Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το CO2 δεν είναι ο κύριος παράγων στην Κλιματική Αλλαγή (λέει ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ)


http://www.cnbc.com/2017/06/19/energy-sec-rick-perry-says-co2-is-not-the-main-driver-of-climate-change.html

Ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ (όπως και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) δεν θεωρούν ότι το CO2 ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.



Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το κλίμα αλλάζει. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι άνθρωποι είναι μια χαρά να κάνουν ζημιά στο περιβάλλον.  Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το ατμοσφαιρικό CO2 ανέβηκε μετά το τέλος του μίνι παγετού του 18ου αιώνα.   Ή ότι ανέβηκε 5-6 χιλιάδες χρόνια μετά το τέλος της πιο πρόσφατης παγετώδους περιόδου που τέλειωσε πριν 12.000 χρόνια. Πολλοί επιστήμονες δέχονται ότι το αυξημένο ατμοσφαιρικό CO2 έχει κάποιο, περιορισμένο ρόλο σε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά συνολικά είναι μικρός παράγων στο κλίμα και ότι άλλοι παράγοντες είναι πολύ πιο σημαντικοί.

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Και αλλάζει για πολλούς παράγοντες, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι οι αλλαγές στην ηλιακή δραστηριότητα, στις τροχιά και την περιστροφή της Γης, σε τεκτονικές δραστηριότητες, κοσμική ακτινοβολία, τα ωκεάνια ρεύματα και, ναι, σε αλλαγές στην ατμοσφαιρική σύνθεση που μεταξύ άλλων οφείλεται και στην αλληλεπίδραση της ζωής στον πλανήτη και της ατμόσφαιρας (π.χ. την φωτοσύνθεση).  Αυτά τα έχω αναφέρει συνοπτικά εδώ, και έχω μεταφράσει και την εικόνα που εμφανίζεται δεξιά (από εδώ).

Οι θεωρίες περί θερμοκηπίου, ή ψυχροκηπίου είναι θεωρίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Υπάρχουν μόνο σε μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών που όμως αδυνατούν να προβλέψουν αλλαγές τα τελευταία 20-30 χρόνια, που είχαν γνωστές αρχικές συνθήκες.  Αυτές οι θεωρίες, ατυχώς έχουν ξεφύγει από την επιστήμη και έχουν γίνει πολιτική.  Ή κάποιου είδους θρησκεία. 

Ξανά και ξανά, η επιστήμη βρίσκει όλο και πιο στενή συσχέτιση μεταξύ του Ήλιου και του κλίματος με μηχανισμούς που δεν τους ξέρουμε οι πιο πολλοί από εμάς. Για παράδειγμα θα έχετε ίσως ακούσει ότι ο αριθμός των "ηλιακών κηλίδων" αλλάζει (εξ αιτίας αλλαγών στο μαγνητικό πεδίο του Ηλίου).  Όταν μειώνονται οι ηλιακές κηλίδες, τυπικά αυτό συνεπάγεται ψυχρές περιόδους, και έχει παρατηρηθεί και ιστορικά:

 
Ο "μηχανισμός" ψύξης από αυτή την μειωμένη ηλιακή (μαγνητική) δραστηριότητα είναι, ακόμα και σε υπεραπλουστευμένη μορφή, αρκετά σύνθετος:


Προσωπικά, δεν έχω ιδέα εάν οι δροσιές που περνάμε φέτος έχουν σχέση με το ότι ο τωρινός ηλιακός κύκλος είναι αρκετά ήσυχος, αλλά σε χρονιές που θυμάμαι (ειδικά αυτή η έρμη η δεκαετία του 1970), έτσι ήταν.  Και αυτός είναι ένας μόνο "κύκλος". Και επιβεβαιωθεί και πειραματικά και έχει αναφερθεί σε αυτόν και ο Σταύρος Αλεξανδρής.

Το ξαναλέω: Το κλίμα αλλάζει για πολλούς λόγους και μην ορκίζεστε ότι το ανθρωπογενές CO2 είναι ο πιο σημαντικός. Όπως να είστε σχεδόν σίγουροι ότι οι καημένες οι ΑΠΕ δεν μειώνουν το ανθρωπογενές CO2...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=kGihQYk1aRw

Ιωσήφ είπε...

Αντε πάλι :
αυτή τη φορά θα ανακατέψουμε 'οικονομικούς' και 'κλιματικούς' πρόσφυγες. Για να μη γελάει ο κόσμος, θα φτιάξουμε και καμμιά δεκαριά ιδρύματα που θα μας παρουσιάσουν πυστιμονικέζ έρεβνεζ και πήνακεζ και θα ταΐσουμε τους άσκεφτους

http://dailycaller.com/2017/06/18/germany-says-100-million-african-refugees-could-head-north/

nikos είπε...

