Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Όχι άλλη Πράσινη Απάτη. Όχι άλλες ανεμογεννήτριες στην Μάνη ή οπουδήποτε. Φτάνει πιά...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
 
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 12 μ.
συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
έξω από το Υπουργείο «Πολιτισμού» (Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας)

η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στη Μάνη, η οποία εκπροσωπεί συλλόγους, φορείς και 1.167 πολίτες που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων (του Γ.Παπακωνσταντίνου) του 2012, που αδειοδοτούν τα πρώτα «αιολικά πάρκα» στη χερσόνησο της Μάνης, με τις πρώτες 42 ανεμογεννήτριες από σύνολο 100 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 217 Α/Γ, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο Υπουργείο «Πολιτισμού» (Μπουμπουλίνας 20-22 στο ύψος του πεζοδρόμου της Τοσίτσα όπισθεν Αρχαιολογικού Μουσείου).

Καταγγέλλουμε τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου «Πολιτισμού», που με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της, από θεματοφύλακας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, έχει μετατραπεί σε διεκπεραιωτή των απαιτήσεων των εργολάβων της αιολικής απάτης. Παραδίδει τη Μάνη και τα μνημεία της στους σύγχρονους κατακτητές με συνοπτικές διαδικασίας και αποφάσεις απαράδεκτες ηθικά και πολιτικά, και έωλες νομικά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ
epitropiagonamanis@gmail.com

Πηγή:  https://olympia.gr/2017/03/07/greenmani/

Τα αιολικά:

1) Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή
2) Δεν μειώνουν ρύπους (στην όποια Πτολεμαΐδα)
3) Δεν εξοικονομούν λιγνίτη, αέριο, ή κάποιο άλλο καύσιμο
5) Δεν μετράνε στην επάρκεια ισχύος
6) Αυξάνουν τις αστάθειες στα δίκτυα
7) Ακριβαίνουν το ρεύμα αφού απαιτούν επιδοτήσεις και παρεμβάσεις
8) Ακριβαίνουν το ρεύμα αφού απαιτούν αέριο (που ψάχνουμε να βρούμε)
9) Ακριβαίνουν το ρεύμα από αέριο αφού γίνεται και αυτό μεταβλητό και ασύμφορο
10) Ρίχνουν τις αξίες γης, διώχνουν τουρισμό

Ακόμα και οι Γερμανοί της Siemens τις χλευάζουν. Και αυτοί τις εξάγουν!

Έχουμε ήδη 30% της ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ. Δεν χρειαζόμαστε άλλες. Έχουμε 2.000 αιολικά μεγαβάτ και 3.000 φωτοβολταϊκά μεγαβάτ. Πεταμένα λεφτά. Δεν χρειάζονται άλλα πεταμένα λεφτά από πτωχευμένη χώρα. Φτάνει πια με τα λαμόγια που παριστάνουν τους επιχειρηματίες.

Εάν θέλετε παραπομπές για τους παραπάνω ισχυρισμούς 1-10 και για τα τελευταία σχόλια, ξέρετε, ότι μου είναι πολύ εύκολο... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν και πιστεύω πως γνωρίζετε τις απόψεις,ίσως και τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Καθηγητή Φώσκολου,την παραθέτω πως ενημέρωση των αναγνωστών σας οι οποίοι δεν είχαν την τύχη να την ακούσουν:
https://youtu.be/pCEQ2957sSk

Ανάμεσα στα άλλα ο Καθηγητής κ. Φώσκολος αναφέρει ως λάθος την υπερβολική εισαγωγή ΑΠΕ(Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Φυσικού Αερίου και Ανεμογεννητριών,η οποία είναι αντιοικονομική και καταστρεπτική για τη ΔΕΗ,και βγάζει περισσότερο Διοξείδιο του Άνθρακα,ενώ πηγαίνουμε προς καταπολέμηση των εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα...
Λαθασμένη η άποψη ότι το Φυσικό αέριο μειώνει τις εκπομπές Διοξειδίου του άνθρακα.
Πρόταση επιστροφής στον Λιγνίτη που έχει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση,το ποσοστό των ΑΠΕ στο 30% και όχι στο 60% όπως προέβλεπε το σχέδιο ΥΠΕΚΑ και οι ανεμογεννήτριες μόνο στο 15%.