θα στο ξαναγραψω εγω...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν είμαι ψηφιακή ρέπλικα και γράφεις ανοησίες ότι "η MWώρα κοστίζει στην Ισπανία το 2012 κάπου 45ευρώ και φέτος νομίζω είχε πέσει και στα 35 κάποια εποχή" δεν εξηγείς ποιά ακριβώς MWώρα, η αιολική ; γιατί αν αυτή είναι η ταρίφα σήμερα στην Ισπανία και εξυπηρετείται η χρηματοδότηση-απόσβεση τότε να πάς στον Εισαγγελέα ως νέος που ενδιαφέρεσαι για το δημόσιο συμφέρον, επειδή ξέρεις εδώ η ταρίφα είναι διπλάσια.

Δεν απάντησες σε αυτά που ρώτησα πάντως γιατί δεν έχεις απάντηση, εκτός αν εννοείς ότι μία σωστή τιμή αποσόβησης εκπομπών ανά τόνο CO2 είναι τα 45 ευρώ, αν ναι είσαι μακρυά νυχτωμένος.. Και για το αντλησιοταμιευτικό της Ικαρίας δεν μας είπες σε ποιά τιμή θα πουλάει την MWh στον ΛΑΓΗΕ, δηλαδή σε μας, μήπως γύρω στα 350-400 ευρώ; Με διασύνδεση της νήσου όπως και της Κρήτης λύνεται το πρόβλημα,επομένως τι χρειάζονται οι σβούροι; Όσο για τα μικροδίκτυα δεν είμαστε στην Αφρική και είμαι σίγουρος ότι εσύ ζεις κάπου στην Αθήνα, έχεις κάποιο πρόβλημα με το Σύστημα και το δίκτυο; Αποκόψου και βάλε στην ταράτσα ότι θέλεις, αλλά να τα πληρώσεις εσύ τα ανανεώσιμα σου και εγώ γουστάρω CO2, Ο.Κ. ;

Ανώνυμος είπε...

Με εκπλήσσει το Economist, διότι μέχρι τώρα είχε θέση κατακριτική για όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τις οικομπαρούφες.

Βέβαια μπορεί να είναι ένα απλό ass covering move διότι αρχίζει να αποκτά δυναμική η τάση προς απόρριψη της κλιματικής μπούρδας και η κοινωνία δείχνει τα δόντια της σε ότι αφορά την ενεργειακή πενία.

Kaymakchalan