Dennis Hoidas Το προβλημα ειναι απλο - και οσο περναει ο καιρος ξεκαθαριζεται...Η Απάτη της κλιματικής αλλαγης εχει πολλες ουρες...Απο τη μια ειναι οι πετρελαιαδες που πουλανε φυσικο αεριο - κι απο την αλλη οι καρβουνιαρηδες. Αν υπηρχε οντως θεμα "θερμοκηπιου" οι κυβερνησεις θα πρεπε να περασουν απο τον ανθρακα κατευθειαν στο φυσικο αέριο (που ειναι κατα 80% υδρογονο και δεν αφηνει σημαντικο ανθρακικο αποτυπωμα)... Καπου ομως εκει, παρεμβαλλονται οι τραπεζες και τα λαμογια-"επενδυτες" και προτεινουν την λυση των αιολικων που σημαινει "τεραστιοι μακροχρονιοι δανεισμοι-τεραστιες επιδοτησεις" ...πάντα στην καμπουρα του καταναλωτη. Το "καλο" με τα αιολικα ειναι οτι θεωρουνται "αριστερα" - τον κακο ειναι οτι ΠΑΝΤΟΤΕ κανουν μπαχαλο το δικτυο και χρειαζομαστερ ΞΑΝΑ φυσικο αεριο για να βουλώσουμε τις τρυπες τους. Οταν βλεπετε τον πρωβθυπουργο σας (καλος-κακος, δεξιος-αριστερος, αδιαφορο) να ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ τους πετρελαιαδες για περισσοτερο φυσικο αεριο (οταν ο "κυκλος" του εχει συμφεροντα στον ανθρακα) να ειστε σιγουρη οτι η ριζα του προβληματος βρισκεται στα αιολικα.

Professor Moriarty είπε...

Μια και αναφέρθηκες στην Τήλο. Δεν θα αναφερθώ στο σχέδιο «ενεργειακής αυτονομίας του νησιού» που θα είναι «αυτονομία 70% με προοπτική 100%» όπως ισχυρίζονται. (Σε λίγο θα λέμε και «ελευθερία 30, 40. 70%... με προοπτική»… ) Αλλά θέλω να δεις αυτό το βίντεο , όχι για το βίντεο καθεαυτό που είναι μια μπούρδα του στυλ Ζορμπάς ΑΠΕ, αλλά για την λεζάντα από κάτω:

«Vote for Greek finalist Piraeus University of Applied Sciences: renewables storage for secure energy»

Ειλικρινά δεν γνώριζα την ύπαρξη πανεπιστημίου του Πειραιά και ήμουν έτοιμος να αρχίσω να αναρωτιέμαι μήπως έπεσα τον τελευταίο καιρό σε καμία χωροχρονική ανωμαλία και έχασα κάποιες εξελίξεις ή μήπως έχω σοβαρό πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα… Αλλά όταν το έψαξα λίγο βρήκα ότι στον Αγγλικό τίτλο του «πανεπιστημίου» κυκλοφορεί σε παρένθεση και ο εξής υπότιτλος:

(Technological Education Institute of Piraeus)

Πρόκειται δηλαδή για το ΤΕΙ του Πειραιά το οποίο αυτοανακηρύχθηκε σε πανεπιστήμιο αγγλιστί!

Αυτή λοιπόν η… μαϊμού διακινεί τα σχέδια μαϊμουδοενέργειας και μαϊμουδοαυτονομίας? Η μαϊμού της μαϊμούς….

Ανώνυμος είπε...

Ξεπέρασες τον εαυτό σου ΑρχαιοΠροφέσσορα της μαύρης προπαγάνδας και κοροϊδεύεισ σνπμπάρεις το ΑΤΕΙ Πειραιά άχρηστε προφέσσορα των σπίναρς με το ανώμαλα σπιναρισμένο μυαλό που βρίζεις κάθε επιστήμονα καθηγητή και πανεπιστήμιο που είναι υπέρ ΑΠΕ. Κι αυτό το σχόλιο σου είναι απ τα πιο αισχρά και συ τους πιο άχρηστους και βλαβερούς στην κοινωνία προπαγανδιστή της ρύπανσης και του ενεργειακού φασισμού!!!!Έβρισες τον καθηγητή Ζερβό προχθές τώρα βρίζεις το Ανώτατο τεχνολογικό ίδρυμα Πειραιά γιατί στηρίζει και δουλεύει για καθαρή ενέργεια. Και να ξ΄ρεις άχρηστε Προφέσσορα της μαύρης τρύπας των Σπιναρς που το μυαλό σου σπινάρει ανώμαλα και έψαχνες το σωματίδιο του θεού και δεν το βρήκες αλλά ψάχνεις τα σωματίδια του διαβόλου στην μαύρη τρύπα του λιγνίτη, να ξέρεις ότι οι πτυχιούχοι ΤΕΙ είναι πιο χρήσιμοι στην κοινωνία από σένα τον άχρηστο που δε ξέρεις να βιδώσεις μια βίδα και γράφεις εξισώσεις με μαθηματικά άχρηστα και με μασονικά και καβαλιστικά σύμβολα που τα καταλαβαίνει μόνο μια μασονία που τα έκανε σκοτεινή θρησκεία και όλοι σαςε πληρώνεστε τζάμπα παχιούς μισθούς και δεν προσφέρεται τίποτα στην κοινωνία. ΑΧΡΗΣΤΕ ΕΠΙΟΡΚΕ ΠΡΟΦΕΣΣΟΡΑ TRUMΠΟΥΚΕ!!!!

archaeopteryx είπε...

το παραπάνω είναι το πιο τεχνοκρατικό επειχείρημα που μου έχουν δώσει και είναι αυστηρά για ψυχαγωγία του Prof M.!

Professor Moriarty είπε...

Χαα-χαχαα! Μου θύμισε αυτό: Καθυστέρηση πτήσης εξ αιτίας μαθηματικών – Καθηγητής θεωρήθηκε ύποπτος για εξίσωση που έλυνε!

archaeopteryx είπε...

Καλόοο!