Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Inside Story 6: Παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμός με επιστημονικό τρόπο

Όποτε αρχίζω να γράφω την ανάρτηση για τις "80 αρλούμπες σε 8 λεπτά" που υπέγραψε η κυρία Τράτσα ανοίγω παρενθέσεις και πρέπει να τις κλείνω.

Τελικά, κατάφερα και την ...τέλειωσα, αλλά η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός που διοχετεύουν οι ΑΠΕτζήδες είναι το κάτι άλλο.

 Στην προηγούμενη ανάρτηση-παρένθεση για τον Δανό Ignacio de Loyola, είδα πόσο επιστημονικά δουλεύει η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός και πόσο εύκολα πέφτω και εγώ στην παγίδα.


Το κλασσικό αντίμετρο αυτοπροστασίας που έχουν τα πολεμικά αεροσκάφη κατά των αντιαεροπορικών πυραύλων υπέρυθρης καθοδήγησης είναι τα ...πυροτεχνήματα.  Ο αισθητήρας καθοδήγησης του πυραύλου κοιτάει και κυνηγάει τα πυροτεχνήματα και το αεροπλάνο ξεφεύγει.

Με πυροτεχνήματα και πλασματικά ή μικρής σημασίας προβλήματα, που αμολάει  και μετά μάς αναλύει η αιολική προπαγάνδα, κοιτάμε την ανάλυση των σχετικά ασήμαντων προβλημάτων και μάς ξεφεύγουν τα σημαντικά προβλήματα.


Τα αιολικά έχουν μερικά πραγματικά, σημαντικά, μεγάλα, προβλήματα και μερικά λιγότερο σημαντικά ή επουσιώδη ή και ανύπαρκτα προβλήματα. Παρακολουθώ την αντιαιολική γκρίνια από το 2010. Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει ,εγώ, γκρίνια ή διαμαρτυρίες για ενόχληση κατσικιών. Οι μόνοι που μιλάνε για ενόχληση κατσικιών είναι οι αιολικοί! "Δεν ενοχλούμε τα κατσίκια!" διατυμπανίζουν.

Ούτε και οι αγελάδες ενοχλούνται!

ΜΟΝΟ ο "Δόκτωρ" Τσιπουρίδης έχει δήθεν δεχτεί διαμαρτυρίες για κατσίκια, έβαλε και Τσιπουρίδειο σάλτσα στην ανώνυμη πηγή του,, (που πιθανότατα αυτός "φύτεψε") αλλά το χρησιμοποίησε σε ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό (που με τον κατάλληλο σύμβουλο μπορεί και να χάψει την αρλούμπα του).  Τα έφαγε τώρα τα προσωρινά μέτρα ο πελάτης σου στην Εύβοια και λέγε εσύ για κατσίκια.

Οι αιολικοί "επιστήμονες" (η πραγματική "επιστήμη" τους είναι η επιστήμη της προπαγάνδας, ή της "ενημέρωσης" μας κουνάνε μπροστά μας κουδουνίστρες με τα σχετικά ασήμαντα προβλήματα, χάνουμε τον καιρό μας με αυτά και κάπως ξεχνάμε τα σημαντικά προβλήματα.

Τα σημαντικά προβλήματα που γνωρίζω εγώ, είναι:
  1. Δεν συμβάλλουν σε καμία επάρκεια ισχύος ή ασφάλεια ηλεκτροδότησης:  Στο 10% τους έχει ο ΑΔΜΗΕ, στο 2% οι δημοσιευμένες ξένες εμπειρίες.
  2. Δεν εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα ούτε μειώνουν εκπομπές CO2. Μετρημένα και δημοσιευμένα.
  3. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. Απαιτούν μονάδες ταχείας απόκρισης με χαμηλά τεχνικά ελάχιστα (πχ μονάδες αερίου που δεν έχουμε, και με αέριο που δεν έχουμε) ή/και υδροηλεκτρικά, που δεν έχουμε για πέταμα.
  4. Υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις. Οι επιδοτήσεις είναι αυτοσκοπός.  Τις πολλές τις πληρώνουμε εμείς μέσω ρεύματος (€91-92 η μεγαβατώρα). Τα πακέτα, τα ΕΣΠΑ και η Μέρκελ δίνουν και κάτι 30-40% μπροστά σε μετρητά...
  5. Η ενσωμάτωση του κουτουρού μεταβλητού ρεύματος (μεταβλητή λειτουργία μονάδων, εφεδρείες, επιδότηση εφεδρειών, πρόσθετα δίκτυα, απορρίψεις, περιορισμοί-curtailment) υπερδιπλασιάζει το κόστος.
  6. Τα βάζουμε δήθεν για επίτευξη δεσμευτικών στόχων προς την ΕΕ, που όμως έχουμε επιτύχει εδώ και καιρό. Επιδοτούμε ιδιώτες για άγνωστους σε μένα και μη ανταποδοτικούς λόγους.
  7. Δεν είναι επενδύσεις. Είναι ένας ιδιότυπος κεφαλικός φόρος, εισπρακτικός μηχανισμός 4-5 ξένων εταιριών με ισάριθμους ντόπιους μεσάζοντες.
  8. Κάνουν μόνιμη και μη ανατρέψιμη ζημιά σε βιοτόπους. Η Πίνδος η Κρήτη και οι Κυκλάδες δεν είναι ούτε Βόρεια Θάλασσα, ούτε Γερμανικές πεδιάδες.  Είναι μέρη που με τις διανοίξεις και τις αιολικές πλατείες, δεν θα είναι αυτό που ήταν.  Αυτοί που λένε ότι τα αιολικά είναι ωραίες μπαλαρίνες μάλλον κάνουν παρέα με τον Δόκτορα Τσιπουρίδη.
  9. Κάνουν ζημιά στην βιομηχανία, στον τουρισμό και στην Εθνική Οικονομία.
  10. Καλώς - κακώς ενοχλούν και ενοχλούν για το τίποτα. Είτε είναι οπτικά, είτε ακουστικά, είτε για πουλιά, είτε για αξία ακινήτων, είτε για την θέα. Για το τίποτα!
Θα έβαζα σαν "μείζον πρόβλημα" το ότι είναι υποχρεωτικά, είναι υποχρεωτική η επιδότησή τους, υποχρεωτική η κατά προτεραιότητα απορρόφηση του κουτουρού ρεύματός τους από τα δίκτυα, υποχρεωτικά τα κόστη ενσωμάτωσης του κουτουρού ρεύματος, υποχρεωτικό το χάρισμα δημόσιας γης και η καταπάτηση ιδιωτικής.  Αλλά δεν το βάζω γιατί είναι πολιτικό ή πολιτειακό πρόβλημα και η αγάπη για την ελευθερία είναι υποκειμενική.

