Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Δήμος, πολίτες, φορείς, Εκκλησία: Αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες στην Πάρο


http://fileleutheros.net/main/2017/3/18/--4

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, αφού συμφωνήθηκε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

- Διεκδικούμε την ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας.

- Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τον τόπο μας από τις τεράστιες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Πάρο.

- Απαιτούμε την παροχή επαρκούς, ασφαλούς και φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας για την κατανάλωση των νοικοκυριών σαν αποτέλεσμα ενός άλλου ενεργειακού σχεδιασμού. (Μην ανησυχείτε... Το απόλυτα τελευταίο που κάνουν οι ανεμογεννήτριες είναι να ηλεκτροδοτούν. ΔΕΝ.)

-Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός κινήματος για την υλοποίηση των παραπάνω, που θα αποτρέπει στη πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.

Είναι συγκλονιστικό ότι πάνω από 200 συμπολίτες μας δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Αγώνα και στις διάφορες ομάδες. Η δυνατότητα συμμετοχής συνεχίζεται

Το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, δημοσιοποίησε το παρακάτω ψήφισμα κατά των ανεμογεννητριών:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής εξ αφορμής του θορύβου που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νησί μας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία την Τρίτη 28-2-2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιερού Προσκυνήματος και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Να συμπαρασταθεί στον αγώνα του Δήμου Πάρου και των συλλογικών φορέων του νησιού μας για την ματαίωση της εγκατάστασης αυτής, η οποία θα αλλοιώσει δραματικά το ομαλό ανάγλυφο της Πάρου με την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ύψους 100 μέτρων στις κορυφογραμμές των βουνών της, με την διάνοιξη δρόμων μεγάλου πλάτους σε χαρακτηρισμένες δασικές περιοχές και με τις κατασκευές τσιμεντοποιημένων βάσεων πολλών τετραγωνικών μέτρων, που εν τέλει θα ανατρέψουν και το οικολογικό σύστημα και την γραφικότητα του τοπίου στις περιοχές που θα τοποθετηθούν.

2. Λαμβανομένων όλων των ανωτέρω υπ’ όψιν τα οποία θα επιφέρουν και σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό, στον οποίο στηρίζεται η οικονομία του νησιού, η Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχει στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τον Δήμο Πάρου για το σκοπό αυτό.

3. Μαζί με όλους τους κατοίκους της Πάρου καλεί την Πολιτεία να προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας, προκειμένου να αποφευχθεί και η κοινωνική αναστάτωση που θα προκαλέσει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

4. Το παρόν ψήφισμα να σταλεί σε όλους τους φορείς της Πάρου αλλά και όλους τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, με ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Τέλος η Διοικούσα Επιτροπή, εύχεται θερμά, ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής να φωτίσει τον νου των αρμοδίων ώστε να ληφθεί η κατάλληλη απόφαση που και το περιβάλλον θα σέβεται και το ενεργειακό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και κυρίως θα ειρηνεύσει τους ευγενείς και φιλοπρόοδους κατοίκους της Πάρου που δικαιολογημένα βρίσκονται σε αναστάτωση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν και πιστεύω ότι τα γνωρίζετε,τα αναφέρω για τους αναγνώστες που δεν τα γνωρίζουν,

http://agonistiki-enotita-dei.blogspot.gr/2015/03/2009-2014.html

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2009 - 2014

Της Φλώρας ΠΑΠΑΔΕΔΕ

https://curia.gr/logariasmoi-dei-ipiresies-koinis-ofeleias-iko-kai-egklima-eis-varos-tou-ellina-politi/


Λογαριασμοί ΔΕΗ, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και έγκλημα εις βάρος του Έλληνα πολίτη

γράφει ο Μάριος Μαρινάκος