Οι 100% μούφες είναι:
  1. Οι τράγοι του επιστήμονα Δόκτορα Τσιπουρίδη
  2. Οι καρκίνοι στην Πτολεμαΐδα (το πιο χυδαίο επιχείρημα)
  3. Οι δήθεν μελέτες για πουλιά Δανών ιεραποστόλων
  4. Οι δήθεν μελέτες για τους ήχους (που ξεχνάνε τις χαμηλές συχνότητες) και καθαρίζουν το κεφάλι
  5. Οι "επενδύσεις"
  6. Το καθαρό ρεύμα (πεντακάθαρο)
  7. Το ατέλειωτο αιολικό δυναμικό (και εδώ φαίνεται πολύ καλά)
  8. Το φθηνό ρεύμα (πάμφθηνο)
  9. Η σωτηρία από τα καταστροφικά θερμοκήπια, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες, τις ακρίδες κλπ
  10. Η ενεργειακή αυτάρκεια
  11. Η "Ενημέρωση":
 
 
Η ενημέρωση της ΥΕΝΕΔ επί χούντας και οι "επενδυτικές ευκαιρίες του "Βήματος" επί Σημίτη, ήταν πιο τίμια, πιο ψυχαγωγικά και λιγότερο βλαβερά από τις αρλούμπες που σας σέρβιραν ο "επιστήμονας" και ο "υπεύθυνος εκστρατειών", κυρία Τράτσα μου... "Δημοσιογράφος" που αγνοεί την ...δημοσιογραφική πραγματικότητα...  Συνεργός στην pseudologia fantastica.

3 σχόλια:

nikos είπε...

που χάθηκε βρε όλο αυτό τον καιρό όλο το οικολογικό σινάφι Ελλάδας σήμερα από καταστροφή Αμύνταιου & #skouries ?
Τρεμόπουλοι, Τσιρώνηδες, Greenpeace, WWF και ;

nikos είπε...


Κίνδυνος να στερέψει το Λιμναίο Σπήλαιο Γλυφάδα του Διρού , απο την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων

http://kokinokamini.blogspot.gr/2017/08/blog-post_91.html?spref=fb

archaeopteryx είπε...

Παράδειγμα αυτής ακριβώς της παραπληροφόρησης: Πριν 3-4 χρόνια κυκλοφόρησε (με Πρώτο Αναμεταδότη τον Δόκτορα Τσιπουρίδη) ότι τα αιολικά δεν βλάπτουν την υγεία (κάποιο δικαστήριο απέρριψε ενστάσεις λόγω υγείας). ΟΧΙ, τα αιολικά δεν προκαλούν σκορβούτο, μπέρι-μπέρι, ελονοσία, ευκοίλια, ή καρκίνο. Ούτε ρυπαίνουν. Κάθονται όμορφα στα βουνά και σφυρίζουν όταν φυσάει. Αλλά: 1) Δεν ηλεκτροδοτούν. 2) Δεν υποκαθιστούν ηλεκτροπαραγωγή. 3) Δεν εξοικονομούν καύσιμα. 4) Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς λόγο. 4) Κάνουν ζημιά στα τοπία, την βιοποικιλότητα, τα πουλιά. 5) Ενοχλούν του σκοτωμού εάν είσαι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Αλλά δεν προκαλούν ψωρίαση.

http://www.enikos.gr/society/257401/telika-oi-anemogennitries-vlaptoun-tin-ygeia